اولین شهید انقلاب چناران کیست؟
- شناسه خبر: 13925
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۷
- نویسنده:
کلام تازه | محمد جعفر فردی جسور بود و به هیچ عنوان زیر بار زور نمیرفت و از همان دوران ابتدایی کسی توان زور گفتن و انداختن ترس در دل اورا نداشت.
انقلاب اسلامی ایران با هدف بازگرداندن دین به عرصه مدیریت جامعه در قالب آزادیخواهی و استکبارستیزی با خروش دلیرمردان و زنان شجاع انقلابی به رهبری امام خمینی (ره) در بهمن ۱۳۵۷ حماسهای جهانی و بیبدیل را خلق کرد تا چراغ راهی همیشه فروزان برای همه مسلمانان و آزادیخواهان در سراسر گیتی باشد.
در ادامه با برادر شهید رواز زاده به گفتو گو نشستیم تا بیشتر با اخلاق و شخصیت اولین شهید انقلاب چناران آشنا شویم.
محمدرضا زوارزاده گفت: اصالتا مشهدی هستیم و پدرم یک کارگر فنی بود که از کارخانه آبکوه مشهد برای افتتاح کارخانه چناران، به این شهرستان مهاجرت کردیم.
وی افزود: محمد جعفر دو سال پس از مهاجرت به چناران، پس از چهار فرزند دیگر در ۱۳۳۸/۷/۹به دنیا امد و دوران ابتدایی خود را در چناران و در مدرسه صنیعالدوله که اکنون به نام تغییر یافته شروع به تحصیل کرد.
برادر شهید تبیین کرد: محمّد جعفر دوره راهنمایی را درمدرسه نوبنیاد کارخانه قند چناران که به تازگی جنب مدرسه ابتداییش بنا شده بود، آغاز و طی سه سال با موفّقیت به پایان رساند. در طول دوره راهنمایی، دروس زبان انگلیسی، شیمی، فیزیک و ریاضی را خیلی دوست داشت و در فراگیری آن تلاش بسیاری کرد. مهارت برقکاری ساختمان را نیز در همین دوره فرا گرفت.
علاقه به ورزشهای رزمی
وی ادامه داد: درسال ۱۳۵۴ برای ادامه تحصیل در هنرستان فنی سینا، به مشهد عزیمت و در رشته حسابداری مشغول تحصیل شد. ریاضی را با علاقه دنبال و ورزش وزنه برداری و دفاع شخصی را به طور جدی پیگیری کرد؛ او به ورزش بوکس نیز علاقه فراوانی داشت و شیفته محمّد علی کِلِی، قهرمان مسلمان بوکس جهان بود.
بیشتر بخوانید: مهمترین دست آورد انقلاب اسلامی؛ استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی
محمد رضا زوار زاده اظهار کرد: مسیر زندگی محمدجعفر از زمانی دستخوش تغییر قرار گرفت که او یکی از دوستان قدیمی خود را دید و پس از دیدار با او هنرستان و حسابداری را رها کرده و در حوزه علمیه موسوینژاد مشهد مشغول به تحصیل طلبگی شد.
ورود به حوزه علمیه
وی گفت: با توجه به عزم راسخش، در طی دو سال تمام دروس عربی و حوزوی را به اتمام رسانده و در اواخر سال ۱۳۵۷ موفق به کسب رتبه پوشش روحانیت شد، اما این لباس را به تن نکرد.
برادر شهید اشاره کرد: محمد جعفر خیلی قبلتر از شروع تظاهرات و انقلاب، فعالیتهای سیاسی را انجام داده اما با شروع انقلاب با شور و همت بیشتری فعالیتهای سیاسی خود را ادامه داده و در تظاهرات مشهد شرکت میکرد.
وی ادامه داد: شهید با جمع کردن تعدادی از دوستانش به همراه من و دوستانم یک مقر و پایگاهی تشکیل داده و بیانات و اعلامیهها و نوارهای سخنرانی امام را از مشهد به چناران اورده و بین مردم تقسیم میکردند.
یکشنبه خونین مشهد
محمدرضا زوار زاده بیان کرد: دهم دیماه در چهارراه زرینه محمد جعفر مورد اصابت ۳ گلوله قرار گرفت، اگرچه اورا به بیمارستان منتقل کردیم اما به علت خونریزی زیاد در تاریخ ۱۳۵۷/۱۰/۱۰ درسن ۱۹ سالگی آسمانی شد.
در زمان انقلاب تمام جنازههارا شبانه سوار ماشینهای سنگین کرده و به ناکجا آباد منتقل میکردند
وی گفت: شهید جعفرزاده به دلیل مجروحیت در بخش منتقل شده و به همین دلیل از کامیون جا ماند و صبح یازدهم با خانواده رفته و جنازهاش را تحویل گرفتیم.
دنبال کننده کانال خبری کلام تازه در تلگرام باشید
برادر شهید اذعان کرد: در روزهای خونین دیماه سال ۵۷ در ورودی خواجه ربیع و بهشترضا تانکهایی مستقر شده بود و اگر افراد برای تدفین به این دو آرامستان میرفتند مورد اصابت گلوله و آتش قرار میگرفتند.
وی ادامه داد: پس از چارهاندیشی، به تصمیم پدرم قرار شد جنازه محمد جعفر به چناران منتقل شود و با هزار بدبختی و سختی یک ماشین شخصی پیدا کرده و جنازه شهید را بین پتو پیچیده و در صندلی عقب ماشین گذاشته و به سمت چناران حرکت کردیم.
اولین شهید چناران
برادر شهید خبر داد: از آنجا که محمد جعفر اولین شهید چناران محسوب شده مردم چناران و روستاهای اطراف که از شهادت او و انتقال او به چناران مطلع شدند، در ابتدای جاده سنتو گرد هم آمده و منتظر جنازه شهید شده و از ابتدای جاده سنتو تا خواجه کبیر که اکنون بهشت زینب نام دارد، شهید را تشییع کردند.
علت نامگذاری مدرسه به نام شهید
وی گفت: پس از پیروزی انقلاب، مدارس و گذرگاهها و خیابانها به نام شهدا تغییر کردند و بنا بر تصمیم آموزش و پرورش مبنی بر نامگذاری مدرسه به نام او، اکنون مدرسه ابتدایی به نام شهید مزین شده است.
محمدرضا ادامه داد: محمد جعفر فردی جسور بود و به هیچ عنوان زیر بار زور نمیرفت و از همان دوران ابتدایی کسی توان زور گفتن و انداختن ترس در دل اورا نداشت.
متانت و آرامش شهید
وی افزود: با این اوصاف به شدت آرام و متین بود و اگر کسی اورا مورد آزار قرار نمیداد هرگز با کسی وارد بحث و جدال نمیشد، خوش خنده و بذلهگو با دوستان و افراد اطرافش بود اما اگر به هر دلیلی خشمگین میشد به شدت عصبی و ترسناک میشد.
سادهپوشی/ خاطرهای از شهید
محمد جعفر بسیار ساده پوش بود و در خوراک نیز بسیار ساده و بدون تجملات بود.
از طرف ساواک چماقدارانی مامور شده بودند صف معترضان در قوچان و چناران را به هم بزنند و با چماقهای خود مردم را مرعوب کنند.وی در مقابل چماق داران یکی از تابلوهای اعلانات شهرداری را که نوک تیزی داشت از زمین درآورده و ماموران ساواک را مورد ضرب قرار داده بود و اینقدر به افراد ضربه وارد کرده بود که از نوک تابلو خون چکه میکرد.و این یک نمونه خشم شهید در برابر زورگویان شاهنشاه بود.