ضرورت توجه به بهداشت ذبح دام بهمنظور جلوگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام
- شناسه خبر: 35230
- تاریخ و زمان ارسال: ۲ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۲
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - مریم کاظمی
“بهگزارش اختصاصی “کلام تازه”، جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و بهداشت، زنان و خانواده شهرستان چناران با حضور فرماندار چناران، رئیس دامپزشکی و اعضای کارگروه در رابطه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام در محل فرمانداری برگزار شد.
فرماندار چناران در این جلسه که با محوریت برنامهریزی، هماهنگی و اطلاعرسانی عمومی در خصوص ذبح دام و استفاده از گوشت بهداشتی در جهت پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو صورت گرفت، اظهار داشت: با توجه به قرارداشتن در ماه محرم و برگزاری مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان در هیئات مذهبی و اماکن عمومی و شخصی، از آنجایی که مردم متدین و دیندار چناران با اعتقادات ارزشمند و ارادتی که به خاندان عصمت و طهارت دارند، در خصوص قربانی دام و استفاده از گوشت قرمز برای طبخ غذا اقدام میکنند، ضرورت دارد تا مسائل بهداشتی بهخوبی رعایت شود.
محسن مهآبادی افزود: در اینخصوص برای ذبح دام باید حتما از گان (لباس بهداشتی)، دستکش، ماسک و عینک استفاده شود و ذبح دام صرفا در محل کشتارگاه صورت گیرد تا از احتمال سرایت بیماری CCHF جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در صورت عدمامکان ذبح در کشتارگاه، این کار باید با رعایت توصیههای بهداشتی و محافظت کافی انجام شود.
سرپرست شبکه دامپزشکی چناران نیز بر این نکته تاکید کرد که به هیچوجه نباید گوشت دام ذبحشده در همان روز مصرف شود و لازم است تا لاشه دام 24 ساعت در پیشسردخانه (دمای یخچال 4 تا 8 درجه سانتیگراد) قرار گیرد تا در اثر فعل و انفعالات شیمیایی درون لاشه، ویروس فعالیت خود را از دست بدهد.
فرماندار از مردم چناران خواست تا بهمنظور پیشگیری از شیوع بیماری تبکریمه کنگو، نکات بهداشتی مربوط به ذبح دام و مصرف گوشت قرمز و جگر را با جدیت رعایت نمایند تا از بروز این بیماری در شهرستان پیشگیری گردد.