نقش ورزش همگانی درسلامت عمومی
- شناسه خبر: 13619
- تاریخ و زمان ارسال: ۹ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۵۵
- نویسنده: کلام تازه - فاطمه برزنونی
کلام تازه | در شورای ورزش شهرستان چناران مطرح شد: یکی از راههای رسیدن به سلامت عمومی در سطح جوامع توسعه ورزش است که قطعاً ورزش همگانی و ورزشهای بومی محلی نقش بسزایی در افزایش سلامت و روابط اجتماعی دارند.
شورای ورزش شهرستان چناران روز چهارشنبه، با حضور حسین امامی، نماینده مردم چناران، گلبهار و بینالود، امیر خراسانی، رئیس فدراسیون ورزشی روستایی و بازیهای بومی محلی، انصاری فرماندار چناران، خوشباطن، رئیس هیئت ورزشی روستایی و بازیهای بومی محلی استان خراسان رضوی و تنی چند از مسئولین در محل فرمانداری چناران برگزار شد.
توانمندی چناران در رشتههای جودو و چوخه
فرماندار چناران، این شهرستان را در رشتههای ورزشی چوخه و جودو توانمند معرفی کرده و ابراز کرد: هیئت ورزشهای چناران با هیئت ورزشهای کشوری ارتباط خوبی برقرار کنند و از تجهیزات و توانمندیهایی که در سطح کشور دارند استفاده کنند.
حمید انصاریفرد تبیین کرد: یکی از وظایفی که دولتها و آحاد جامعه آن را دنبال کرده و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نبوده و یکی از راههای رسیدن به سلامت عمومی در سطح جوامع توسعه ورزش است که قطعاً ورزش همگانی و ورزشهای بومی محلی نقش بسزایی در افزایش سلامت و روابط اجتماعی دارند.
توسعه ورزش زمینهساز تقویت ورزشهای قهرمانی
وی افزود: توسعه ورزش به زمینه سازی ورزشهای قهرمانی کمک میکند، ورزشهای بومی محلی میتواند به دولتها کمک کند که در این راستا قدم موثری بردارند.
انصاری فرد اظهار کرد: در رشته جودو چناران رتبههای بین المللی کشوری و استانی دارد و با توجه به اینکه پتانسیل لازم را در این حوزه دارد لازم است برنامههایی در رابطه با ورزش آن انجام شود.
ورزش موثر در کاهش نزاع و آسیبهای اجتماعی
فرماندار چناران به بحران کرونا اشاره کرد و افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا وعدم نشاط اجتماعی و نزاعها و آسیبهای اجتماعی، توجه به ورزش میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی کمک جدی کند و میتواند نزاعهای اجتماعی را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید: اجرای طرح “آوای ورزش در همسایگی” در گلبهار
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی نیز در این جلسه گفت: بر اساس ماده ۹۴ برنامه ششم توسعه ۲۷ درصد از نه دهم درصد مالیات بر ارزش افزوده که برای توسعه ورزش های همگانی، ورزش روستایی عشایری، ورزش بانوان و بقیه موارد بند الف که تبصرهای دارد توزیع استانی است؛ یعنی از سازمان برنامه بودجه پولی که برای وزارت می رود وزارت موظف به توزیع استانی بوده بر همین اساس هیچ بودجه ای نصیب فدراسیون نمیشود.
امیر خراسانی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۷ اعتباری که به دست آمده از اداره کل ورزش و جوانان استان توزیع میشود و در حوزه کشتی باچوخه قوچان نیز از طریق اداره کل بودجه را دریافت می کند چون به دلیل صادر کردن چوخه کارانش به بقیه رشتهها که افتخار شهرستان چناران است حیف است که شهرستان این امکان را نداشته باشد که جودوکارانش را در خود چناران داشته باشد.
وی افزود: بخشی که ما عهدهدار آن هستیم برگزاری مسابقات و بازیهای بومی محلی یکی از مباحث آن همگانی کردن این بازی هاست و دیگری قهرمانی کردن آن.
استعدادیابی در روستاها
امیر خراسانی اظهار داشت: در حال حاضر در حال امضای تفاهمنامهای با برخی فدراسیونها هستیم که در سطح روستاها استعدادیابی هایی صورت گیرد و در آینده نزدیک در تیم ملی و بخش بازی های بومی محلی قدم موثری برداریم.
وی گفت: بر اساس سخنان مقام معظم رهبری بازی های بومی و حلی تاثیر مهمی در بحث احیا و ترویج ورزش های سنتی و بازی های بومی محلی دارد که کشتی با چوخه یکی از آنهاست سعی می شود که در اماکن عمومی مثل دانشگاهها آموزش و پرورش ستاد نیروهای مسلح و سایر اقشار جامعه بتوانیم اهداف یاد شده را عملی کنیم و شاهد موفقیت های روزافزون باشیم.
امیر خراسانی ادامه داد: در حال حاضر در کل کشور ۳۵۰۰ خانه ورزش داریم که به دلیل عدم متولی بیش از یک هزار از این مجموع فعال نیست.
اهمیت مربی بومی
وی تبیین کرد: یکی از ضعفهای خانه ورزش در روستاها عدم مربی روستانشین است،لذا این موضوع در وزارتخانه مطرح شد و پیگیریهای لازم در این مورد انجام شده است که فردی که در روستا ساکن باشد به عنوان مربی انتخاب شده و تامین مالی گردد.
امیرخراسانی اظهار داشت: مربی باید برای برنامهریزی هماهنگی و فعالیتهای ورزشی اقدامات لازم را انجام دهد و حداقل اطلاعات پایه روستا را داشته باشد.
وی در ادامه به دو اقدام مهم اشاره کرد و گفت: دهیار باید موسس خانه ورزش شود و با مجوزی که دریافت میکند میتواند وام اشتغال بگیرد.
امیر خراسانی دومین اقدام در مورد ورزشهای سنتی و بومی محلی را اینگونه توضیح داد: برخی از آنها عمومی و کشوری بوده که ریشه در اصالت و فرهنگ ما دارد.
وی گفت: ما در سطح شهرها به ایستگاههای بازیهای بومی محلی در اماکن عمومی به خصوص پارک آن نیازمندیم و در حال تربیت مربی در این حوزه هستیم و در قامت قهرمانی و حرفهای پشتیبانیهای لازم را انجام میدهیم،به عنوان مثال در رابطه با کشتی باچوخه بعد از اینکه در منطقه آن را پر رنگ کردیم به صورت حرفهای در خراسان آن را مطرح می کنیم و بعد از آن خراسان را به قطب کشتی باچوخه تبدیل می کنیم.
تامین مالی ورزشکاران کشتی
امیر خراسانی درپایان با اشاره به صندوق پیشکسوتان و ورزشکاران گفت: بعد از اینکه خراسان را به قطب کشتی باچوخه تبدیل کردیم اسامی ورزشکاران را در قالب صندوقی به همین عنوان پشتیبانی مالی خواهیم کرد.
نماینده مردم چناران، گلبهار و بینالود در این نشست گفت: چناران موقعیت استراتژیک خاص خود را داشته و در حوزههای مختلف از جمله ورزش پتانسیلهای ویژهای دارد.
با تلگرام کلام تازه همراه باشید
امامی افزود: حاشیه نشینی تبعات اجتماعی زیادی دارد و توسعه روستایی دغدغه مهمی محسوب می شود.
اهمیت مهاجرت معکوس
وی اظهار داشت: باید سعی شود در بخش صنعت و کشاورزی بسترهای لازم صورت گیرد،به طوری که صنایع تبدیلی در روستاها فراهم شده و مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد.
امامی همچنین پیشنهاد گود ورزش های باستانی را بیان کرده و تاکید کرد: غیر از ورزشهای چوخه که چهرههای جهانی و کشوری زیادی را به خود دیده است اگر به این ورزش نیز توجه شود خوب است.
وی در ادامه احداث یا تجهیز خانههای ورزشی را قدم موثری در راستای مهاجرت معکوس عنوان کرد و افزود: ظرفیتهایی در شهرستانهای چناران وجود دارد مانند سالن ۱۲۰۰ نفری چناران که البته مستهلک شده است.
نماینده مردم چناران گلبهار و بینالود همچنین توجه به قهرمانان، پهلوانان بومی و محلی را مهم عنوان کرد و اظهار داشت: بیمه کردن آنها یا اعطای وامهای اشتغال میتواند کمک خوبی برای آنها باشد.امامی در رابطه با میزبانی مسابقات چوخه و جودوی چناران بیان کرد: میزبانی این مسابقات مستلزم زیرساختها برای این شهرستان است و ما برای اجرا کردن و جذب تسهیلات هر اقدامی که لازم باشد انجام میدهیم.