در کشت الگویی نهادههای کشاورزی با قیمت سال گذشته عرضه میشود
- شناسه خبر: 34495
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۴۱
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
سید رضا ماهنگار در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه، ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی به فعالان این حوزه در شهرستان چناران از قیمتگذاری گندم خبر داد و گفت: با توجه به آغاز فصل برداشت گندم، قیمت پانزده هزار تومان بهازای هر کیلوگرم توسط دولت تصویب شده و شایعاتی مبنی بر ده هزار و پانصد تومان صحت ندارد که بهدلیل عدم بروزرسانی سامانه است.
وی افزود: به کشاورزانی که در کشت قراردادی ثبتنام کرده و اطلاعات آنها تایید شدهباشد، مبلغ صد تومان نیز به ازای هر کیلوگرم برای هزینه حملونقل در نظر گرفته شدهاست و در مجموع هر کیلوگرم پانزده هزار و صد تومان خواهدبود اما چنانچه قیمت گندم در سطح کشور افزایش پیدا کند، این مبلغ توسط دولت برای همه کشاورزان در سطح کشور لحاظ میشود.
مدیر جهاد کشاورزی چناران با اشاره به آغاز فصل برداشت گندم گفت: شهر رادکان، انبار شرکت تعاونی روستای سرک، کارخانه آرد گلمکان و کارخانه آرد کیمیا چهار مرکز خرید گندم در شهرستان چناران هستند که البته کارخانهها میتوانند گندم را از طریق سامانه “سیفا” 1 و 2 خرید کنند.
وی ادامه داد: خرید از طریق سیفا 2 بهطور توافقی با کشاورز صورت میگیرد که میتوانند مبلغ را افزایش یا کاهش دهند همچنین مبلغی را برای کرایه یا تشویقی در نظر بگیرند اما خرید در سیفا 1 برابر قیمت اعلامشده دولت خواهدبود.
مبلغ خرید گندم بهجای اقساط معوقه بانک برداشت نمیشود
ماهنگار در رابطه با واریز مبلغ گندم گفت: طبق توافقات صورت گرفته، حتما کشاورزان کارت ملی و کپی کارت ملی را هنگام تحویل گندم به سیلو همراه داشتهباشند تا اطلاعات بلافاصله در سامانه پهنهبندی جهاد کشاورزی و سامانه خرید دولت ثبت شود چراکه هر یک روز تاخیر در ثبت اطلاعات ممکن است پرداخت وجه برای آنها را چند روز به تاخیر بیاندازد.
وی افـزود: عـلاوه بــر ثبت فوری اطلاعات، حتما باید گندم به نام کسی که در سامانه ثبت اطلاعات داشته تحویل سیلو شود زیرا در غیر اینصورت اختلال در تحویل ایجاد میشود که نیاز به تغییر پهنه و رفع مشکلات دیگر دارد.
مدیر جهاد کشاورزی چناران به کشاورزان در رابطه با واریز خرید گندم اطمینانخاطر داد و گفت: بعضی از کشاورزان نگران هستند که اگر گندم را به نام خود تحویل دهند، مبلغ خرید گندم از طرف بانک بهعنوان اقساط مطالبه شود در حالیکه از طرف دولت تاکید شده تا مبلغ خرید گندم حتما به حساب به کشاورز واریز شود.
خشکسالی خسارتهای بسیاری به بخش کشاورزی وارد کرد
ماهنگار به تاثیر خشکسالی در کاهش محصولات کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: سطح زیر کشت گندم 6200 هکتار و جو 4500 هکتار در شهرستان چناران است که گرچه هنوز برداشت کامل صورت نگرفته اما میانگین عملکرد سال جاری احتمالا کمتر از 5 تن خواهدبود زیرا بهدلیل خشکسالی بیسابقه در کشور که خراسان رضوی خشکترین اقلیم شناخته شد و حدود 40 میلیمتر کاهش بارندگی وجود داشت، خسارات بسیاری به بخش کشاورزی وارد شده و مشکلات بسیاری در پی داشتهاست.
وی خشکسالی را در افزایش آفات کشاورزی مؤثر دانست و گفت: خشکسالی در افزایش آفات نیز نقش دارد و امسال با مشکلات بیشتری مواجه هستیم که چند نوبت سمپاشی علیه شتهها از جمله این پیامدها است.
پنلهای خورشیدی راهکار مقرونبه صرفه برای تولید برق است
مدیر جهاد کشاورزی چناران در رابطه با تاثیرات قطع برق در کشاورزی گفت: کمبود برق در سطح کشور وجود دارد که بهدلیل بهرهبرداریهای غیراصولی، تحریمها و… ایجاد شده که باعث مشکلاتی برای کشاورزان شده اما مقرر شد به ازای مدت زمان قطعی برق، برای مدت مشابه مصرف برق هزینه ای از کشاورزان دریافت نشود.
وی ادامه داد: از کشاورزان درخواست میشود به خصوص با توجه به پتانسیل خوب در بخش کلمالکی حتما برای گرفتن ژنراتور بهمنظور دوگانهکردن برق چاهها اقدام کنند یا از پنلهای خورشیدی استفاده نمایند.
ماهنگار استفاده از پنلهای خورشیدی را مزیت دانست و افزود: با توجه به مدت زمان طولانی تابش خورشید در منطقه، میتوان بهخوبی تولید برق را از انرژی خورشیدی تامین کرد که برق تولیدی را کشاورز میتواند با قیمت بالاتر به دولت بفروشد در حالیکه برق مصرفی با قیمت کشاورزی و بسیار نازل با کشاورز حساب میشود و کشاورزان نقشی در تثبیت شبکه خواهندداشت.
الگوی کشت، مانع از تولید مازاد محصولات کشاورزی میشود
ماهنگار در رابطه با الگوی کشت در چناران نیز گفت: بحث الگوی کشت از طرف سازمان جهادکشاورزی ابلاغ شده و ذرت علوفهای، گوجهفرنگی، چغندرقند، گندم، جو، سیبزمینی، پیاز و کلزا برای چناران اعلام شد که در مورد محصولات باغی هنوز ابلاغ صورت نگرفتهاست.
وی به مزایای کشت الگویی اشاره کرد و افزود: کشت محصولات کشاورزی براساس الگو، این مزیت را دارد که علاوهبر عدمتولید محصولات مازاد، کشاورزانی که الگو را رعایت کنند، میتوانند نهاده از جمله کود را با قیمتهای قبل دریافت کنند و بهعنوان مثال هر کیسه کوره اوره یا سفید در کشت الگویی با قیمت 150 هزار تومان در اختیار کشاورزان قرار میگیرد اما در غیر اینصورت 600 هزار تومان افزایش قیمت دارد.
مدیر جهاد کشاورزی چناران راستیآزمایی را لازم دانست و ادامه داد: براساس میزان آب و نیاز در استان یا شهرستان مقرر شد سطح کشت مشخص باشد و به عنوان مثال برای ذرت 1200 هکتار و چغندرقند 800 هکتار اعلام شده و هر چقدر کشت بیشتری انجام شود، مشمول دریافت کود با نرخ دولتی نخواهدبود.
پروژههای زیربنایی در بحث کشاورزی منجر به بهرهوری پایدار میشود
مدیر جهاد کشاورزی چناران در خصوص اعتبارات کشاورزی نیز گفت: در دولت سیزدهم حدود سیزده برابر افزایش اعتبار وجود داشت که در بحثهای عمرانی و بهخصوص فنی و زیربنایی صورت گرفته و نشاندهنده اهتمام دولت به بخش کشاورزی است که از جمله میتوان به احیا چند قنات اشاره کرد.
وی به دیگر پروژههای کشاورزی اشاره کرد و گفت: پروژههای مختلفی از جمله طرح لولهگذاری دولتی در روستای نورالدین از محل اعتبار سال 1400 در سال گذشته انجام شد و بعضی از طرحها مانند لولهگذاری روستای امیرآباد و هلال به طول 17 کیلومتر با اعتبار سی میلیارد ریال نیز علاوه بر اعتبار دولتی با همراهی کشاورزان و از صندوق برکت به بهرهبرداری رسید.
ماهنگار اقدامات صندوق برکت را مؤثر دانست و ادامه داد: تخصیص اعتبار از صندوق برکت اگر بهصورت خرید دام، مرغ، کارهای خانگی و… باشد ممکن است یک یا دو سال ادامه داشتهباشد اما در بحث کارهای زیربنایی کشاورزی مانند ساخت دامداری، لولهگذاری، ساخت استخر، راهانداری گلخانه و… پایدار است و قول همراهی برای اجرای چنین پروژههایی در سال جاری نیز از طرف این مطرح شد.