۱۲۰ میلیارد و ۶۱۴ میلیون تومان اعتبار سهم توسعه روستایی بخش مرکزی چناران
- شناسه خبر: 38509
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۲۸
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
رضا داروغه در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه در تشریح طرحهای افتتاحی دهیاریهای بخش مرکزی چناران بیان داشت: بحمدالله با کار جهادی و تلاش مضاعف مثالزدنی در ایام هفته دولت امسال ۱۰ طرح با اعتبار ۱۳ میلیارد و ۷۸۳ میلیون تومان در ۸ روستای ملی، کمبلان، فیض آباد، اخلمدعلیا و سفلی، خواجه جراح، قزلر، یوردچوپان و امیرآباد این بخش در حوزه نهضت آسفالت، پایش تصویری برج نوری، احداث پارک روستایی و ساماندهی رودخانه اخلمد افتتاح گردید.
وی افزود: در حوزه آغاز عملیات اجرایی و کلنگزنی طرحهای عمران، آبادانی و اشتغالزایی دهیاریهای بخش نیز در سطح ۱۳ روستای دارای دهیاری ۱۸ طرح مربوط به زیرسازی و آسفالت معابر، انتقال آب کشاورزی، سنگفرش معابر، اجرای فاز سوم ساماندهی رودخانه اخلمد و همچنین طرحهای اشتغالزایی در روستاهای سرک، قلقوچان، نورالدین، خیرآباد، ماسی ماسکانلو، شترپا، دهنه اخلمد، اخلمدسفلی، ملی، گلخاتون، جوکال، گاش و انتیشش آغاز گردید که با احتساب اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری و طرحهای مرتبط این حوزه، سرجمع اعتبارات این طرحهای کلنگزنیشده ۳۶ میلیارد و ۸۳۱ میلیون تومان می باشد.
بخشدار مرکزی چناران بیان داشت: مجموع اعتبارات طرحهای افتتاحی و کلنگزنی ۳۹ روستای بخش مرکزی و روستاهای زیر ۲۰ خانوار این بخش ۵۰ میلیارد و ۶۱۴ میلیون تومان میباشد که از حیث اعتباری و تعداد طرح، بخش مرکزی جایگاه و شرایط بسیار ویژهای را در سطح دیگر بخشهای استان خراسان رضوی دارد.
مشارکت بیش از ۶۶ درصدی مردم در طرحهای افتتاحی بخش مرکزی
داروغه خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۳ میلیارد و ۷۸۳ میلیون تومان رقم طرحهای افتتاح شده میزان ۹ میلیارد و ۱۱۵ میلیون تومان صرفا ناشی از مشارکت مردم در اجرای طرح تحول مردمی بخش مرکزی بوده که از این مقدار ۸ میلیارد و یکصد میلیون در حوزه ساماندهی رودخانه اخلمد و یک میلیارد و ۱۵ میلیون تومان در بحث اجرای مشارکتی بازگشایی، زیرسازی و آسفالت معابر روستایی بوده است که در نوع خود در سطح کشور جلوه بارز الگوی مردمیسازی دولت در قالب طرح ملی تحول روستایی است.
وی با تاکید بر مشارکت بیش از ۶۶ درصدی مردم روستاهای بخش در قالب طرح تحول روستایی گفت: این مشارکت جلوه بارز همبستگی و همسویی مردم با دولت مردمی آیت الله رئیسی در منطقه میباشد که در قالب طرح تحول روستایی به خوبی عملیاتی و اجرایی شده است.
بخشدار مرکزی چناران خاطرنشان کرد: با احتساب ۵۰ میلیارد و ۶۱۴ میلیون تومان طرحهای افتتاحی و کلنگزنی دهیاریها و همچنین اعتبار ۷۰ میلیارد تومانی ناشی از کلنگزنی و افتتاح دیگر طرحهای اداری و اجرایی در حوزههای آبخیزداری، دام، مسکن و اشتغال مددجویان کمیته امداد، لایروبی رودخانه و تعاونی در سطح بخش مرکزی چناران مجموعا ارزش طرحهای هفته دولت بخش مرکزی چناران ۱۲۰ میلیارد و ۶۱۴ میلیون تومان بوده است.
حوزه اداری دهیاریهای بخش مرکزی متحول شده است.
بخشدار مرکزی شهرستان چناران در خصوص اقدامات نظارتی این بخشداری در حوزه تحول اداری دهیاریها نیز گفت: به گواه دهیاران با مدیریت جناب آقای مه آبادی فرماندار محترم و تقویت حوزههای آموزشی و زیرساختی، تحول بسیار عمیقی در این حوزه صورت گرفته است که مهمترین آن تغییر رویکرد دهیاران از حوزه روستا و صرف انجام وظایف ذاتی به حوزه اثرگذار مسئولیت اجتماعی دهیاریهاست و از همین رو دهیاران در بسیاری از فعالیتها و طرحهای خارج از طرح هادی نیز بدون استفاده از اعتبارات داخلی خود با مشارکت معنادار مردم، و اخذ موافقت دستگاههای اداری محلی و بعضا استانی توفیقات خوبی در راه خدمت به مردم بهدست آوردهاند.
داروغه لایروبی مسیر رودخانههای اخلمد و بقمچ در حوزه روستاهای اخلمد، بقمچ، گاه و گاش، اقدامات پیشگیرانه تقویت ایمنی راههای روستایی و شانهسازی در برخی محورهای مواصلاتی را از جمله دهها طرح مشابه اجراشده در روستاها دانست و گفت: میتوان در تشریح دیگر اقدامات انجامشده به اجرای طرح حدنگاری و اخذ اسناد مالکیت دهیاریهای بخش و نقش این مهم در پیشگیری از پدیده زمینخواری، تثبیت مالکیت و سرمایه گذاری دهیاریها و امکان نظارت سهل و قانونی بر املاک دهیاریها اشاره کرد.
وی ادامه داد: در بخش مرکزی چناران سند صدها میلیون تومان املاک، اراضی و مستحدثات دهیاریها تا پایان طرح به نام آنها صادر میشود و با این امکان زمینه مشارکت سرمایهگذاران و اجاره در مایملک مذکور دهیاریها فراهم می گردد.
اخذ موافقت تاسیس ۴ دهیاری جدید بخش مرکزی
بخشدار مرکزی چناران گفت: با استفاده موثر از ظرفیتهای قانونی اثربخش توانستیم دهیار اخلمدعلیا را تماموقت کنیم و مجوز تاسیس چهار دهیاری جدید روستاهای حسین آباد تلکی، شکرآباد، قلعه نو و هلال را دریافت کنیم تا تعداد دهیاریهای بخش مرکزی به ۳۷ دهیاری برسد.
بخش مرکزی چناران، رکورددار اولین خدمات فرهنگی خاص روستایی در شرق کشور
بخشدار مرکزی چناران با ابراز خرسندی از برخی اقدامات تحولگرایانه در این بخش خاطرنشان کرد: پس از آغاز طرح ملی تحول روستایی کشور از استان خراسان رضوی در نیمه دی ماه سال ۱۴۰۱، اولین طرح بزرگ و مشارکتمحور مردمی در بخش مرکزی شهرستان چناران با ۲۶ میلیارد تومان اعتبار مردمی در قالب این طرح مهم تعریف طرح شد که تاکنون نیمی از آن با بیش از ۱۲ میلیارد تومان مشارکت صد در صدی مردم محقق شده است.
داروغه افتتاح اولین فرهنگسرای روستایی شرق کشور در روستای خرمآباد این بخش را مهمترین و شاخصترین طرح فرهنگی اجتماعی روستایی در این منطقه معرفی کرد و افزود: با پیشبینی صورتگرفته به منظور استفاده بهینه و دومنظوره از سالن فرهنگسرا بهفضل خدا در هفته دفاع مقدس نیز شاهد افتتاح اولین سینمای روستایی شرق کشور خواهیم بود.
وی به سایر برنامههای در دست اجرا در حوزه فرهنگی روستاها از جمله احداث پارک روستایی قزلر، ایجاد سینمای سیار روستایی و… اشاره کرد و گفت: خوشبختانه استقبال مردم روستاها از برنامههای فرهنگی دهیاریها بسیار بالا بوده به نحوی که ۱۸ جشنواره فرهنگی روز روستا با محوریت اجرای برنامههای فرهنگی و جشنوارههای غذایی برگزار شده است و از حیث اجتماعی این جشنوارهها فرصت بسیار خوبی برای شنیدن دغدغه بانوان روستایی بود و اتفاقات بسیار ارزشمندی در حوزه آموزشهای هنری و ایجاد و رونق اشتغال خانگی به واسطه ارائه تسهیلات صورت گرفت.
بخشدار مرکزی چناران با تاکید بر رویکرد خاص دهیاریهای بخش در ایجاد تحول و فضاسازی و مبلمان روستایی بیان داشت: از نوروز امسال تاکنون ۱۳ المان زیبا و متنوع در روستاهای بخش مرکزی ایجاد و نصب شده است که جلوه بارز آن نصب المانهای فاطمه الزهرا (س)، بهار، جعبه موزیکال، چاق و لاغرو تونل نوری در روستاهای خواجه جراح، اخلمدعلیا و سفلی در مسیر راه گردشگران و زائرین است.
بخش مرکزی چناران، پیشرو در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و زیرساختهای لازم
داروغه گفت: در حوزه افزایش سرانه بهداشتی و درمانی در این بخش کار جهادی صورت گرفته است که میتوان به احداث دو پد عملیاتی فرود چرخبال در محدوده روستاهای بقمچ، انتیشش و گاه اشاره کرد که به معنای مقدمه بهرهمندی و دسترسی روستاهای دورافتاده این بخش ازخدمات اورژانس هوایی است و اخیرا نیز شاهد نجات جان یک بیمار بدحال با استفاده از پد احداث شده بودیم.
وی با تاکید بر اهمیت حضور گروههای جهادی پزشکی در روستاهای بخش اظهار داشت: با همت تیم چشم پزشکی بیمارستان خانم الانبیاء (ص) بیش از ۸۰۰ نفر بهصورت رایگان از خدمات متنوع ارائهشده بهرهمند شدند که این موارد بهجز خدمات چشمپزشکی بهزیستی در روستاها بوده است.
گفتنی است وی احداث خانه بهداشت روستایی اخلمدعلیا و پایگاه امداد هلال احمر را دو طرح مهم در دست پیگیری در منطقه به منظور ارائه خدمات بهتر به روستاییان و گردشگران منطقه دانست.
توسعه زیرساختهای گردشگری دغدغه مهم امروز در بخش مرکزی چناران
بخشدار مرکزی چناران بیان کرد: روستاهای هدف گردشگری بخش مرکزی همچون اخلمد و بقمچ مقصد گردشگران بسیاری در منطقه خراسان بزرگ است و امروز به یکی از مهمترین کانونهای حضور گردشگران و توریستهای خارجی بدل شده و از همین رو توسعه زیرساختهای آن بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه منطقه اخلمد ضرورت توجه دستگاههای استانی و ملی را میطلبد افزود: از ابتدای حضورم با تشکیل کارگروهی ویژه، پیگیری مسائل و مشکلات گردشگری منطقه اخلمد را در قالب ستاد ساماندهی دنبال کردیم و پس از آن نیز این ستاد در قالب شورای تحول روستایی دنبال میشود اما ضرورت دارد به منظور ایجاد زیرساختهای مورد نیاز با نگاهی فراتر از محلی به دنبال توسعه زیرساختهای لازم باشیم.
وی در پایان گفت: در حال حاضر یک بازارچه محلی در روستای اخلمدعلیا در حال احداث است و در روستای نهرآباد نیز یک آبانبار دوره قاجاری در معرض تخریب با اهتمام صورت گرفته نجاتبخشی و مرمت گردید تا نمادهای تاریخی این دیار حفظ شود.