رونق هنر نقاشی روی سفال در گلبهار
- شناسه خبر: 26862
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۸:۱۶
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
محمد طاهریان مقدم افزود: با توجه به تازه تأسیس بودن شهرستان گلبهار چند نفر از نقاط مختلف کشور به این منطقه آمده و مشغول به کار در رشته نقاشی روی سفال بودند که تمامی آنها شناسایی شدند.
.
وی تصریح کرد: هنر مینا کاری و نقاشی روی سفال در شهرستان گلبهار با تلاش هنرمندان و دستاندرکاران این رشته مورد استقبال خوبی قرار گرفته و باعث توسعه آن شده است.
.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلبهار مطرح کرد: برخی از کسانی که در این رشته هنری فعالیت دارند از یک خانواده هستند و به صورت خانگی کار میکنند.
وی با بیان اینکه برخی از این افراد مدرک دانشگاهی دارند و آموزش هم میدهند، گفت: این رشته هنری، شاخهای در صنعت سفالگری سنتی ایرانی محسوب میشود که توسط هنرمندان چیرهدست شهرستان گلبهار احیا و آموزش داده میشود.
طاهریان مقدم ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۲۰ نفر در رشته میناکاری و نقاشی فعال هستند و در حال توسعه کار خود هستند، بیشتر فعالان این رشته را بانوان تشکیل میدهند.
وی افزود: سال گذشته ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی از طریق کارگروه اشتغالزایی شهرستان به هنرمندان نقاشی روی سفال پرداخت شده است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلبهار عنوان کرد: شاگردان این هنرمندان که در سال گذشته مقدماتی پیشرفته را گذرانده و تمایل به ادامه این هنر دارند میتوانند امسال نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند.
وی افزود: سفالگری رشتهای از صنعت است که قدمت آن به اعصار اولیه زندگی بشر باز میگردد که با توجه با استقبال خوب عموم مردم در خصوص تولید و خرید آن رشد بسزایی داشته است.
طاهریان مقدم با اشاره با تلاشهای این اداره در احیای برخی رشتههای هنرهای دستی گفت: با همکاری گروه اشتغال شهرستان از سال ۹۹ تاکنون با شناسایی هنرمندان، رشتههای صنایعدستی شامل فرتبافی، زیورآلات، چرم و سرمهدوزی، دوخت لباسهای سنتی را در این شهرستان احیا و بیش از یک و نیم میلیارد تومان تسهیلات در این زمینه پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: هماکنون بیش از ۱۵۰ هنرمند صنایعدستی شناخته شده در این زمینه در شهرستان گلبهار فعالیت دارند، راهنمایی هنرمندان برای حضور در نمایشگاهها و همایشهای هنری در داخل و خارج از کشور بخش دیگری از تلاشهای این اداره در راستای حمایت از احیای این هنر است.
محمد طاهریان گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰ نفر در رشته میناکاری و نقاشی روی سفال فعالاند و به جز تولید در آموزش هم مورد استقبال خوب مردم شهرستان قرار گرفته است و با ایجاد زمینه فروش در ایجاد بازارچه صنایعدستی با کمک شهرداری و شرکت عمران گلبهار میتوان در توسعه و رشد آن کمک کرد.
گلبهار تازه را در اینستاگرام دنبال کنید
وی عنوان کرد: اکنون هنرمندان این شهرستان برای فروش تولیداتشان با مشکلاتی مواجه هستند، در همین خصوص به شهرداری برای راهاندازی بازارچهای در دریاچه مصنوعی گلبهار پیشنهاد شده است.
وی گفت: اگر چند غرفه در این مکان احداث و در اختیار هنرمندان صنایعدستی قرار بگیرد در فروش آثارشان رونق قابل توجهی را شاهد خواهیم بود.