بوی عطر گل محمدی در گلستان های نیشابور
- شناسه خبر: 26637
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۲۵
- نویسنده: کلام تازه - فاطمه برزنونی
به گزارش کلام تازه معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور گفت: برداشت گل محمدی در این شهرستان در وضعیت مناسبی قرار دارد و با همت کشاورزان تولید کننده، برداشت این محصول آغاز شده و کلاس های آموزشی جهادکشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه محسوب می شود.
محمد علی فرهمند راد افزود: در حال حاضر ۱۳ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار گرفته اند که حدود ۹ هکتار آن بارور و ۴ هکتار از آن غیر بارور است.
وی خاطرنشان کرد: انتظار می رود از سطح باغات بارور ، معادل ۲۰ تن محصول برداشت شود که درآمد ناخالص آن حدود ۱۰ میلیارد ریال برای کشاورزان است.
فرهمند راد اظهار داشت: نیشابور از این مقدار تولید گل محمدی حدود ۱۲ تن محصول به خارج از شهرستان صادر می کند که از این مقدار، ۴ تن به صورت غنچه و ۴ تن دیگر به صورت تازه فروشی به بازار عرضه می شود.
وی اظهار داشت: با ۱۲ واحد صنعتی و خانگی در این حوزه، از مقدار ۱۰ تن از گل ها به میزان ۱۰ هزار لیتر گلاب تولید می شود.
معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور گفت: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلاب گیری و…از جمله ضروریات فعالیت های جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول می باشد.
فرهمند راد افزود: با توجه به جوان بودن گلستان های موجود در نیشابور، میانگین برداشت گل، ۲۲۰۰ کیلوگرم در هکتار بوده و این در حالی است که در سال چهارم بیشترین میزان تولید را شاهدیم و به طور میانگین ۳۰۰۰ کیلوگرم در هر هکتار محصول برداشت می شود.
وی تصریح کرد: گل محمدی ١٢ سال گل میدهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم قابل ملاحظه است.