۹۰ درصد اراضی کشاورزی در نیشابور فاقد سند رسمی هستند
- شناسه خبر: 27483
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۴۷
- نویسنده: کلام تازه - فاطمه برزنونی
نشست خبری معاون جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی با حضور اصحاب رسانه در اتاق جلسات این اداره برگزار شد.
محمد علی فرهمند راد رئیس اداره جهاد کشاورزی نیشابور ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران گفت: ما در این هفته تجلیل از کشاورزان نمونه را به دلیل افزایش انگیزه و الگوسازی در دستور کار خود قرار داده ایم.
از کشاورزان نمونه نیشابوری تجلیل خواهد شد
فرهمند راد افزود: ما در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ از میان کشاورزان به ترتیب، ۱۱ کشاورز نمونه استانی، یک کشاورز کشوری و ۴۴ کشاورز شهرستانی را در رشته های مختلف کشاورزی را پس از مشهد در اختیار داریم.
وی خاطرنشان کرد: از این کشاورزان در ۲۹ خرداد ماه امسال تجلیل خواهد شد.
رئیس جهاد کشاورزی نیشابور گفت: فعالیت های این اداره به عنوان میز خدمت قبل از خطبه های نماز جمعه این هفته برای عموم مردم برگزارخواهد شد.
معاونت جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: به مناسبت هفته جهاد کشاورزی نشست های تخصصی با هدف رفع مشکلات کشاورزان برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به حرکت به سمت تولید محصولات اساسی همچون گندم، جو، مرغ، تخم مرغ، گوشت و… اظهار داشت: هدف ما افزایش کیفیت محصولات کشاورزی نیشابور است.
پیش بینی تولید ۳۳ هزار تن گندم
فرهمند راد گفت: در حوزه گندم و با توجه به بارش های اخیر تولید این محصول ۳۳ هزار تن پیش بینی می شود که در مقایسه با سال گذشته افزایش بی نظیری را شاهدیم و گندم امسال به خاطر مبارزه با آفت سن گندم از کیفیت بالایی برخوردار است.
معاون جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: در حوزه کشت جو برداشت ۴۲ هزار تن محصول قابل پیش بینی است و در حوزه مکانیزه
کشت پنبه ۹۰ تن بذر را میان پنبه کاران توزیع کردیم که این مهم موجب افزایش تولید و پایداری این محصول شد .
تولید ۱۰۰ در صدی پنبه در نیشابور
وی همچنین افزایش تولید پنبه را به صورت ۱۰۰ درصدی عنوان کرد و خاطر نشان کرد: کشت پنبه امسال حدود ۱۶ هزار تن در نیشابور پیش بینی خواهد شد.
فرهمند راد در رابطه با چغندر قند نیز گفت: از این محصول ۴۰۰ هزار تن زیر کشت است و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش را نشان می دهد و امسال در مورد کشت چغندر قند کشت نشاء در دستور کار قرار گرفته، که هم در مصرف آب صرفه جویی شده و هم تولید افزایش پیدا کرده است.
وی در خصوص اصلاح باغ ها به خبرنگاران اظهار داشت: باغ ها به درجات ۲،۱و ۳ تقسیم بندی می شوند که از این درجه بندی ۲۰ درصد درجه یک و حدود ۴۰ درصد درجه ۲ و بقیه درصدها مربوط به باغ های درجه ۳ هستند و اصلاح در مورد باغ های درجه دو و سه است.
فرهمند راد گفت: سرشاخه کاری به منظور افزایش تولید صورت گرفته است و از میزان ۱۴ هزار هکتار درخت ۲۳۰ هکتار سرشاخه کاری و اصلاح شده است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی نیشابور اظهار داشت: در حوزه تسهیلات و سرمایه گذاری در سال های زراعی ۱۴۰۱_ ۱۳۹۹ با مسائل خشکسالی مواجه هستیم و تمام تسهیلات در نظر گرفته شده برای کشاورزان امهال خواهد شد و این به این معنی است که کشاورزان برای بازپرداخت وام ها تنفس خواهند داشت و از ابتدا تاکنون، دولت ۱۸ میلیارد تومان به کشاورزان کمک کرده است تا بتوانند بازپرداخت وام هایشان را بپردازند و این مهم هنوز در جریان است.
تسهیلات ۱۷۷ میلیارد تومانی به کشاورزان نیشابوری
وی همچنین سرمایه در گردش تسهیلات را ۲۳ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: برای احداث گلخانه ها و دامداری ها و… ۱۶۵۰ کشاورز به بانک کشاورزی معرفی شدند و مبلغ ۱۴۵ میلیارد تومان به بانک کشاورزی جهت دریافت تسهیلات ارائه شده است و تاکنون در میان جلگه و سرولایت اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت گردیده است.
مبلغ ۹ میلیارد تومان نیز به دامداران ارائه شده است و بهطور کلی ۱۷۷ میلیارد تومان اعتبار برای کشاورزان نیشابوری در نظر گرفته شده که از این میزان ۲۵ میلیارد تومان به آن ها پرداخت شده است.
فرهمند راد با اشاره به تغییر اقلیم و ایجاد تنش در تولید محصول یادآور شد: این مسئله از دو سال قبل به وجود آمده است.
وی در اظهاراتش خاطر نشان کرد: باید کشاورزی به روش دانش بنیان و علمی انجام شود و ما باید ضریب نفوذ دانش را در همه بخش های کشاورزی را بالا ببریم.
معاون جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: تولید گندم در هر هکتار در نیشابور ۳ تن و ۲۰۰ هزار کیلو گرم است.
مبارکی افزود: ۹۰ درصد اراضی کشاورزی در نیشابور فاقد سند رسمی است و ما به دنبال سند سازی اراضی کشاورزان در نیشابور هستیم به طوری که به ازای ۶ هکتار زراعت آبی برای کشاورز سند صادر می شود.
فرهمند راد پایداری تولید در اراضی دیم را یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید به دلیل محدودیت های آبی سهم تولید کشاورزی از راه دیم باید رود، همچنین مدیریت ریسک نیز باید در دستور کار قرار گیرد به طوری که این مهم با افزایش نفوذ ضریب بیمه در کشاورزان ممکن خواهد بود .
علی مبارکی معاون اداره تولیدات دامی جهاد کشاورزی نیشابور نیز در این جلسه گفت: شهرستان نیشابور از لحاظ دام سنگین ۶۱ هزار و ۶۱ راس دام در اختیار دارد که در استان رتبه یک را از آن خود کرده است.
مبارکی افزود: از لحاظ تولید شیر با تولید ۱۸/۸ تولید شیر در استان نیز رتبه ۱ را داریم و در نیشابور حدود ۲۸۰ هزار تن در سال شیر تولید می شود.
تولید گوشت قرمز شهرستان، ۷هزار و ۵۰۰ تن در سال است که از این میزان تولید، تولید استان ۸۶ هزار و ۴۱۴ تن است و ۸/۷ تولید استان مربوط به نیشابور است و این شهرستان رتبه دو استان را دارد.
وی خاطر نشان کرد: در بخش طیور گوشتی نیز نیشابور ۶۳ واحد فعال دارد که در هر دوره ۹۵۰ هزار جوجه ریزی دارد و تولید سالیانه حدود ۹ هزار تومان است است