مطالبات خاکگرفتهی مردم؛ بر دیوار بیتوجهی مسئولین
- شناسه خبر: 13001
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۵۱
- بازدید :
- نویسنده: انسیه سروش
کلام تازه | میخواهم شما را به چند سطر درد و دل البته بدون چاشنی حقوق شهروندی مهمان کنم. میزبان اصلی شما، مردم شریف چناران در واحدهای مسکن مهر چناران هستند و در ادامه به گفتگو برخی از مسئولین مرتبط با این موضوع پرداختهایم.
حقوق شهروندی! یک دستاورد بشریت از هزارههای تاریخ که البته در سطوح مختلف، نقض میشود. وجود معابر مناسب، فضای سبز، مدرسه، مسجد، وسایل نقلیه عمومی و لزوما امنیت، از حداقلهای این حقوق است که اگر نباشد دیگر صحبت از حقوق، تنها آرمانی نهفته در دل کلمات است. اشتباه نشود! منظورم معابر سنگفرش شده و خیابانهای گلکاری شده و مجسمههای سمبلیک و اِلمانهای شهری نیست! البته همه این موارد در سیما و کالبد شهر زیباست و خیلی هم آرمانی و رویایی نیست اما منظور من، یک آسفالت ساده است که با عبور هر ماشینی، خاک در مجرای تنفسی عابر پیاده، غربال نشود؛ منظورم چند درخت معمولی است که فضای شهر، نمایی جز تصویر زمخت آسمانخراشهای مستطیل شکلی که زنجیروار به یکدیگر وصل شدهاند، داشته باشد؛ منظورم وجود چند وسیله نقلیه مشخص است که در صورت عدم وجود ماشین شخصی، سهمت از حقوق شهروندی، ساعتها انتظار در کنار خیابان توام با بیم رویایی با سگهای ولگرد، نباشد.میخواهم شما را به چند سطر درد و دل البته بدون چاشنی حقوق شهروندی مهمان کنم. میزبان اصلی شما، مردم شریف چناران ساکن در واحدهای مسکن مهر فرهیختگان، هستند.
این گزارش در پانزدهمین شماره ماهنامه کلام تازه به چاپ رسیده است.
برای اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:
دانلود نسخه الکترونیکی پانزدهمین شماره ماهنامه کلام تازه
عدم شفافیت در هزینهکرد مبلغ اولیه
حاجی نیا که ادعا دارد اولین نفری است که در این مجتمع ۲۱۲ واحدی ساکن شده، دل پر دردی دارد و میگوید: مشکلات ما در این منطقه زیاد است و وقتی به شهرداری مراجعه میکنیم، میگویند این مسائل در حیطه کاری ما نیست و اداره مسکن و شهرسازی هنوز اختیارات مسکن مهر را به ما واگذار نکرده است. امکاناتی همچون مدرسه، مسجد و فضای سبز در این محله وجود ندارد و حتی آسفالت دو کوچه اول هم باقی مانده است. تعدادی از اعضای هیئت مدیره مسکن مهر فرهیختگان نیز در همین واحدها ساکن هستند و معلوم نیست که مبلغ مربوط به اضافه حیاط و آسفالت را پرداخت کردهاند یا نه، اما از سایرین این مبلغ گرفته شده و معلوم نیست که در چه مواردی خرج شده و کسی هم پاسخگو نیست.
حاجینیا اضافه میکند: مبلغ دو میلون تومان از هر واحد گرفتند که البته اکثر اهالی به وسیله چک این مبلغ را پرداخت کردند که تعدادی هم وصول نشد و با این مبلغ، آسفالت به جز در دو کوچه فرشته ۱ و فرشته ۳ انجام شد چراکه اهالی این دو کوچه، از پرداخت دو میلیون تومان به دلیل شفاف نبودن هزینهکردهای قبلی، خودداری کردند. بنا به گفته وی، صحبتهای مطرح شده دارای سندیت بوده و مستندات آن نیز موجود و قابل ارائه است. لازم به توضیح است که وی در یک مرحله تصویری از این اسناد ارائه و در مرحله دوم از ارائه مدارک بیشتر خودداری کرد و از طریق همسر خود پیغام داد که موضوع را از طریق دیگری پیگیری میکند.
جلسات چند روزه مسئولین
برای کسب اطلاعات بیشتر، چندین بار با قاسم دشتی تماس گرفته و به واسطه پیامک توضیحات را ارسال کردیم اما پاسخی دریافت نشد البته اولین تماس را پاسخ داده و گفت: «در جلسه حضور دارم» اما بعد از آن دیگر پاسخی داده نشد، تصور من این است که به علت دغدغهمندی بزرگواران، جلسات شورای شهر چندین روز طول میکشد و یا این عضو شورای شهر علاقهای به صحبت با خبرنگاران ندارد!
خانههای بدون پلاک، سرگردانی بستههای پستی
علیرضا اولیایی یکی از فرهنگیان این شهر است که در رابطه با مسائل محل زندگی خود، عنوان میکند: دو لاین ابتدایی این خیابان، بدون آسفالت است و آسفالتی هم که در خیابان ۴۵ متری انجام شده، غیر استاندارد بوده و در زمان بارندگی به گودالی از آب تبدیل میشود که سبب نشست خانهها و خسارت به اهالی میشود. همچنین خیابان شصت متری روبروی مسکن مهر هم بدون آسفالت بوده و در زمان تردد ماشینهای سنگین هوا به شدت خاک آلود میشود. بدون پلاک بودن منازل که باعث برگشت بستههای پستی میشود، عدم وجود وسایل نقلیه عمومی، وجود سگهای ولگرد که البته در ماههای اخیر کمتر شده است، از دیگر مشکلاتی است که در مسکن مهر فرهیختگان با آن مواجه هستیم. در رابطه با حل این مشکلات بارها به شهرداری، فرمانداری و شورای شهر مراجعه کردهایم اما هنوز نتیجهای حاصل نشده است و تنها کاری که در مدت هفت سال سکونت ما انجام شده، نصب تابلو و نامگذاری لاینها است.
گاهی بوی رضایت هم به مشام میرسد
ناگفته نماند که در بین اهالی، افرادی هم بودند که از شرایط زندگی خود راضی بوده و همانند اهالی دو لاین ابتدایی یعنی فرشته ۱ و فرشته ۳ با مشکل آسفالت مواجه نبودند؛ سعید کاظمیان که در فرشته ۹ ساکن است از شرایط مسکن مهر راضی بوده و تنها عدم وجود وسایل نقلیه عمومی و فضای سبز مناسب و نازیبایی منطقه را از معضلات آن میداند و یادآور میشود که تنها در دو لاین ابتدایی مسکن مهر فرهیختگان، مشکل آسفالت هم وجود دارد.
مسجد محل در انتظار تخصیص زمین
در ادامه روند تهیه گزارش، به سراغ روحانی محله رفتیم تا مشکلات را از زبان وی نیز بشنویم. علیپور در همین رابطه عنوان میکند: به پیشنهاد اداره مسکن و شهرسازی، مقرر شد زمینی جهت ساخت مسجد در اختیار هیئت امنا قرار بگیرد و پیگیری و ساخت آن بر عهده هیئت امنا باشد اما بعد از گذشت دو سال هنوز زمینی تحویل داده نشده است. از طرفی، ساخت مدرسه هم به صورت نیمه کاره رها شده و همچنین عدم پلاکگذاری منازل، وجود سگهای ولگرد و عدم وجود فضای سبز و پارک هم از دیگر مشکلات است. به گفته وی، بسیاری از مشکلات موجود، مربوط به اداره مسکن و شهرسازی است و این ارگان هم به درستی پاسخگو نیست. علیپور تبیین میکند: در چناران که ادارهای تحت این عنوان مستقر نیست و پیگیریهای لازم باید از مشهد انجام شود. برخی از خدمات مربوط به شهرداری هم ارائه نمیشود و شهرداری میگوید این منطقه هنوز از مسکن و شهرسازی به شهرداری منتقل نشده است و به همین جهت، شاید توقع ما از شهرداری در بعضی موارد خیلی درست و بجا نباشد. حتی اگر جانمایی فضای سبز انجام شود، اهالی آمادگی اجرایی و کاشت درخت را دارند. علیپور در توضیح آسفالت شدن منطقه، خاطر نشان میکند: دورادور شنیدم که با خودیاری مردم، مبلغی جهت انجام آسفالت جمعآوری و به شهرداری تحویل داده شد. این کار انجام شده و تنها دو کوچه باقی مانده است که البته زیرسازی آن انجام شد اما در نهایت شنریزی و آسفالت نشد. در جلسهای که با شهردار داشتیم، این قول داده شد که در اولین پروژهای که در چناران آسفالتریزی داشتند، آسفالت این منطقه هم انجام شود ولی بعد از گذشت یک سال، هنوز اتفاقی نیفتاده است.
مشکلات موجود نباید در زندگی مردم رخنه کند
صانعی یکی دیگر از ساکنین مسکن مهر فرهیختگان است که از پیگیریهای سه- چهار ساله مردم برای حل مشکلات این منطقه که جمعیتی بالغ بر ۲۵۰۰ نفر دارد، میگوید و عنوان میکند: این پیگیریها دایرهوار بین شهرداری، فرمانداری، راه و شهرسازی انجام شده که به هیچ نتیجهای هم نرسیده است و گفته میشود این قسمت جزو بافت شهری چناران محسوب نمیشود. علاوه بر این، بخشی از مسکن مهر بلاتکلیف و نیمهکاره رها شده و هیچ اقدامی در جهت تکمیل آن انجام نمیشود در حالی که این واحدها مربوط به قشر ضعیف جامعه است که سالها به امید خانهدار شدن، سرمایه ناچیز خود را در اینجا قرار دادهاند.
وی عدم وجود امکانات آموزشی و فرهنگی، فضای سبز و امکانات خدماتی را از دیگر معضلات مسکن مهر این منطقه میخواند و ادامه میدهد: مسجد نیز به صورت نیمهکاره رها شده و علیرغم تعیین اسم و هیئت امنا برای آن و پیگیریهای متعدد ما از نهادهای مختلف، امور مساجد، امام جمعه شهرستان، اداره مسکن و راه و شهرسازی هیچ اتفاقی برای آن نیفتاده است.
صانعی ضمن اشاره به عدم آسفالت بودن دو کوچه از مسکن فرهیختگان ابراز کرد: بر طبق اسناد و مدارک موجود، شرکت تعاونی مسئول ساخت مسکن مهر موظف است که با همان مبالغ دریافتی اولیه، واحدها را به صورت تکمیل تحویل دهد و هیچ دلیل موجهی برای عدم انجام تعهدات شرکت تعاونی به مسئولیت آقایان دشتی، آبروش و رئوفیپور وجود ندارد. وی ادامه میدهد: شهرداری عدم الحاق این سایت به بافت شهری چناران را دلیل عدم ارائه خدمات در آن اعلام میکند و حتی نظافت خیابانها انجام نمیشود. من به درستی نمیدانم که شهرداری حق دارد یا نه اما هر مشکلی هم هست باید بین مسئولین و شهرداری و اداره راه و شهرسازی و در صورت لزوم ورود فرمانداری حل شود، این مشکلات نباید وارد زندگی مردم شود و زندگی و بهداشت آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
وی میافزاید: نامگذاری نشدن خیابانها و مشکلاتی که در اعلام آدرس وجود داشت از مواردی بود که با پیگیری اهالی تا حدودی حل شد و خیابانها در این محدوده به سه قسمت تقسیم و نامگذاری شد البته هنوز خانهها پلاکگذاری نشدهاند. یکی دیگر از مشکلاتی که علاوه بر مسکن مهر فرهیختگان، سایر مساکن مهر را درگیر کرده است، عدم وجود خدمات تاکسیرانی با این علت که این محدوده خارج از بافت شهری میباشد، است. کسانی که وسیله نقلیه شخصی نداشته باشند مجبورند این مسیر را پیاده تردد کنند تا به بافت شهری برسند که این مسئله نیز خود مشکلاتی را در پی دارد. با پیگیریهایی که صورت گرفت، مدتی یکی دو مورد تاکسی در این محدوده سرویسدهی کردند اما چون نظارت کافی وجود نداشت باز به روال سابق برگشت. نبود امکانات تجاری یکی دیگر از مشکلات این منطقه است که تنها یک مغازه وجود دارد و مردم حتی برای تهیه نان باید یک کیلومتر راه طی کنند تا به نزدیکترین نانوایی برسند و اگر خانمی در شب نیاز به نان داشته باشد با توجه به ناامنیهایی که وجود دارد عملا نمیتواند نان تهیه کند و باید هزینه مضاعفی برای گرفتن تاکسی تلفنی بپردازد که بتواند نان مورد نیاز خود را تهیه نماید.
حق با مردم است
آبروش از اعضای هیئت مدیره مسکن مهر و ساکن در یکی از واحدها در رابطه با شرایط زندگی در مسکن مهر فرهیختگان میگوید: آنچه که لازمه زندگی است تقریبا مناسب بوده اما درخور و شایسته مردم شریف چناران نیست. اعضای شورای شهر و شهرداری زحمت زیادی کشیدهاند اما این منطقه نیازمند توجه بیشتر است. وی ضمن بیان اینکه عدم وجود تاکسی و فضای سبز از مشکلات این منطقه است که به طور مسقیم مربوط به شهرداری است، ابراز میکند: علاوه بر این، دو تا از کوچههای مسکن مهر فرهیختگان آسفالت نیست؛ در سالهای گذشته قیری جهت آسفالت مسکن مهر، تهیه شده اما شهرداری به تعهدات خود عمل نکرد. وضعیت در این دو کوچه نامناسب است و بهتر است با کمک شهرداری و مردم این کار انجام شود. وقتی مردم با تراکم بالا در منطقه ساکن هستند، شهرداری وظیفه دارد که چنین مسائلی را رفع کند. یکی از مسائل مسکن مهر، برخورد یکی از شاخههای سیلابهای موسمی با این منطقه بود که البته در دو سال گذشته این موضوع رفع شد البته باز هم باید مورد بازبینی کامل قرار گیرد. به صراحت میگویم که آسفالت شدن آنجا، حق مردم است و باید پیگیر آن باشند و من خودم هم به شخصه پیگیر این موضوع هستم.
وی در رابطه با مبلغی که برای آسفالت در نظر گرفته شده اما در این راستا هزینه نشد، تصریح میکند: آسفالتی که در مسکن مهر فرهیختگان انجام شده، توسط اهالی بوده و شهرداری کاری نکرده است. در مورد دو میلان باقی مانده، توافقنامهای با اعضای آن دو کوچه وجود دارد که تعهداتی برای هر دو طرف وجود دارد اما در نهایت حق با ساکنین و مردم است و شهرداری باید این کار را انجام دهد. مبلغی هم که جمعآوری شد بعید میدانم از بین رفته باشد و قابل پیگیری است و اگر اهالی، بخواهند با هیئت مدیره و شهرداری جلسهای را برگزار کنند، من هم میتوانم در آن شرکت کرده تا برای حل این موضوع، قدمی برداشته شود.
این عضو سابق شورای شهر با بیان تعدادی از ظرفیتهای رشدی این شهر، بیان میکند: این منطقه رو به رشد بوده و پتانسیل خوبی برای پیشرفت دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه در شهرستان چناران زمین دولتی وجود ندارد، بیان میکند: اداره راه و شهرسازی، باید سهم شهرداری از حق زمین را پرداخت کند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. البته با پیگیریهای شهرداری، فرمانداری و اعضای شورای شهر و مکاتبات انجام شده با وزارت راه و شهرسازی، نیمی از این مسیر هموار شده است. چناران شهری است که کمک دولتی نداشته و به نوعی نسبت به شهرهای دیگر مظلوم واقع شده و توجه ویژه مسئولین را میطلبد. یکی از راهکارهای پیشنهادی در این خصوص، این است که شهرداری و اداره راه و شهرسازی با هم وارد مذاکره شده و زمینهایی را در حیطه خدمات قرار دهند تا در کنار این زمینها، بتوان موضوع پیشین را با راه و شهرسازی حل کرد، البته در سالهای قبل توسط شورای شهر اقداماتی خوبی در این زمینه انجام و به محدوده شهر چناران اضافه شد.
شورای شهر بلیط ورود به شهرداری
در این رابطه تلاش کردیم با حسین خیرخواه، سرپرست شهرداری چناران صحبت کنیم که البته موفق به برقراری این ارتباط به طور مستقیم نشدیم. بعد از تماس با روابط عمومی شهرداری و معاونت این پاسخ به نقل از سرپرست شهرداری چناران داده شد: «موضوع مربوط به مسکن مهر را از طریق دبیرخانه شورای شهر پیگیری کنید.»
خدا را شاکریم که روابط مسئولین محترم با هم بسیار خوب است چراکه اینقدر به قول معروف، با هم یک کاسه شدهاند که مسئولیتهایشان نیز در هم آمیخته شده است؛ به طوری که گفته میشود در خصوص عملکرد شهرداری و ارائه خدمات شهری به شورای شهر رجوع کنید! آیا مسئولین محترم فراموش کردند که پاسخگویی به مردم بخشی از وظایف آنهاست؟ آیا موضوع خاصی بین شهرداری و شورای شهر در خصوص مسکن مهر وجود دارد که به این راحتی از ارائه خدمات معمول و بعد هم پاسخگویی خودداری میشود؟ البته همه مسئولین این گونه نیستند و همانطور که در سایر گزارشها، دیده میشود بعضا به وقت ضرورت، پاسخگوی رسانه و مردم هستند.
عضو شورای شهر پاسخ میدهد
بر طبق پاسخی که از شهرداری دریافت کردیم مجددا برای ارتباط با آقای قاسم دشتی، عضو شورای شهر چناران و هیئت مدیره مسکن مهر فرهیختگان تلاش کردیم که این بار توانستیم با وی گفتوگو کنیم.
دشتی در رابطه با پرداخت هزینه توسط اهالی برای آسفالت دو کوچه که بدون آسفالت است، ابراز میکند: تنها تعداد معدودی از اهالی آن دو لاین، این هزینه را پرداخت کردهاند. وی در خصوص عملکرد شرکت مسکن مهر فرهیختگان عنوان میکند: این مجموعه در استان خراسانرضوی از لحاظ کیفیت کار و سرعت اجرای پروژه رتبه اول را کسب نموده است و ده سال است که از تحویل واحدهای آن میگذرد و این درحالی است که تعدادی از مساکن مهر مجاور ناتمام رها شدهاند.
دشتی ضمن اشاره به اینکه شرکتهای سازنده مساکن مهر مکلفند تمام زیرساختها را فراهم کرده و بعد از آن، شهرداری مکلف است که این مساکن را تحویل بگیرد، یادآور میشود: اداره مسکن و شهرسازی باید این محدوده را به شهرداری تحویل بدهد. علاوه بر این، ده درصد از محل ورود به محدوده باید توسط اداره مسکن و شهرسازی به شهرداری پرداخت شود که این اتفاق نیفتاده و پرداخت نشده است. در دورهای، نامهای منوط بر اینکه از محل زمینهای ملی یا آپارتمانهای گلبهار (زیرا چناران زمین ملی ندارد) سهم شهرداری چناران پرداخت شود، زده شد اما متاسفانه به دلیل تغییر و تحولاتی که رخ داد، این امر محقق نشد. براساس قراین و شواهد، راه و شهرسازی باید این ده درصد را به شهرداری پرداخت میکرد.
وی بیان میکند: این موضوع از طریق فرمانداری وقت پیگیری شد و تعهدات خوبی از جانب اداره مسکن و شهرسازی داده شد اما متاسفانه اجرایی نشد.
این عضو شورای شهر در رابطه با سایر مشکلات منطقه که توسط اهالی مطرح شده بود، این گونه پاسخ میدهد: ادامه روند ساخت مدرسه و مسجد که اسکلت آنها زده شده مربوط به پیگیری و پرداخت هزینهای از جانب اداره راه و شهرسازی است که هنوز محقق نشده است. عدم ایجاد فضای سبز، به دلیل کمبود آب و بودجه و البته قسمت عمده مشکل آن مربوط به اختلافات شهرداری و اداره راه و شهرسازی است. در خصوص وسایل نقلیه عمومی، براساس جلسات شورای شهر، مقرر شد دو دستگاه تاکسی به طور ویژه در این منطقه سرویس دهند اما چون بعد از گذشت سه – چهار ماه، از این وسایل استقبالی توسط اهالی نشد و ترجیح مردم بر عدم استفاده از آنها و پیادهروی بود، سرویسدهی تاکسیرانی به روال عادی برگشت و تنها در صورتی که مسافر داشته باشند به آن منطقه میروند و خدمات ارائه میدهند.
دشتی رفع معضل وجود سگهای ولگرد را نیازمند همکاری دهیاریهای گلبهار و چناران میداند و خاطرنشان میکند: بارها در این مورد جلسه گذاشته شده است و شهرداریهای چناران و گلبهار نیز برای رفع این معظل هزینه کرده و پیمانکاری هم مسئولیت جمعآوری و تحویل این سگها به مشهد را دارد اما به دلیل مجاورت منطقه با روستاها و حرکت مداوم سگها بین مناطق، جمعآوری آنها به طور کامل دشوار و نیازمند همکاری دهیاریها است.
وی تاکید میکند: با وجود اختلافی که بین شهرداری و اداره راه و شهرسازی است، شهرداری و شورای شهر مردم را رها نکرده و خدمات مورد نیاز آنها را ارائه میدهند.
پاسخ اداره کل راه و شهرسازی
در ادامه، برای پیگیری مسائل گفته شده با اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی ارتباط برقرار کردیم. رضا ناصری، معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان در رابطه با مسکن مهر فرهیختگان میگوید: در این مجموعه ۲۱۲ واحدی که به طور کامل تحویل داده شده و اکثرا هم در آن ساکن هستند، به دلیل عدم تعامل پیمانکار با اهالی، تعدادی از معابر آسفالت نشده است. اما در خصوص اینکه گفته میشود، شهرداری دلیل عدم ارائه خدمات را تحویل نگرفتن پروژه از اداره راه و شهرسازی عنوان میکند، باید بگویم این گونه نیست و در زمان خود، این تحویل انجام و صورتجلسه شده است که مستندات آن نیز موجود است، شهرداری نیز بهتر از دیگران از این موضوع اطلاع دارد.
وی ادامه میدهد: میتوان گفت تنها پروژههای مسکن مهر در استان خراسان رضوی که به شهرداری تحویل داده شده است، مربوط به شهرستان چناران است. در آن زمان، در حضور نماینده راه و شهرسازی، نماینده پیمانکار و شهرداری بررسیهای لازم انجام و به شهرداری تحویل داده شده و صورت جلسه هم تنظیم شده است و حتما ناظر وقت و شهرداری این صورتجلسه را در اختیار دارند.
همچنین رییس اداره هماهنگی امور اجرایی و نظارت اداره کل راه و شهرسازی درخصوص تحویل مساکن مهر به شهرداری تبیین میکند: در سال ۹۶ یا ۹۷ که تاریخ دقیق آن را باید از صورتجلسه مربوطه ببینم، مسکن مهر فرهیختگان به شهرداری تحویل داده شده است و علاوه بر آن مقرر شد که راه و شهرسازی اقداماتی را در آنجا انجام دهد که این اتفاق افتاده است. محمدعلی منصوری در رابطه با واگذاری ده درصد سهم شهرداری اذعان داشت: شهرداریها نه تنها در چناران بلکه در تمام استان، ده درصد ورود به محدوده شهر از محل اراضی دارای کاربری مسکونی مطالبه میکنند و بر همین اساس ما مکاتباتی با سازمان ملی راه و شهرسازی انجام دادیم و در آنجا اسنادی ارائه شد که بر مبنای آن اداره راه و شهرسازی هرزمان که زمینی را بفروشد و یا واگذار کند موظف است ده الی پانزده درصد از آن را به عنوان سهم شهرداری پرداخت کند اما در مورد زمینهای مسکن مهر کشور، زمین فروخته و یا واگذار نشده است و به صورت اجاره ۹۹ ساله در اختیار متقاضیان قرار گرفته است و سازمان راه و شهرسازی منافعی کسب نکرده که ده درصد از آن را در اختیار شهرداری قرار دهد.
سازمان ملی مسکن بحث واگذاری بخشی از اراضی مسکونی را منتفی و غیرقانونی اعلام کرد. هرچند که با توجه با اینکه براساس قانون، شهرداریها خودگردان شدهاند، رویکرد اداره راه و شهرسازی کمک به شهرداریها است، اما در این مورد ما منع قانونی داریم. در شهرها در دهه گذشته با دستور مستقیم وزیر در یکی دو مورد، تحت عناوین دیگر زمینهایی به شهرداری داده شده است اما این موارد تحت عنوان ورود به محدوده شهری و یا ده درصد سهم شهرداری نبوده است. وی یادآور میشود: این موضوع، به تمام شهرداریهایی که با سازمان راه و شهرسازی مکاتبه و این اراضی را مطالبه کردهاند، به همین نحوی که گفته شد، پاسخ داده شده است.