گلبهار دیگر شهر جدید نیست و باید تمام درآمدهای آن فقط در این شهر هزینه شود
- شناسه خبر: 7491
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۴۰
- نویسنده:
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه | رییس شورای اسلامی شهر گلبهار گفت: چرا وقتی گلبهار در سال ۹۳ تبدیل به شهر شده باید درآمدهای این شهر در شهرهای دیگر هزینه شود؟ گلبهار دیگر شهر جدید نیست. این را باید تمام رسانهها و تمام مسئولین استانی، ملی و کشوری بدانند از زمانی که شهرداری در گلبهار ایجاد شده است طبق قانون در زمره سایر شهرها قرار میگیرد و قوانین حاکم بر سایر شهرهای کشور نیز باید در شهرهای جدید حاکم شود.
مهدی جانعلیزاده قزوینی در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه ضمن تشکر از مردم گلبهار بابت رعایت موارد بهداشتی فردی و عمومی در مقابله با ویروس منحوس کرونا گفت: انشاءالله با تداوم این همدلی و همراهیها شاهدِ گلبهاری آبادتر، با رفاه، آرامش و نشاط بیشتری باشیم.
جانعلیزاده در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر بیشترین و بزرگترین چالشِ پیشرویِ شورای شهر گلبهار چه میباشد گفت: چالشها در شهر گلبهار بسیار زیاد و البته از تنوع بیشتری نسبت به شهرهای دیگر، حتی کلان شهرها برخوردار میباشد.
وی در توضیح این چالشها، با بیان اینکه بافت جمعیتی گلبهار، ساختار اداری، سیاسی، معماری و نوع ساخت و سازهایی که در این شهر به لحاظ کاربری، سیما و منظر و زیر ساختهای شهری شکل گرفته نسبت به شهرهای دیگر واقعا متفاوت است خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گلبهار یک شهر نیمه ساخته میباشد.
به نظر من باید تلاشها، هماهنگیها و همراهیها بین مسئولین خیلی بیشتر بشود و نوعِ نگاه و تفکر مسئولین ادارات این شهر باید بصورت متناسب «ملی، استانی، شهرستانی، شهری وسازمانی» باشد. وقتی یک چنین تناسب و تعادلی در نوع نگاه و اندیشه مدیران مسئول وجود داشته باشد شاهد شکوفایی، رشد و توسعه آن نیز خواهیم بود.
وی با ابراز گلایه از نوع نگاه و کارکرد بعضی از مدیران گفت: متاسفانه بعضی از مدیران دستگاهها با نگاه سازمانی مطلق، تفکرات واهداف صرفا سازمانی خویش را در گلبهار اجرایی و پیاده میکنند. ولی ما توقع داریم یک تناسبی بین همهی این دیدگاهها و تفکرات در ارایه خدمات مطلوبتر به مردم گلبهار وجود داشته باشد.
جانعلیزاده در بخش دیگری از سخنان خویش از عدم توزیع امکانات، متناسب با رشد شهر و عدم حضور دستگاههای دولتی در گلبهار ابراز ناراحتی کرد و گفت: متاسفانه خیلی از مسئولین کشوری و استانی آنطور که باید و شاید در این خصوص اقدام نکردهاند و ما از این قضییه گلایه مندیم.
وی ادامه داد: مثلا شهر گلبهار با تنوع قومیتِ فرهنگی بسیار زیاد و نیاز به کار فرهنگی شدید، اما متاسفانه از خدمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بینصیب است در حالیکه ارائه خدمات این اداره در این شهر واقعا لازم و ضروری بنظر میرسد.
مهدی جانعلیزاده قزوینی با بیان اینکه نیاز اکنون شهر گلبهار، حضور ادارات و دستگاههای خدماترسان به منظور ارائه خدمات سریع و در دسترس در این شهر میباشد اضافه کرد: شهری که بعلت رشدِ روزافزونِ جمیعت از مرکزِ شهرستان بزرگتر شده، شهری که یکی از بزرگترین سایتهای مسکن مهر در آن برنامهریزی و ساخته شده چرا امکانات، بتناسب رشد جمیعت در آن لحاظ نشده است؟
گلبهار دیگر شهر جدید نیست و باید درآمدهای آن فقط در این شهر هزینه شود
رییس شورای اسلامی شهر گلبهار با اشاره به اینکه طبق قوانین موجود از زمانی که شهرداری در شهر جدیدی ایجاد شود آن شهرجدید، شهر محسوب گشته و در زمره شهرهای دیگر کشور قرار میگیرد تاکید کرد: مشکل اصلی در گلبهار این است که درآمدهای گلبهار در این شهر هزینه نمیشود و ما این را به عنوان یک مطالبه عمومی از دولت محترم و دستگاههای نظارتی درخواست میکنیم و خواهش میکنیم این قضیه را پیگیری کنند.
مهدی جانعلیزاده افزود: چرا وقتی گلبهار در سال ۹۲ تبدیل به شهر شده باید درآمدهای این شهر در شهرهای دیگر هزینه شود؟ گلبهار دیگر شهر جدید نیست. این را باید تمام رسانهها و مسئولین شهری، شهرستانی، استانی و کشوری بدانند از زمانی که شهرداری در گلبهار ایجاد شده است طبق قانون در زمره سایر شهرها قرار میگیرد و قوانین حاکم بر سایر شهرهای کشور نیز باید در شهرهای جدید حاکم شود.
وی ادامه داد: اما متاسفانه در اینجا هم قانونگذار دارد کوتاهی میکند و هم مجری قانون که دولت است! و اینگونه حق شهروندان ساکن در شهرهای جدید ضایع میشود. قانون شهرهای جدید، قانون رسمی جمهوری اسلامی ایران است. سئوال ما این است که این قانون چرا در گلبهار اجرا نمیشود؟ ما خواهش داریم که نگاه مسئولین نظارتی، دولتی و نگاه دوستان ما در مجلس به این قضیه معطوف بشود که این قانون اجرا گردد .چه ضرورتی دارد که در گلبهار شورا و شهرداری ایجاد میکنیم و میگوئیم شورا، شهردار شما بیائید شهر را اداره کنید. یعنی حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان در اداره شهری که در آن زندگی میکنند. اما عملا با حضور و مداخله بعضی از دستگاهها، این اختیارات در ادارهی شهر واقعا محدود شود.
جانعلیزاده با بیان این نکته که شورای اسلامی شهر گلبهار در این دو سال و اندی که از عمر آن میگذرد تعامل صددرصدی با ادارات داشته است تاکید کرد: اما بعضی از مدیران دستگاههای دولتی، با نگاه سلیقهای و یا تفکرِ صرفا سازمانی به مسائل و مشکلات این شهر توجه کردهاند. اینکه فقط با نگاه سازمانی به گلبهار توجه شود و کاری صورت گیرد در شهرهای جدید معنی ندارد. این را ما نمیگوییم مردم گلبهار میگویند. نگاه مردم گلبهار و مطالبه مردم گلبهار این است که باید تمام درآمدهایی که از محل فروش زمینهای شهر گلبهار حاصل میشود برای پیشرفت و آبادانی این شهر، باید در خودِ گلبهار هزینه بشود و مسلما این خواسته ناروایی نیست.
خط قرمز ما منافع مردم و منافع شهر گلبهار است
رییس شورای اسلامی شهر گلبهار با تاکید بر اینکه خطِ قرمزِ ما، منافع مردم و منافع شهر گلبهار است تصریح کرد: مجدد تاکید میکنیم باید تمام منابع درآمدی شهر گلبهار صرفا در همین شهر هزینه شود در غیر اینصورت ما علیه دستگاههایی که بخواهند به این نکته مهم توجه نکرده و کمکاری یا کوتاهی کنند وارد عمل خواهیم شد.
شورای شهر، فقط شورای شهرداری نیست
رییس شورای اسلامی شهر گلبهار در ادامه صحبتهای خویش به تصورِ غلط بعضی از مسئولین که شورای شهر را فقط شورای شهرداری میپندارند اشاره کرد و خاطرنشان نمود: این تصور غلطی است که متاسفانه در جامعه ما و در بین بیشتر مسئولین در حال حاضر وجود دارد که گمان میبرند وظیفه شورا این است که امور مربوط به شهرداری را پیگیری کند در عین حالیکه اینگونه نیست. شورای شهر طبق قانون مکلف شده است برای آبادانی و رفاه شهر، با دستگاههای دولتی در اجرای بهتر وظایفشان همکاری و پیگیریهای لازم را داشته باشد.
جانعلی زاده ادامه داد: درخواست اجرای ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی شهرهای جدید را درخصوص ارائه خدمات دستگاههای دولتی و عمومی در گلبهار را داریم و همچنین همزمان درخواست ارتقاء شهر به شهرستان را داریم چرا که خیلی از ادارات و نهادها یا در گلبهار حضور ندارند یا اینکه حضورشان در شان مردم و شهر گلبهار نیست. این در حالی است که شاید شهر و منطقه ما بسیار مستحقتر از سایر شهرستانهایی است که در سالهای اخیر ارتقاء پیدا کردند.
وی در پایان افزود: متاسفانه بعضی از مسئولین اجراییِ دولتی به این قضیه واقف نیستند که باید از اراده و ظرفیت مردم یعنی منتخبین مردم در شورا، برای پیشرفت، توسعه و آبادانی شهر حداکثر استفاده را بکنند و این بر میگردد به تفکر نادرست آن مدیر! شاید واقعا مدیری که پست و سمتی را گرفته، در سطح و جایگاه آن پست نبوده که اگر میبود نگاه، تفکر و عملکردش تعاملی و استفاده از تمامی ظرفیتها میبود.