تلفن همراهی برای کلیه اعضای خانواده
- شناسه خبر: 8565
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۴۰
- بازدید :
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
ابتدا داستان مرتبط با این یادداشت را بخوانید:
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه_ محبوبه قاسم پور| شاید خیلیها نسبت به این عنوان جبهه بگیرند و اعتراض کنند که گوشی تلفن همراه، مثل مسواک وسیلهای شخصی است و نباید در اختیار دیگران قرار بگیرید. حق هم دارند چونکه تلفن همراه اصولا کاربردی کاملا شخصی داشته و بنوعی صندوقچه اسرار فردی محسوب میشود.
دفتر یادداشت و ثبت برنامهها، قرارهای کاری و خانوادگی، شمارههای تلفن دوستان و آشنایان، حسابهای بانکی و خیلی چیزای دیگر که نشان از کارکرد کاملا شخصی این وسیله ارتباطی دارد.
اما شرایط پیش آمده کرونایی و ضرورت استفاده از این فناوری علیالخصوص برای دانشآموزان و عدم توان مالی تعداد کثیری از خانوادهها در خرید انواع گوشی هوشمند لزوم تغییر کاربری تلفن همراه را از کارکردی کاملا شخصی به خانوادگی با رعایت نکاتی بسیار ساده، بیش از بیش نمایان ساخت. اما چگونه؟ توضیح خواهم داد.
اینکه جامعه ایرانی عادت کرده خودش را به شرایط سخت وفق دهد و باور این مسئله که کرونا سبک زندگی انسان را تغییر خواهد داد بر کسی پوشیده نیست. در همین شرایط است که استفاده جمعی از گوشی تلفن همراه بعنوان ابزاری در جهت برقراری ارتباط از راه دور، مورد توجه تصمیمگیران در صدر و استفاده کنندگان در ذیل قرار میگیرد.
بهرحال عصر تکنولوژی و اطلاعات است و ما نه تنها نمیتوانیم فرزندانمان را از داشتن این حق محروم کنیم بلکه اگر سواد لازم را داشته باشیم میتوانیم با بکارگیری درست از تکنولوژی به شکوفایی استعدادها و تقویت مهارتهای فرزندانمان نیز کمک کنیم.
اگر شما یکی از استفاده کنندگان از گوشی تلفن همراه هستید و حال میبایست استفاده کاملا شخصی از آنرا بصورت خانوادگی انجام دهید پیشنهاد میکنم نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:
در ابتدا با استفاده از نرم افزارهای ساده مانند Smart AppLock فایلهای شخصی را قفلگذاری نمائید و یا اطلاعات شخصی را به رایانه یا فلش انتقال دهید. با اینکار خیال خودتان را از عدم دسترسی دیگران به اطلاعاتتان راحت نمایید.
فراموش نکنید که قبل از نصب هر بازی، نرم افزار یا حتی به نمایش گذاشتن فیلم و انیمیشن برای فرزندان، کمی اطلاعات راجع به آنها کسب کرده و ضمن تحقیق و بررسی این سئوالات را از خودمان بپرسیم که:
آیا این اپلیکیشن برای فرزندم مفید است یا مضر؟
دیدن این فیلم چه تاثیری بر روی افکار و اعمال فرزندم خواهد گذاشت؟
این تصویر قصد دارد چه پیامی را به فرزندم منتقل کند؟
برای دستیابی به چنین اطلاعاتی کافیست در یکی از موتورهای جستجو مانند گوگل یا یاهو مطلب موردنظر در مورد هر اپلیکیشن و انیمیشن یا بازی را جستجو کنید. تمامی اطلاعات برای شما نمایش داده خواهد شد. همین تحقیقات ساده یعنی سواد دیجیتال و در حالت کلیتر یعنی سواد رسانه.
و نکته مهم دیگر، قبل از دادن گوشی به فرزندان، بیان توصیههای لازم، ایجاد محدودیت در استفاده از گوشی و جلوگیری از رمز گذاریهای پیچیده و بدون اطلاع شما را جدی بگیرید.