هدف مخابرات ایجاد زیرساختها است/ ۳هزار خانه از فیبر نوری استفاده می کنند
- شناسه خبر: 10091
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۲۸
- نویسنده: کلام تازه - مریم اصغری
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه – معصومه سلیمی ، نگار رفیعی | حسن اروجی، مدیر کل مخابرات خراسان رضوی در نشستی با حضور مدیرکل مخابرات استان، رئیس مخابرات شهرستان چناران، رئیس مرکز مخابرات گلبهار، رئیس شورای اسلامی شهر و نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حوزه آی تی و آی سی تی ای، به عنوان ابزار پیشران مطرح هستند و ما نمیتوانیم بگوییم کسب و کاری یا شغلی را سراغ داریم که میتواند مستقل از این دو حوزه عمل کند.
وی ادامه داد: امروز کارهای مهمی از جمله حمل و نقل، تجارت، پزشکی، بانکداری و… با دو حوزه آی تی و آی سی تی ای، انجام میشود که این اتفاق به نوعی هم وظیفه ما را در این حوزهها سنگینتر میکند و هم میتواند نقطه قوتی برای پیشرفت صنعت آی تی و آی تی سی باشد.
نیاز جدی به فضای مجازی
مدیرکل مخابرات خراسان رضوی با اشاره به شیوع کرونا خاطر نشان کرد: زمانیکه توصیه میشد در خانه بمانید، بسیاری از مردم برای مبحث آموزش و خیلی از کارهای اداری، به فضای مجازی احتیاج داشتند که برای همه این کارها نیاز به فراهمسازی بستر آی تی بود و ما در حوزه آی تی در عرض ۳ و یا ۴ ماه پیشرفتهایی به اندازه سه سال داشتیم.
اروجی به تاکید بر افزایش متقاضیان اینترنتی تصریح کرد: کرونا این موضوع را ملموس کرد که باید در جهت رشد بستر الکترونیکی حرکت کنیم و از اسفندماه، همزمان با شیوع ویروس کرونا، شاهد افزایش متقاضی دریافت اینترنت بودیم. بهطوریکه قبل از آن بسیاری از اینترنتهای خانگی ما در حال منسوخ شدن بودند. اما با توجه به بحث تدریس آنلاین در فضای مجازی، در عرض دو ماه ۶۰ هزار متقاضی به مشترکان اینترنتی ما اضافه شد.
وی همچنین مطرح کرد: تا قبل از کرونا در کل مخابرات نزدیک به ۲۸۰ هزار مشتری اینترنتی داشتیم که در عرض ۲یا۳ ماه این تعداد به۸۰ هزار و۶۰ هزار افزایش پیدا کرد و باعث شد که همکاران ما در ایام اسفند و فروردین که همه در خانه بودند، در خیابانها مشغول سیمکشی شوند و سرویس ارائه دهند.
افزایش پهنای باند
مدیرکل مخابرات خراسان رضوی با اشاره به افزایش متقاضیان اینترنتی بیان کرد: به دلیل افزایش متقاضی، پهنای باندی لازم بود و باید تزریق میشد. قبل از کرونا، پهنای باند استان ۵۰ گیگ بود که به مرور ۱۰ گیگ به آن اضافه کردیم. اما این تعداد با توجه به افزایش تعداد متقاضیان اندک بود و مجبور شدیم۲۰ گیگ دیگر اضافه کنیم که باز هم کفایت نکرد و در نهایت با حمایت مهندس سمیعی پهنای باند را به ۱۰۰ گیگ رساندیم که دو برابر افزایش در پهنای باند داشتهایم.
اروجی در ادامه تصریح کرد: به دلیل افزایش تعداد مشترکین مجبور شدیم پهنای باندی ۶۰ نقطه را تعویض کنیم و به همین منظور سیستمها را تغییر دادیم تا اینترنتی که وارد استان میشود بتواند تا انتها جلو برود و همکاران ما در راستای خدماترسانی حوزه تلفن ثابت و تلفن همراه زحمات زیادی کشیدند.
هدف از مخابرات، ایجاد زیر ساختها است
وی با تاکید بر اینکه هدف از مخابرات، ایجاد زیر ساختها است افزود: هدف ما بر روی ۳ زیرساخت مورد نیاز، عبارت از توسعه شبکه فیبر نوری، توسعه شبکه موبایل و اینترنت پرسرعت است که باید به منظور توسعه زیر ساختهای لازم برای این سه مورد شرکتهای بزرگ و کوچک بستر را فراهم کنند.
اروجی با بیان اینکه بالای ۹۰ درصد ارگانها و شرکتها و ادارات استان به فیبر نوری مجهز و متصل هستند، گفت: طبق یک تفاهمنامه، مقرر شد که ما در دو سال آینده، تمامی کارخانهجات استان را به فیبر نوری مجهز کنیم
مدیرکل مخابرات استان همچنین اظهار داشت: تنها جایی که مانده است و نیازمند مجهز شدن به فیبر نوری است، خانهها است که در راستای این اقدامات، در خانهها کابل مسی با پهنای باند ۱۰۰ گیگ را پیش بردهایم. اما این تعداد نیاز مردم را برطرف نمیکند.
در گلبهار بیشتر از شهرستانهای دیگر در حوزه مخابرات کار کردهایم
اروجی همچنین گفت: تا کنون نزدیک به ۳هزار خانه از فیبر نوری استفاده میکنند که مورد رضایت نیز واقع شده است. همچنین در حوزه موبایل تلاشمان این هست که بتوانیم بستر ۳G و ۴G را توسعه دهیم و اینکار را در شهرهای جدید و روستاها تا جایی که امکان داشته، پیش بردیم.
وی با بیان اینکه مخابرات استان تا کنون 126 سایت برای توسعه موبایل انجام داده و۴۵۰سایت برای فاز ۸ موبایل در دستورکار خود قرار داده، افزود: در محور سوم مخابرات ایران یک پروژه اینترنت پرسرعتی را با ۵ میلیون پرت تعریف کرده است که انشاالله با حمایت وزیر و مخابرات ایران این۵ میلیون پرت نسیب استان ما شده است .
اروجی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: در گلبهار بیشتر از شهرستانهای دیگر در حوزه مخابرات کار کردهایم و به طوریکه در شهرهای دیگر مثل سبزوار یا نیشابور فعالیت ما کمتر بوده است.
مدیرکل مخابرات خراسان رضوی مطرح کرد: ما در مسکن مهر منطقه بینالود و در راه نیشابور ۳ هزار تلفن ثابت نصب کردیم که در حال حاضر فقط حدود ۲۰۰ تا از این تعداد فعال است.
نصب تلفن ثابت در روستاها
اروجی با اشاره به شهر گلبهار گفت : با توجه به شرایط تحریم در این شهر نیز همین اقدامات را انجام دادیم و سعی میکنیم امکانات بیشتری در آنجا ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر تعطیل نشدن پروژههای گلبهار افزود: اکنون در گلبهار ۱۱۰۰ مجتمع وجود دارد و در دهه فجر سال گذشته استارت پروژههای مخابراتی را در روستای هاشمآباد در جاده کاهو نیز زدهایم که کابلکشی آن منطقه تقریبا رو به اتمام است و به امید خدا در این روستاها تلفن ثابت نصب خواهد شد.
مدیرکل مخابرات خراسان رضوی خاطر نشان کرد: اکنون یکی از شهرستانهایی که پروژههای زیادی دارد، شهرستان چناران و شهر گلبهار است و ما سعی خود را بر این گذاشتهایم که بتوانیم اینترنت این مناطق را گسترش دهیم.
اروجی با اشاره به سایر گزارشات خود تصریح کرد: تمامی این اقدامات جزو وظایف ما بود و بیشترین سرمایهگذاریهای ما در در آینده متعلق به شهر گلبهار خواهد بود. زیرا مردم از ما تقاضای تکمیل پروژهها را دارند .
گلبهار در آستانه ارتقا قرار دارد
وی با تاکید بر اینکه گلبهار در آستانه ارتقا قرار دارد، تصریح کرد: همانطور که مشاهده میکنید گلبهار در آستانه ارتقاء قرار دارد و هفته گذشته طی گفتوگویی با آقای جهانگیری این حرف مطرح شد که ارتقا گلبهار جزو اولویتهای ماست و در این مورد آقای جهانگیری دستورات لازم را تصویب کردند .
مدیرکل مخابرات خراسان رضوی بیان کرد: ما نمیخواهیم نام گلبهار بدون هیچگونه ارتقاء و پیشرفت در شهرستانهای استان شناخته شود و باید امکانات لازم را در این خصوص به وجود آورد.
اروجی با ذکر این مسئله که در گلبهار نیازهای جدید شهری به وجود آمده است، گفت: با توجه به بافت شهری گلبهار، این شهر دو روستا دارد و این شهر جزو بافت صیاد است و شهر گلبهار نسبت به قوچان و چناران از امکانات بیشتری برخوردار بوده و ارتباط مشهد به گلبهار، گلبهار به مشهد و چناران باید پایدار باشد.
مدیرکل مخابرات خراسان رضوی تصریح کرد: در سال ۸۸ مخابرات به سمت بخش خصوصی رفت و دولت برای مخابرات مرزبندی کرد و به همین منوال نیز از سوی دولت مطرح شد که باید در ارتقا روستاهای کشور در حوزه مخابرات گام برداشت.
پرداخت هزینههای پروژه
وی با اشاره به روستاهایی که فاقد اینترنت میباشند، گفت: در این روستاها تلفن ثابت نصب نکردیم و به ما گفتند که این کار وظیفه خودتان هست و مخابرات نیز به اپراتورهای بزرگ همانند ایرانسل و رایتل دستور داد که ۳ درصد از درآمدشان را به وزارتخانه اختصاص دهند تا از طریق این ۳ درصد بتوان برای روستاهای مدنظر سرمایهگذاری کرد و به همین منظور اداره کلی به نام اداره ی کل ICT تاسیس شد.
اروجی خاطرنشان کرد: جناب آقای شهردار طبق قولی که به ما دادند، گفتند کل هزینههای اینترنتی را از محل پروژه پرداخت خواهند کرد و ما نیز فاکتوری با هزینه یک میلیارد صادر کردیم و ایشان نیز از یک میلیارد، پانصد میلیون تومان را پرداخت کردند.