ابراز نگرانی دانشمندان در مورد تراشه مغزی «نورالینک» ایلان ماسک
- شناسه خبر: 23805
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۲۲
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
محققان و دانشمندان به تازگی با نشریه The Daily Beast مصاحبه کردهاند تا نگرانیهای خود نسبت به هدف ماسک برای اتصال مغز انسان به رایانه را بیان کنند. به طور خلاصه، نگرانی اصلی آنها به تاثیر غولهای فناوری بر ذهن انسان مربوط میشود.
نگرانی دانشمندان نسبت به برنامههای نورالینک
دکتر «کارولا کریتمر»، استادیار تاریخ پزشکی و اخلاق زیستی دانشگاه ویسکانسین به این نشریه گفت:فکر نمیکنم خرد جمعی کافی درباره چشمانداز کلی این فناوری در هنگام در دسترس قرار گرفتن وجود داشته باشد.
از طرفی دیگر، استانداردهای اخلاقی پیرامون فناوریهایی مانند نورالینک ناشناخته هستند. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان نگران هستند این محصولات که ظاهرا برای کمک به افراد دارای معلولیت طراحی شدهاند، چگونه برای کسب سود مورد استفاده قرار میگیرند.
دکتر «ال. سید جانسون»، دانشیار مرکز اخلاق زیستی و علوم انسانی دانشگاه ایالتی نیویورک در این رابطه توضیح میدهد:اگر هدف نهایی استفاده از دادههای مغزی به دست آمده برای دستگاههای دیگر یا استفاده از این دستگاهها برای چیزهای دیگری مانند راندن خودرو باشد، پس احتمالا بازار بسیار بسیار بزرگتری وجود داشته باشد.
کریتمر نیز در ادامه به همین موضوع اشاره کرده. هرچند او اعتقاد دارد که این فناوری میتواند باعث تغییر زندگی افراد فلج شود اما به Daily Beast توضیح داد که پتانسیل آن برای استفاده مصرفکننده «نگرانیهای اخلاقی زیادی را ایجاد میکند».برخی از کارشناسان همچنین معتقدند که ماسک وعدههای دروغین میدهد و برای کسب درآمد و پول دست به هر کاری میزند.
دکتر «لورا کابررا»، محقق اخلاق اعصاب میگوید:کمپانیها و مالکان آنها به نوعی نمایشپرداز هستند. آنها ادعاهای اغراق آمیز خود را مطرح میکنند که فکر میکنم خطرناک است، زیرا مردم گاهی اوقات به صورت کورکورانه آنها را باور میکنند.
دانشمندان در حالی نگرانیهای خود را مطرح کردهاند که استارتاپ ایلان ماسک درحال آماده شدن برای انجام آزمایشهای بالینی روی انسان و نصب این تراشهها در مغز است.