دور جدید جنگ ارادهها بین ایران و آمریکا به کجا خواهد رسید؟
- شناسه خبر: 31143
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۳۶
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
حجت اسلام تاجی در خطبههای نماز جمعه با اشاره به سالروز سخنرانی تاریخی حضرت امام خمینی (ره) در رابطه با کاپیتولاسیون گفت: از زمانی که امام خمینی(ره) در آبان ماه ۱۳۴۳ برای این ننگ بزرگ که حقیقت آن وحشی نامیدن مردم کشورهای ضعیف است ، فریاد برآورد تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، حدود پانزده سال طول کشید.
مظفر تاجی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در طول ۴۳ سال گذشته با قاطعیت تمام میتوان گفت، ایران انقلابی از معدود کشورهایی است که زیر ننگ کاپیتولاسیون که نماد سلطه تحقیر آمیز آمریکاست، قرار ندارد. موهبتی که ره آورد زحمات و مجاهدتها و جانفشانیهای بیش از شصت ساله ملت ما با استعمار و استبداد و استکبار است.
وی با اشاره به امتداد ننگ کاپیتولاسیون در دیگر کشورهای جهان گفت: واقعیت این است که هم اکنون آمریکا دارای ۸۵۰ پایگاه نظامی در ۳۹ کشور دنیا و برخوردار از ۱۲۰ ایستگاه نظامی در دهها کشور دیگر است. کار این پایگاهها که در عرصه زمینی، هوایی، دریایی، جاسوسی و…فعالیت میکنند، چیزی جز جاسوسی و مراقبت از منافع آمریکا در جهان نیست.
تاجی بیان کرد: تحمیل معاهدات تجاری ِنابرابر، ایجاد شکاف و تفرقه و آشوب در کشورها برای حفظ منافع آمریکا و مصونیت سربازان و جاسوسان آمریکایی در برابر اقدامات قضایی از اهداف اصلی کاپیتولاسیون میباشد.
وی ادامه داد: جالب است بدانیم، کشور آلمان دارای بیشترین پایگاه و نیروی نظامی است از حدود ۱۲۰ هزار سرباز آمریکایی در اروپا، ۵۵ هزار نفر در ۷۵۰ پایگاه آلمان به سر میبرند. نتیجه کاپیتولاسیون موجود در آلمان کوچک سازی ارتش این کشور و مهار قدرت نظامی آلمان است.
تاجی افزود: ژاپن وضعیت بدتری دارد،۱۲۴ پایگاه نظامی آمریکا در کنار هزینه ای که برای ژاپن دارند، هر روز نگران تعرضات سربازان مست و وحشی آمریکا به ناموس مردم هستند. در کره جنوبی تا سال ۲۰۰۷، ببش از ۵۵ هزار جرم مرتکب شده توسط آمریکاییها ثبت شده است که فقط به ۲۵۰ پرونده رسیدگی شده است!
او خاطر نشان کرد: این حکایت تلخ در سال ۱۳۹۰ و در پیمان این کشور با آمریکا اتفاق افتاد، کما اینکه افغانستان هم در سال ۱۳۹۲ تن به این ننگ داد. دو کشوری که قرار بود پس از حمله آمریکا ویترین تمدن آمریکایی برای تاسیس خاورمیانه بزرگ شوند.
امام جمعه شهرستان چناران با طرح این سوال که دور جدید جنگ ارادهها بین ایران و آمریکا به کجا خواهد رسید؟ گفت: جنگ ادراکی و حملات سایبری و اقدامات دیگری که در حوزه تخریب بر روی ایران در حال انجام است حکایت از این دارد که آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و حتی در بخشهایی انگلیس، تمامی ظرفیتهای خود را برای فشار ترکیبی در حوزه جنگهای خاکستری (جنگهای بدون تسلیحات) انجام میدهند تا ایران را برای عقبنشینی در خصوص آینده مذاکرات تحت فشار قرار دهند. در حالیکه ایران جایی برای عقبنشینی ندارد و مصرانه روی امتیازاتی که میخواهد ایستاده است.
حجت الاسلام تاجی ادامه داد: تحریمهای حقوق بشری ضعیفترین نوع تحریمها در مقایسه با تحریمهای موشکی، هستهای و منطقهای ایران است. حداکثر تحریمهای حقوق بشری، مشتمل بر بلوکه کردن اموال و ندادن ویزا به مقامات است.
وی با بیان اینکه “بدون تردید این تحرکات واکنشی در برابر حمله سنگین گفتمان مقاومت به گفتمان سازش که منجر به چالش کشیدن سیطره و هژمونی آمریکا در غرب آسیا شده است راه به جایی نخواهد برد” تاکید کرد: دشمن البته تلاش دارد روزهای سخت و تلخی را برای ایرانیان رقم بزند لکن بهزودی خواهد فهمید که دوران بزن و در رو تمام شده است. زمستان سرد و سخت و روزهای دشواری در انتظار کسانی است که از عظمت ایران و گفتمان مقاومت عصبانیاند.
خطیب جمعه چناران با اشاره به رقابت رقبا برای همکاری با شرقیها گفت: در روزهای گذشته دو اتفاق مهم، منطقه غرب آسیا را دوباره بر صدر اخبار برد. اولین خبر، همکاری عربستان سعودی با روسیه در اجلاس اوپک پلاس بود که با توافق این دو، سقف تولید نفت این نهاد یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت؛ اتفاقی که باعث شد فریاد آمریکاییها بلند شده و حتی زمینه تحریم و عدم ارسال سلاح به ریاض را مطرح کنند.
حجت الاسلام تاجی افزود: خبر دوم هم استقبال بینظیر پوتین از بنزاید حاکم امارات متحده عربی بود. اتفاقاتی که مُهر تاییدی بر تغییر معادلات بینالمللی از غرب به شرق و درک این موضوع از سوی رقبای منطقهای ایران دارد.
تاجی ادامه داد: زمانیکه تفاهم ۲۵ ساله ایران و چین و موضوع تفاهم ۲۰ ساله همکاری ایران و روسیه مطرح شد، برخی رسانههای غربی و البته همراهان داخلی آنها چنان در بوق و کرنا کردند که ایران میخواهد کشور را به چین و روسیه بفروشد اما نگاهی به تاریخچه و سطح همکاری رقبای منطقهای ما در غرب آسیا نشان میدهد که اتفاقا آنها بسیار جلوتر از ما و منافع بیشتری از محل همکاری با شرقیها برای خود تعریف کردهاند.وی افزود: چینیها با طرح «کمربند – جاده» به دنبال احیای جاده ابریشم هستند. به همین دلیل، با بسیاری از کشورهایی که در مسیر این جاده یا راه قرار میگیرند قراردادهای بزرگ بسته و باز هم خواهند بست.
خطیب جمعه چناران با اشاره به سیاست دولت سیزدهم و تغییر رویکردها در حوزه دیپلماسی اقتصادی گفت: اما در دولت سیزدهم، شرایط و نگاه به حوزه دیپلماسی تغییر کرد. دولت سیزدهم با یک رویکرد منطقی به رابطه با دنیای خارج، تلاش کرد تعادلی بین رابطه با شرق و غرب برقرار کند. از سویی، دولت سیزدهم اولویت همکاری سیاسی و تجاری را با همسایگان گذاشت، ۱۵ همسایه آبی و خاکی که ظرفیت آنها در سالهای گذشته کاملا به دست فراموشی سپرده شده بود و احیای راهبرد همکاری با همسایگان در زمان کوتاهی منافع خود را نشان داد.
حجت الاسلام تاجی احیای نقش ترانزیتی ایران در این مدت یکساله، را از جمله دیگر دستاوردهای ایران دانست و بیان داشت: ایران عضو سازمان همکاری شانگهای شد و در آستانه امضای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا قرار دارد؛ اتفاقی که تا پیش از این عنایت خاصی به آن نبود و درکی از اهمیت نهادهای منطقهای در دولتهای قبل احساس نمیشد. همچنین همین تغییر رویکرد از سوی کشورهای همسایه و البته قدرتهای شرقی هم درک شد.
تاجی تاکید کرد: قرارداد سوآپ گازی بین تاجیکستان، ایران، آذربایجان و همچنین قرارداد سوآپ گازی بین روسیه و ایران جهت ارسال به ترکیه و عراق، بسیار حائز اهمیت است. همین رویکرد منطقهگرایی توانست زمینه همکاری نزدیک ایران، پاکستان، چین و روسیه را بر سر قائله افغانستان فراهم و زمینه جلوگیری از سرریز آشوب از محل فقدان دولت در این کشور همسایه به ایران را فراهم کند.وی ادامه داد: از سوی دیگر قرارداد ایجاد کارخانه پهپاد سازی ایرانی در تاجیکستان نیز از دیگر منافع منطقهگرایی در طول یکسال گذشته بوده است.
البته در این فضا با شرایط ایدهدآل فاصله زیادی داریم اما بهرهگیری از فرصت حضور در تعاملات منطقهای میتواند زمینه منافع پایدار و سرشاری را نصیب کشور و ملت کند.
فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با اشاره به انتخاب رئیس جمهور عراق از سوی مجلس این کشور و انتخاب نخست وزیر از سوی رییس جمهور، این انتخاب ها را گام اول در پایان بحران یک ساله عراق و شکست دیگر برای مثلث غربی – عبری – عربی دانست و گفت: تشکیل مجلس عراق و توفیق این مجلس در انتخاب رییس جمهور و معرفی نخست وزیر را باید شکست بزرگ دیگری برای جبهه استکبار دانست. اکنون آمریکا و همپیمانان او باید فهمیده باشند علیرغم همه هزینههای چندذصد میلیارد دلاری در خارج کردن عراق از ریل ثبات و آرامش موفق نبوده است و این گفتمان مقاومت است که توانسته است با صبر راهبردی خود، مسیر ثبات و آرامش در عراق را هموار کند.
وی افزود: در حال حاضر، گام اول برای پایان بحران سیاسی بر داشته شده است و در گام بعدی محمد السودانی باید بتواند وزرا را به پارلمان معرفی و کار خدمترسانی به مردم عراق شروع شود و برای بهبود معیشت مردم و رفع تنگناهای اقتصادی گامهای بعدی برداشته شود.
امام جمعه شهرستان تهران با اشاره به پیروزی بدون سلاح مقاومت لبنان؛ الگویی برای آینده، گفت: بسیاری از ما گمان میکنیم پیروزی فقط در جبهه نظامی است اما آنچه در روزهای اخیر در لبنان به وقوع پیوست معجزهای دیگر از گفتمان مقاومت بود که توسط سیدحسن نصرالله تحقق یافت. لبنان توانست نظر خود را در تعیین خطوط مرزیاش با رژیم جعلی بر صهیونیستها تحمیل کند!
تاجی در ادامه به ذکر چند نکته در این باره پرداخت و گفت: توافقات مرزی که با وساطت آمریکا زیر سایه اقتدار حزبالله و جبهه مقاومت شکل گرفت بار دیگر نشان داد که جریان مقاومت بزرگترین و موثرترین پشتوانه لبنان در برابر زیادهخواهیهای رژیم صهیونیستی است.
وی افزود: رفتار کاملا حرفهای و در عین حال مقتدرانه حزبالله پشتوانه محکمی برای دولت این کشور در جریان مذاکرات تعیین حدود مرزی و احقاق حقوق مردم لبنان بود. رئیس جمهور لبنان گفت: لبنان از یک کیلومتر به نفع اسرائیل عقب نکشید و میدان قانا را به صورت کامل از آن خود کرد و خط الطفافات که به تازگی توسط اسرائیل ایجاد شد را به رسمیت نشناخت.
حجت الاسلام تاجی در پایان تاکید کرد: آنچه در لبنان اتفاق افتاد فراتر از یک دستاورد راهبردی در حوزه اقتصادی یا سیاسی بود. پیروزی بدون جنگ حزب الله که با قدرت منطق و نفوذ کلام سیدمقاومت و با نقش مکمل پهبادهای حزب الله همراه شد سطحی از بازدارندگی فعال را نشان داد که میتواند الگویی روشن برای آزادسازی باقی اراضی اشغالی لبنان و حتی سرزمینهای اشغالی فلسطین باشد. این پیروزی یک آغاز مبارک در مسیر آینده مقاومت است.