وضعیت بیمار داروخانه های استان
- شناسه خبر: 33664
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۲۳:۳۷
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه، سیدعلی جعفری نژاد در نشست با اصحاب رسانه بیان کرد: با توجه به وضعیت بازار دارویی کشور و خراسان رضوی این نیاز احساس شد تا با خبرنگاران ارتباط نزدیک تر داشته باشیم و از مشکلات این انجمن بگوییم، در حال حاضرمهمترین مشکل کمبود دارو است و از تولیدکننده گرفته تا توزیعکننده و داروخانهها همه با این مشکل روبه رو هستند.
وی افزود: هماکنون با مشکل کمبود دارویی مواجه هستیم به ویژه داروهای اساسی و بیماران خاص، البته مشکلات بیشتری را امسال نسبت به سال گذشته در زمینه کمبود دارو خواهیم داشت و مهمترین مسئله در بحث کمبود دارو مشکلات تولید است.
جعفری نژاد ادامه داد: یکی از مشکلات تولید افزایش ارز از 28هزار تومان به 42هزار تومان است که باید این موضوع به نحوی در کشور مدیریت شود.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات و چالشهای دیگر کمبود دارو، بحث نقدینگی برای تهیه مواد اولیه و تبدیل آن به ارز است که این موضوع مشکلات این حوزه را قاعدتا دوچندان میکند یعنی از یک طرف با افزایش قیمت ارز و از طرفی دیگر با کمبود نقدینگی مواجه هستیم.
وی اظهارکرد: دانشگاه علوم پزشکی 6 شهرستان خراسان رضوی از شرکتهای پخش دارو مایحتاج دارویی خود را دریافت میکنند ضمن اینکه 500 میلیارد تومان به شرکتهای پخش دارو بدهی داریم که 100میلیارد تومان آن درحال انجام است.
جعفری نژاد اذعان داشت: با توجه به مشکلات تولید دارو بسیاری از تولیدکنندههای داخلی ترجیح دادند به سراغ مکملها بروند یعنی به داروخانه که مراجعه میکنیم بیشتر مکملها در کنار داروها وجود دارند در صورتی که در گذشته چنین چیزی نبوده است.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه ما ارز را به دارو میدهیم اما با محدودیتهای قیمتگذاری در دارو با مخالفت بیمه روبه رو هستیم گفت:سرمایه در گردش داروها زیادشده و داروخانهها مشکل اقتصادی دارند.
وی تصریح کرد: 54درصد گردش مالی داروخانه ها مربوط به بخش دولتی است درحالی که 93درصد داروخانهها خصوصی هستند و مشکل کمبود در بعضی داروها توزیع نادرست است
جعفری نژاد با بیان این مطلب که بیش از 50درصد داروخانههای مشهد تنها هزینههای خودشان را درمی آورند و سودی برایشان نمیماند بیان کرد:مشهد از جمله شهرهایی است که بیشترین داروخانه را دارد ،767 داروخانه شهری و روستایی، 157داروخانه شهرستانی و120 داروخانه شبانه روزی در خراسان رضوی وجود دارد.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی درخصوص طرح دارویار گفت:منابع درستی برای این طرح تعریف نشده و باگذشت چندماه از اجرای طرح مشکلاتی با سازمان بیمه گر بوجود آمد؛ بیمه تامین اجتماعی تا پایان بهمن ماه را به طور کامل پرداخت نکرد لذا در آینده با مشکلات بیشتر در این زمینه با توجه به افزایش قیمتها رو به رو هستیم.