نگاه به شرق، جزو دکترین سیاست خارجى جمهورى اسلامى است
- شناسه خبر: 14450
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۰۵
- نویسنده:
کلام تازه | خطیب جمعه چناران با اشاره به سفر دکتر قالیباف ریاست مجلس شورای اسلامی به روسیه و ابلاغ پیام مقام معظم رهبری به رئیس جمهور این کشور گفت: نگاه به شرق و اهتمام به تحقق ارتباطات چند جانبه با کشورهاى قدرتمند جهان، جزو دکترین سیاست خارجى جمهورى اسلامى است که هماره مورد تأکید رهبر حکیم انقلاب اسلامى بوده و هست.
به گزارش کلام تازه، فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با تجلیل از حضور پرشور مردم در وضعیت کرونایی و با وسایل نقلیه موتوری در خیابانها در ۲۲ بهمن به چرایی خطاهای محـاسباتی آمریکا در مورد ملت و انقلاب اسلامی ایران اشاره و گفت: به راستی چرا آمریکا در مواجهه با ایران انقلابی و ملت انقلابی ایران دچار شکستهای مکرر شده است؟ ۴۲ سال خطای محاسباتی در مقابله با انقلاب اسلامی در همه عرصهها و با تمام توان، آبرویی برای آمریکا و ارتجاع و صهیونیسم باقی نگذارده است.
حجتالاسلام مظفر تاجی، در خطبههای نماز جمعه امروز افزود: حرکت بالنده انقلاب اسلامی در این ۴۲ سال سند گویای این ادعا است. اگر نگاهی به بیش از ۲۰ شکست راهبردی دشمن در همین سه سال اخیر بیندازیم، درسها و آموزه های فراوانی را دراختیارمان قرار میدهد.
عوامل ۲۰ سال شکست راهبردی دشمن
وی تبیین کرد: درباره علل و عوامل این خطاهای راهبردی در محاسبات و اقدامات این فهرست قابل توجه و تشریح و تبیین است.
خطیب نماز جمعه چناران اولین علت را اینگونه توضیح داد: عجز دشمن از درک و فهم عظمت و عمق اسلام و آموزههای دینی.
وی نو بودن و غیر قابل پیشبینی بودن تجربه انقلاب اسلامی را دومین علت شمرده و سومین علت را اینگونه ابراز کرد: فرهنگ ناب اسلام اهلبیت علیهمالسلام و فرهنگ عاشورا و انتظار.
عجز دشمن از فهم الگوی انقلاب
حجتالاسلام تاجی، عجز دشمن از فهم الگوی انقلاب اسلامی و حرکت بی بدیل فراگیر و عمومی مردم در طول ۴۲ سال گذشته چهارمین علت بوده و پنجمین علت را نیز اینگونه تشریح کرد: عجز دشمن از اصل بی بدیل ولایت فقیه و رهبری و عدم شناخت دشمن از شخصیت والای امام راحل و امام حاضر انقلاب و ابعاد شخصیتی ایشان.
وی اظهار کرد: شگفتی دشمن و عجز او از مقاومت بینظیر مردم ایران به ویژه نسل شگفتی ساز سوم و چهارم انقلاب یکی دیگر از عوامل این خطاهای راهبردی در محاسبات و اقدامات است.
ابعاد ناشناخته دفاع مقدس و فرهنگ ایثار
امام جمعه چناران ادامه داد: ابعاد ناشناخته دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت و نقش شهادت در ماندگاری انقلاب اسلامی را هفتمین علت شمرد.
وی عدم درک دشمن از عمق نفوذ انقلاب اسلامی در دلهای مردم دنیا در اقصی نقاط جهان به ویژه غرب آسیا را هشتمین علت از این فهرست دانست و افزود: عجز دشمن از پیوند مستحکم بین مردم و حاکمیت اسلامی علیرغم همه فشارهای خارجی و خطاها و اشتباهات داخلی یکی دیگر از عوامل این لیست است.
حجتالاسلام تاجی دیگر عوامل را اینگونه برشمرد: عجز دشمن از فهم عنایت الهی و امدادهای غیبی و کمک اهلبیت علیهم السلام خصوصا حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه، توانمندی بی بدیل نظام اسلامی در انتقال پیام انقلاب به نسلهای بعدی عدم فهم درست دشمن از مختصات فرهنگی و اجتماعی ایرانیان با همه تنوعات قومی و فرهنگی، امتزاج و بهم آمیختگی فرهنگ ایرانی با ارزشهای اسلامی و ایمانی در مدت بیش از چند قرن و تبلور این پیوند در دوران ۴۲ سال پس از انقلاب و حماقت ذاتی دشمنان اسلام و انقلاب که قرآن کریم و روایات ما برآن تأکید دارند.
سیاست قطعی ایران درباره برجام و تحریمها
وی توضیح داد: همین دلایل باعث شده است تا استکبار جهانی و آمریکا و صهیونیزم از درک درست عظمت انقلاب اسلامی و نظام اسلامی و مردم و رهبر حکیم انقلاب و حرکت رو به جلوی آن عاجز باشد و چون در محاسبات دچار خطا شده است در اقدام و عمل نیز راه به جایی نبرده است.
بیشتر بخوانید: عدم محدودیت عبور و مرور از شهرستانهای چناران و گلبهار و بینالود به مشهد
حجت الاسلام و المسلمین تاجی امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد سیاست قطعى ایران درباره برجام و تحریمها گفت: براى تحقق این نقشه راه ترسیم شده توسط رهبر معظم انقلاب در موضوع بازگشت به برجام تنها و تنها باید یک صدا از ایران و مسؤولان ارشد و میانى ایران شنیده شود. هر صدایى که غیر از این بیانات را پژواک بدهد صداى دشمن را بازتاب داده و علامت ضعف را براى دشمن ارسال کند.
تشدید تحریمها توسط غربیها
وی بیان کرد: از مجموع فرمایشات مقام معظم رهبری در این راستا می توان به چند نکته اشاره کرد: اول در ایران هیچکس گوشش بدهکار مهمل بافىهاى آمریکا و اروپا نیست و نیز سخن منطقى و عقلانى و مستدل این است؛آن که به تعهداتش عمل کرده ایران است و آنانکه نه تنها به تعهداتشان عمل نکردند بلکه به بدترین نحو تحریم را تشدید کردند؛ غربىها هستند.
امام جمعه چناران ادامه داد: توپ در زمین آمریکا و اروپاست؛ آنها هستند که بدهکارند. ما طلبکار آنها هستیم. بنابراین آنها حق هیچگونه شرطگذارى ندارند، این ایران است که حق دارد شرط بگذارد و همچنین علت حق شرط گذارى ایران وفادارى او به عهد و پیمان خود در تمام این هفت سال بوده است.
وی پنجمین علت را سیاست و حرف قطعى و برگشتناپذیر ایران در این سه جمله برشمرد: لغو همه تحریمها، راستىآزمایى آن در میدان عمل، نه بر روى کاغذ، برگشت ایران به تعهدات برجامى دانست.
حجتالاسلام تاجی ششمین مورد را اینگونه بیان کرد: هم مسؤولان و هم صاحبنظران نباید عجولانه و شتابزده عمل کنند. این آمریکا و اروپایند که فرصت زیادى ندارند و ما نیز نباید بیش از اندازه منتظر باقى بمانیم.
نگاه به شرق و اهتمام به تحقق ارتباطات
خطیب جمعه چناران با اشاره به سفر قالیباف، ریاست مجلس شورای اسلامی به روسیه و ابلاغ پیام مقام معظم رهبری به رئیس جمهور این کشور گفت: نگاه به شرق و اهتمام به تحقق ارتباطات چند جانبه با کشورهاى قدرتمند جهان، جزو دکترین سیاست خارجى جمهورى اسلامى است که هماره مورد تأکید رهبر حکیم انقلاب اسلامى بوده و هست.
وی اظهار کرد: با توجه به ضرورت نگاه به شرق و ارتباط با قطبهاى اقتصادى و فناورى از یک سو و سوق داده شدن نگاه آمریکا و اروپا به روسیه و چین، حضور و مشارکت فعال ایران در گسترش روابط راهبردى با این کشورها به عنوان یکى از اولویت هاى اصلى در سیاست خارجى، مورد نظر قرار گرفته است.
نقشه راه نگاه به شرق
حجتالاسلام تاجی ابراز کرد: آنچه اهمیت این سفر را دوچندان کرد، پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامى به پوتین است که به گفته رییس مجلس نقشه راه نگاه به شرق که سیاستها و راهبردها و راهکارهاى مهمى را در بردارد. پیامى که آثار عینى آنرا در تحولات منطقه اى و سیاسى و روابط راهبردى اقتصادى در آینده مى توان مشاهده کرد.
دنبال کننده کلام تازه در اینستاگرام باشید
وی افزود: روسیه و چین و هند و ژاپن، چهار قطب اصلى اقتصادى و فناورى در شرق به شمار مىآیند که براى استقلال و پیشرفت کشور و برقرارى موازنه در روابط با غرب، ارتباط با آنها ضرورت و اولویت دارد.
حجتالاسلام تاجی تشریح کرد: برخى از جریان هایى که زندگى و حیات خود را در ارتباط منفعلانه با غرب مىبینند، در موضوع روابط ایران با روسیه و چین مستمراً درحال فضاسازى و سنگاندازى هستند. کسانىکه به هر نحو ممکن درصدد چین هراسى و روسیه هراسى هستند، تاب یک رابطه چند جانبه ى الگویى و الهام بخش با کشورهاى مهم دنیا را ندارند. ازاین رو با اصلى کردن موضوعات فرعى در تلاشند تا دستاوردهاى اینگونه سفرها و توافقات را زیر سؤال ببرند.
قداست ماه رجب
امام جمعه چناران با تبریک حلول ماه رجب و توصیه به استفاده از ظرفیت معنوی این ماه شریف گفت: در فرهنگ اسلامی، ماه رجب از حرمت و قداست خاصی برخوردار میباشد و فرا رسیدن این ماه، نعمت بزرگی است که باید از آن بهره فراوان برد.
وی ادامه داد: ماه رجب، ماه درخواست ظرفیت است، هرچند هر کار ناشایستی، از انسان ظرفیتهایی را میگیرد ولی خدای ظرفیت ده، همچنان بخشنده است، یکی از اسماء الحسنای ربُوبی خدای متعال «مُوَّفِّق» است و اساسا «وَ مَا تَوْفِیقِی إِلَّا بِاللَّه» (هود: ۸۸) بنابراین باید از او ظرفیت و استحقاق و لیاقت طلب کنیم و از او مسئلت کنیم که به این ظرفیت، برکت بدهد و مظروف را هم عطا کند.
فصل معنویت و انس با پروردگار
خطیب جمعه چناران گفت: ماه رجب و به دنبال آن ماه شعبان و ماه رمضان را باید بهار خودسازی نامید. چون فصلی را تشکیل می دهد که اگرچه با فصل های متعارف سال منافاتی ندارد ولی بیرون از این فصل هاست و در واقع می توان گفت فصل پنجمی است که فصل معنویت و انس با پروردگار است و نقطه اوج آن ماه مبارک رمضان است.
وی ابراز کرد: ماه رجب یکی از چهار ماه حرام است که در کتاب های دعا و روایات اهل بیت (ع) فضیلت های بی شماری برای آن ذکر شده است. پیامبر اکرم (ص) فرمود «رجب ماه خدا است، شعبان ماه من است و رمضان ماه امت من است» همچنین فرمود «کسی که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودی خدای بزرگ می شود و غضب الهی از او دور شده و دری از درهای جهنم بر روی او بسته می شود.»
پاسداری از ارزشها
حجت الاسلام تاجی امام جمعه شهرستان چناران با تبریک ولادت پنجمین پیشوای مسلمانان به شیعیان جهان حضرت امام محمد باقر – علیه السلام – گفت: دوران امامت حضرت امام محمد باقر – علیه السلام – یکی از دورههای ویژه تاریخ اسلام است، آن امام با روشهای مختلف و متعدد توانست با مبارزه با جریان های انحرافی و منحرفین ارزشهای اسلامی و الهی را حفظ و گسترش دهد و در عین حال مبارزه با طاغوت ها و زیاد خواهان را هم در برنامه مبارزاتی خودش داشت نهضت علمی یکی از اقدامات بسیار مهم ایشان بود.
وی ادامه داد: امام باقر – علیه السلام – برای احیای ارزشهای دینی و انجام وظیفه پاسداری از ارزشها، و به تناسب موقعیت، از راهها و شیوه های گوناگونی بهره می جست، امام می کوشید با تبیین وظایف حاکمان، نوک تیز انتقاد خود را متوجه حاکمان وقت سازد وعدم مشروعیت اقدامات آنان را گوشزد کند.
نهی امام از همکاری با حکومت طاغون
خطیب جمعه چناران توضیح داد: امام همواره مؤمنان را از همکاری با حکومت طاغوت نهی می کرد و به هر طریق ممکن، این پیام خود را به گوش امت می رساند. آن حضرت مشروعیت حاکمان جور را زیر سؤال می برد و راه را بر قیام علیه آنان هموار می ساخت.
وی ابراز کرد: پنجمین پیشوای جهان تشیع هنگامی رهبری شیعیان را بر عهده گرفت که خلفای بنی مروان اقتدار بسیار زیادی در سراسر امپراطوری جهان اسلام داشتند. آنان سیاست داخلیِشان را بر دوش کارگزارانی سرسپرده گذاشتند. این کارگزاران فشارهای بسیاری را بر شیعیان می آوردند.
پاسداری از خون هواداران
حجتالاسلام تاجی افزود: امام باقر – علیه السلام – برای پاسداری از خون هواداران اهل بیت – علیهم السلام – سیاست تقیه (رازداری) را پیشه کردند. البته پس از روی کارآمدن عمر بن عبدالعزیز که راه ملایمی را در حکمرانی پیشه کرده بود، امام باقر – علیه سلام -با گشاده دستیِ بیشتر به کارهای فرهنگی و گسترش علوم اهل بیت – علیهم سلام – پرداختند. کار بزرگ امام – علیه السلام – آغاز فرخنده ای برای تثبیت فرهنگ تشیع شد که به دست فرزندش، «امام صادق – علیه السلام» ادامه یافت. در متن پیشِ رو، در وهلۀ نخست به سرگذشت حضرت و برخوردشان با زمامداران مروانی پرداخته شده است.
خطیب جمعه چناران ضمن تسلیت شهادت مظلومانه حضرت امام هادی – علیه السلام – به یکی از اقدامات امام هادی – علیه السلام – جهت تبیین معارف اهل بیت عصمت و طهارت – علیهم السلام – در قالب زیارت جامعه کبیره گفت: زیارت جامعه کبیره، میراث گرانْارجی است که دهمین پیشوا، حضرت امامهادی علیه السلام صادر فرمودهاند.
وی توضیح داد: زیارت جامعه، در اصطلاح، زیارتی است که با آن، یکی از اهل بیت علیهم السلام یا همه آنان را زیارت کرد. از میان زیارتهای جامعه، این زیارت خاص را بهدلیل عُلوّ مضامین و نیز مفصّل بودنش، «زیارت جامعه کبیره» نامیدهاند.
غنی بخشی به فرهنگ متعالی زیارت
امام جمعه چناران افزود: یکی از اهداف امامهادی – علیه السلام – از صدور این زیارتنامه، غنی بخشی به فرهنگ متعالی زیارت و تبدیل زیارتگاههای اهل بیت – علیهم السلام – به مراکزی برای آشنا شدن مسلمانان با اسلام ناب و جایگاه اهل بیت – علیهم السلام – در اسلام بوده است. از این جهت این زیارتنامه، کوتاه ترین و کامل ترین متون امام شناسی است که به روشنی، مرزهای شفاف توحید، نبوت و امامت را مشخص کرده، و به دور از هرگونه غلو، جایگاه راستین اهل بیت – علیهم السلام – را بیان مینماید.
وی ادامه داد: اما مهمترین جنبه معرفتی زیارت جامعه این نکته است که این زیارتنامه را باید تفسیر قرآن ناطق بدانیم. امام، تحقّق عینی و کاملِ قرآن، در انسان است و بدین سان، آل الله – صلی الله علیهم، انسانهای کاملی هستند که قرآن در وجود نورانی آنها تجلی تامّ یافته است، و ازاین رو، قرآن ناطقاند. بنابراین، تبیین ویژگیهای اهل بیت – علیهم السلام، در واقع، تشریح عینی قرآن در زندگی انسان است و زیارت جامعه کبیره، در حقیقت، تفسیر قرآن ناطق و انسان کامل است
خطیب جمعه چناران با اشاره به نگرانى رهبر معظم انقلاب از بداخلاقىهاى زبانى در جامعه مخصوصاً در فضای مجازی گفت: رعایت اصول اخلاقى در رفتار و گفتار، زیربناى روابط صحیح اجتماعى است. اتفاقات و حوادثى که گاهى در فضاى حقیقى و مجازى جامعه ظهور و بروز پیدا مىکند نشان از وجود بد اخلاقىها و به نوعى افول اخلاق در جامعه دارد که مصداق آن را مى توان در خشونت ها، درگیرى ها، توهین، تهمت ها، ریا و دروغ، تجاوز به حریم خصوصى افراد عنوان کرد.
رعایت اخلاق فردى مکمل آراستگى روح و جسم
حجتالاسلام تاجی ادامه داد: به واسطه رعایت آداب اجتماعى است که افراد با سلایق و انتخابهاى مختلف و گاهى متضاد مىتوانند در کنار هم بهصورت مسالمتآمیز زندگى کرده و از مواهب زندگى جمعى بهره مند شوند.
وی بیان کرد: اخلاق نخ تسبیح روابط افراد اجتماع با یکدیگر است و گرچه رعایت اخلاق فردى مىتواند تا حدودى به آراستگى روح و جسم ما کمک کند اما بهدلیل ویژگى واگیردار بودن رذائل و فضائل اخلاقى، عدم رعایت آداب از طرف دیگران و در سطوح کلان اجتماع مىتواند به شدت بر روى زندگى اخلاقى ما تأثیر بگذارد.
خطیب جمعه چناران گفت: صیانت از زبان و لغزشهاى لسانى یکى از مهمترین زیرساختهاى روابط اجتماعى و حاکمیتى است. این یک وظیفه شرعى و قانونى و اخلاقى همگانى است. لکن نقش نخبگان و زبدگان و مدیران در این بین دوچندان و صدچندان است. زیرا تأثیر بد آن هم فراخ تر و هم ژرف تر است و مهمتر اینکه موجب تولید ادبیات ناهنجار سیاسى به عنوان بدترین میراثها براى آیندگان خواهد شد. بدزبانى، بیماریى است که اگر علاج نشود آثار و تبعات خسارت بارى را براى فرد و جامعه و آینده خواهد گذاشت.