تب کنگو در کمین است
- شناسه خبر: 28536
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۸ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۹:۴۱
- منبع: ایسنا
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
علی سلیمانی عنوان کرد: کشتارگاههای دام در روز عید سعید قربان به صورت رایگان به شهروندان گرامی خدمات رایگان ارائه میدهد. با توجه به این که ذبح خارج از کشتارگاه هم موجب آلودگی محیط زیست میشود و هم روی کودکان و نوجوانان اثر روحی و روانی منفی دارد و همچنین برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام که حدود ۸۰۰ نوع است، به شهروندان توصیه میکنیم از این خدمات رایگان کشتارگاه دام استفاده کنند.
وی ادامه داد: این روزها به دلیل فعالیت کنهها وارد فصل تب کریمه کنگو شدهایم و احتمال دارد دامی که ذبح میشود، آلوده و ناقل این بیماری باشد. به همین دلیل اکیدا توصیه میکنیم مردم حتما دام را از بازار دام خریداری کنند و برای انجام رایگان فریضه قربانی دام را به کشتارگاه اعزام نمایند. حمل دام به کشتارگاه هم موجب نظارت بهداشتی و هم موجب نظارت شرعی میشود.
لاشه تازه ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود
سلیمانی بیان کرد: با توجه به اینکه لاشه تازه باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه یخچال نگهداری شود تا ph آن پایین آمده و سالم سازی شود، توصیه میشود بعد از رعایت این موارد اقدام به قطعه قطعه کردن و پخش گوشت کنند.
وی در خصوص ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو نیز بیان کرد: امسال در شهرهای دیگر کشور مواردی از ابتلای انسان به تب کریمه گزارش شده ولی خوشبختانه در نیشابور، فیروزه و زبرخان هیچ موردی از این بیماری نداشتیم. سال گذشته موارد مشکوکی در نیشابور بود که منفی اعلام شده است.
توزیع ۸۰۰ لیتر سم رایگان میان دامداران
سلیمانی گفت: ما به صورت مرتب و پی در پی بازار دام را سمپاشی میکنیم و نزدیک به ۸۰۰ لیتر سم رایگان بین دامداران توزیع کردهایم. علاوه بر این به دامداران هم توصیه میشود سم ضد انگل را از داروخانههای دامپزشکی تهیه کنند و برای از بین بردن کنهها و حشرات نسبت به سمپاشی دامهایشان اقدام کنند که دامهایشان مبتلا به تب کریمه کنگو، زردی و… نشود.
رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور درباره علائم این بیماری در دامها نیز افزود: تب کریمه کنگو در دام علائمی ندارد و مشخص نیست که در چه مرحلهای قرار دارد و در صورت ابتلا هم به صورت مختصر تب کرده و آن را رد میکند ولی فردی که دام را ذبح یا حمل یا قطعه قطعه میکند، ممکن است با کنهای که از دام آلوده شده، مبتلا شود، در صورتی که بسیاری از کنهها ممکن است آلوده نبوده یا بیماریهای دیگری به جز تب کریمه را منتقل کنند. بنابراین توصیه ما این است که حتما دامها در کشتارگاه ذبح شوند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه قصابیهای مجاز گوشت را از کشتارگاه میآورند و در کشتارگاه پروسه پیش سرد و نگهداری در یخچال رعایت میشود، شهروندان با اطمینان خاطر میتوانند از قصابیها آن را خریداری و مصرف نمایند.
سلیمانی تصریح کرد: توصیه ما این است که به هیچ وجه دام را از حاشیه شهر و کسانی که در حاشیه جادهها ذبح میکنند یا از کسانی که در فضای مجازی ذبح در محل را تبلیغ مینمایند، خریداری نکنند که مخاطرات بهداشتی فراوانی دارد و امکان دارد گرفتار بیماری تب کریمه کنگو شوند.
هر فروشندهای که برچسب(لیبل) را از روی لاشهها بردارد، تخلف کرده است
سلیمانی بیان کرد: علاوه بر مهر، برچسب دامپزشکی آبی برای دام ماده و برچسب قرمز برای دام نر است که باید روی ران و سردست الصاق شود و تا آخرین لحظه از روی آنها برداشته نشود تا شهروندان بدانند که چه گوشتی را خریداری میکنند. هر کس که لیبل را از روی لاشهها بردارد، تخلف کرده است. با وجود اینکه مصرف دام نر یا ماده به لحاظ بهداشتی مشکلی ندارد ولی شهروند حق دارد که بداند دام ماده یا نر را مصرف میکند. معمولا قصابیها ویترینی دارند که برچسبها در آن مشخص است و شهروندان میتوانند با دیدن لیبل قطعه مورد نظر را انتخاب کرده و خرید کنند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نیشابور درباره نحوه نظارتها نیز عنوان کرد: نظارت ما بر قصابیها به صورت روزانه و توسط ۲ اکیپ در سطح شهر انجام میشود و تاکنون حدود ۱۵ فعال صنفی متخلف به دادستانی معرفی شده و دو مورد هم از کشتار کنندگان غیر مجاز پلمب شدهاند.
او تاکید کرد: توصیه ما به شهروندان این است که گوشت را از فروشگاههای معتبری که پروانه کسب داشته و زیر نظر دامپزشکی کار میکنند، خریداری نمایند و به هیچ وجه از افراد متفرقه یا کسانی که فاقد پروانه کسب بوده و در حاشیه روستا و جادهها فعالیت میکنند، خریداری نکنند.
سلیمانی درباره نحوه ثبت شکایات و یا گزارشها نیز بیان کرد: اگر شهروندان در مورد خرید گوشت گزارش یا شکایتی دارند یا مخاطرات بهداشتی را مشاهده میکنند، میتوانند با شماره تلفن دامپزشکی نیشابور ۴۳۳۳۰۰۴۲ و یا شماره سامانه ۱۵۱۲ سازمان دامپزشکی کشور تماس گرفته و اعلام کنند بلافاصله مورد پیگیری و رسیدگی قرار بگیرد.