منافقین و داعش دو روی یک سکهاند
- شناسه خبر: 8462
- تاریخ و زمان ارسال: ۶ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۲۸
- نویسنده:
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه | حجتالاسلام مظفر تاجی در خطبههای اولین نماز جمعه تیرماه در مصلی این شهر با گرامیداشت یاد و خاطره سیدالشهدای انقلاب اسلامی آیتالله دکتر شهید بهشتی و شهدای هفتم تیر گفت: منافقین علاوه بر انفجارات و ترورهایی که منجر به شهادت مسئولان نظام شد، جنایات متعدد دیگری را مرتکب شدند که قتلعام مردم بیگناه، بهویژه زنان و کودکان از جمله این جنایات است. کشتار مردم بیگناه در تهران، شیراز، مازندران، کردستان و… تنها بخشی از جنایات منافقین در دهه ۶۰ است. آنها تنها در سال ۶۲ مسئولیت ترور بیش از ۴۵۰۰ نفر را بر عهده گرفتهاند و با انفجار بمب در مراکز جمعیتی، انفجار اتوبوس پر از جمعیت، بمبگذاری در نماز جمعه و به شهادت رساندن نمازگزاران، آتش زدن خودرو با سرنشینان آن، ترور افراد عادی حتی زنان و کودکان، انفجار بمب در سالن انتظار راهآهن، تیر باران مردم در راهها، نشان دادند که از هیچگونه جنایتی فروگذار نمیکنند. با نگاهی گذرا به این منافقین میتوان نام آن گروهک را در صدر هولناکترین جریانهای تروریستی جهان مطرح کرد.
منافقین و داعش دو روی یک سکهاند که جنایت و قتل و کشتار شاخصه بارز آنها است
حجتالاسلام مظفر تاجی ادامه داد: منافقین که اقدامات تروریستی خود را در پوششی از الفاظ فریبکارانه دنبال میکردند با قتل و کشتار مردم بیگناه در شهرهای مختلف و در نهایت با پیوستن به صدام علیه ملت ایران همگام شدند و در راستای اهداف رژیم بعثی عملیات مختلف انجام دادند که عملیات نهایی آنها تحت عنوان فروغ جاویدان با عملیات مرصاد رزمندگان اسلام روبهرو شد و بسیاری از آنها به هلاکت رسیدند.
وی افزود: منافقین در کنار خیانتهایی که در جریان جنگ تحمیلی انجام دادند مسئولیت کشتار ۱۷ هزار تن از مردم ایران را پذیرفتهاند. آنها پس از پیوستن به صدام، رسماً در قامت سربازان دشمن بارها به کشور حمله کردند و همکاری عملههای صدام با ارتش صدام تا سال ۸۲ ادامه یافت و آنها بهعنوان جوخههای مرگ صدام در داخل و خارج عراق عمل میکردند.
امامجمعه چناران تصریح کرد: دشمنان با پیشبینی خود فکر میکردند که حادثه تلخ ۷ تیر میتواند باعث ایجاد بحران در کشور شود، اما پس از این حادثه متوجه شدند که انقلاب اسلامی با قدرت بیشتر به راه خود ادامه میدهد. رسانههای غربی پس از مدتی اعتراف کردند که انقلاب اسلامی زنده است و به حیات خود ادامه میدهد.
وی ادامه داد: بر خلاف رؤیای دشمنان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی بهویژه آمریکاییها و منافقین کوردل، فجایع تروریستی عاملان فریبخورده استکبار جهانی از جمله فاجعه جنایتآمیز هفتتیر نهتنها دستآوردی برای بیگانگان نداشته، بلکه به عامل تعیینکنندهای برای بیداری بیشتر، وحدت و یکپارچگی گستردهتر و عمیقتر ملت ایران و عزم راسخ این ملت برای مقابله هوشمندانه جریانهای آلت دست بیگانه و حامیان منفور آنها تبدیلشده است.
حجتالاسلام تاجی ادامه داد: امام خمینی (ره) در آن شرایط سخت و پر التهاب فرمودند: «گرفتن این شهیدان از ملت، ملت را عقب نمینشاند، صفها فشردهتر میشود. مشتها گرهاش محکمتر میشود، شما نمیتوانید با ترور بعضی شخصیتها، با بمب گذاشتن در بعضی جاها، هر جا باشید نمیتوانید این ملت را از صحنه خارج کنید. این ملت سرتاسر کشور الآن در صحنه است.»، امام با این سخنان حماسی به ملت روحیه داد و کشور را بیمه کرد.
امامجمعه چناران با تشبیه منافقین به گروهک تروریستی داعش گفت: منافقین و داعش دو روی یک سکهاند که آمریکاییها با بهرهگیری از ظرفیت تفکر انحرافی و قدرتطلبانه گروهی از افراد متحجر و ماجراجو ضرب کردهاند که جنایت و قتل و کشتار شاخصه بارز آنها است. کارکرد منافقین و جریانهای تکفیری و داعش استفاده دین علیه دین است. امروز منافقین، داعشیها و آل سعود در یک شبکه علیه جریان مقاومت اسلامی در کنار هم قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به جنایت دیگر منافقین در ششم تیر سال ۶۰ در ترور نافرجام حضرت آیتالله خامنهای گفت: سال ۱۳۶۰ و آغازین مهرومومهای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بود . سردمداران دولتهای استکباری که منافع خویش را در کشور عزیزمان ایران از دست رفته میدیدند با تجهیز و تقویت گروهکهای منحرف که در جریان پیروزى انقلاب از موقعیت سوءاستفاده کرده و به جمعآوری و غارت سلاح و مهمات پرداخته بودند درصدد نابودی نظام مقدس و نوپای جمهوری اسلامی بر آمدند .
وی افزود: سلب آسایش و امنیت از مردم انقلابى و ایجاد رعب و وحشت و بمبگذاری در گوشه و کنار کشور و کُشتن مردم عادى و ترور روحانیون مبارز و انقلابى که رهبرى انقلاب را بر عهده داشتند نمونهای از اقدامات گروهکهای خودفروخته و منحرف در آن مهر و مومها بود. یکى از این گروهکها که در ترور شخصیتهای نظام قدم پیش گذارد گروهک ضاله فرقان بود که با ترورهاى کور کورانه سعى داشت به اهداف پلید و شوم خود دست یابد.
ششم تیرماه سال ۱۳۶۰، آغاز پروژه حذف رهبران اصلی جریان پیرو خط امام(ره)
حجتالاسلام تاجی ادامه داد: روز ششم تیرماه ۱۳۶۰ حضرت آیتالله خامنهای که پُست خطیر امامت جمعه تهران و نمایندگى امام خمینى (ره) را در شوراى عالى دفاع عهده داشتند در مسجد جامع ابوذر تهران در جمع خیل مشتاقان حضور یافته تا به شبهات و پرسشهای مختلف مردم صمیمى و بیدار دلِِ جنوب تهران پاسخ دهند. یکهفته تأخیر در برگزاری این برنامه که به علت حضور معظم له در جلسه مجلس شورای اسلامی و نقش مؤثر ایشان در استیضاح و رأی به رعدم کفایت سیاسی بنیصدر بود اشتیاق مردم انقلابی و مذهبی منطقه ابوذر را برای استماع سخنان نماینده حضرت امام صد چندان نموده بود. به دنبال این سخنرانی در روز شنبه ششم تیرماه ۱۳۶۰ به هنگام سخنرانی آیتالله خامنهای در مسجد ابوذر تهران، عملیات تروریستی سازمان مجاهدین علیه رهبران مردمی انقلاب با انفجار بمب شروع شد. اما تقدیر خداوند بر این قرارگرفته بود تا ایشان بهعنوان جانباز انقلاب از این سوءقصد جان سالم بهدر برده و به همراه دیگر همرزمانش، مبارزه علیه نفاق را تا نابودی کامل آنها ادامه دهند. سازمان مجاهدین با ترور آقای خامنهای درصدد ضربه زدن بهنظام و مأیوس نمودن مردم از انقلاب بودند. اما این عملکردها باعث وفاداری بیشتر مردم ایران و رهبران آنان با یکدیگر شد و چهره آنها را که به دنبال قدرت و منفعت شخصی بودند بر همگان حتی برای همپیمانان نفاق در خارج از مرزهای ایران نمودار ساخت.
امامجمعه چناران ششم تیرماه سال۱۳۶۰، را آغاز پروژه حذف رهبران اصلی جریان پیرو خط امام(ره)، با انفجار بمب کار گذاشتهشده در ضبطصوت قرار دادهشده بر روی تریبون سخنرانی آیتالله خامنهای در مسجد ابوذر خواند و گفت: شهید مظلوم دکتر بهشتی فرمودند چهرهای مانند شخصیت آیتالله خامنهای، را خداوند ذخیره کرده برای رهبری این انقلاب، لذا اجازه بدهید محمدعلی رجائی بهعنوان رئیسجمهوری مطرح شود زیرا امتحان خود را داده است و همه قبول کردهاند که محمدعلی رجائی بهعنوان رئیسجمهور مکتبی و انقلابی ملت شریف ایران مطرح شود.
نقض حقوق بشر در داخل جامعه آمریکایى
خطیب جمعه چناران با اشاره به مناسبت ششم تا دوازدهم تیرماه، هفته حقوق بشر آمریکایی گفت: حقوق بشر آمریکایى نماد تمدن غرب و شکل روزآمد آن است. مطالعه مبانى و ابعاد و عرصههای آن ما را به تفاوتها و تعارضهاى تمدن اسلامى با تمدن غربى آشنا میسازد. در این نگاه هدف وسیله را توجیه میکند و ارزشهاى اخلاقى بهپای منافع مشخصشده توسط ارزشهاى غربى قربانى میشود و همه اینها بزک شده و به کمک امپراتوری رسانهای غرب که خود مظهر ضدیت با حقوق بشر و نماد آپارتاید و تبعیض رسانه اى است به مردم جهان ارائه میشود. در قاموس این حقوق بشر، ابعاد مختلف حقوق بشر؛ حق حیات، حق کرامت، حق آزادى، حق امنیت، حق انتخاب، حق حاکمیت ملى، حق زن، حق کودک، حق طبیعت و محیطزیست، معناى دلخواه غربیها را پیدا میکند و سازمانها و مجامع، شوراها و معاهدات، قطعنامهها و بیانیهها طبق دستور ایشان تشکیل و تنظیم میشود و بازتاب مییابد.
وی افزود: در یک فهرست گذرا سر فصلهای مهمى از نقض حقوق بشر در داخل جامعه آمریکایى را چنین میتوان برشمرد:
یک – نقض حقوق شهروندى سیاهپوستان در طول دو قرن گذشته به انواع گوناگون
دو- نقض حقوق مهاجران و محرومیت آنان از حداقل حقوق شهروندى
سه – نقض آزادى و حقوق انسانى از مسلمانان با برچسب تروریست بهویژه پس از حادثه ساختگى ۱۱ سپتامبر
چهار- سرکوبگرى مردم و معترضان بهویژه سیاهپوستان.
پنج – کنترل سخت و پیچیده شهروندان و اشراف بر اطلاعات خصوصى دهها میلیون خانواده
شش- گسترش رفتارها و اقدامات خشونتبار و تعرضات جنسى به زنان و تضییع حقوق زن در انواع گوناگون، ازجمله در ارتش و ادارات گوناگون
هفت – تبعیض اقتصادى و بهرهمندی یک درصد از ثروتمندان در برابر ۹۹ درصد
هشت – تضییع حقوق کودکان و خانواده با ترویج فرهنگ و ارزشهاى غربى و انحطاط و انحلال خانواده
امامجمعه چناران ادامه داد: تمام آنچه از اِعمال رفتارهاى تبعیضآمیز در حق مردم آمریکا گفتیم در خارج از آمریکا دهها برابر میشود. دویست سال از تأسیس کشور آمریکا میگذرد و از آغاز دوران ابر قدرتى آمریکا از سال ۱۹۴۵ تاکنون نیز ۷۵ سال گذشته است. کافى است نگاهى به پنج قارّه جهان بیاندازید. آیا نقطهای از جهان هست که از جنایات و دخالتهاى مستقیم آمریکا در امان مانده باشد؟ !
وی افزود: از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ (۳۷ سال) و از سال ۱۳۵۷ تا اکنون (۴۱ سال) یک دوره هفتادوهشتساله، که در مقطع اول حاکمیت پیدا و پنهان آمریکا و در دوره دوم توطئههاى علنى و مخفى شیطان بزرگ بیشترین حوادث و تراژدیهاى غمبار را براى ملت ما به ارمغان آورده است. مقام معظم رهبرى سیاهه اقدامات و جنایات آمریکا در حق ملت ما را تا یکصد مورد- با زیاد و کم آن – اشاره کردهاند.
چرا آمریکا جرئت حمله به ایران را ندارد؟
امامجمعه چناران با طرح این سؤال که چرا آمریکا جرئت حمله به ایران را ندارد؟ گفت: جان بولتون در بخشی از کتاب تازه منتشر شدهاش به نام «اتفاقى که در آن اتاق افتاد» نوشته است: حدوداً ساعت ۷:۲۰ دقیقه عصر بود که ترامپ روی خط آمد و گفت که تصمیم گرفته است حمله [تلافیجویانه به ایران] را لغو کند، چون از نظر او این حمله [با حملههاىی که ایران به پهپاد گلوبالهاوک] کرده بود، «متناسب» نبود. ترامپ در کنفرانس تلفنى گفت یک نفر به او گفته است که ممکن است در این حمله ۱۵۰ ایرانى کشته شوند و او مایل نیست این ریسک را در مقابل سرنگون شدن یک پهپاد بدون سرنشین بپذیرد. پمپئو با استدلالات خود سعى کرد ترامپ را براى انجام حمله قانع کند، اما او توجهى نکرد و با گفتن اینکه «همیشه براى حمله کردن زمان هست» تلفن را قطع کرد. تلاش من هم براى تغییر نظر او بهجایی نرسید. این غیرمنطقیترین تصمیم یک رئیسجمهور بود که به چشم دیده بودم!»
وی ادامه داد: اکنون سؤال این است؛ آیا آمریکا نمیتواند به ایران حمله کند؟ پاسخ این است که آمریکا چهل سال است که میخواهد به ایران حمله کند اما نمیتواند! نمونهای را که جان بولتون در خاطرات خود آورده، فقط یک مثال است. این حکایت شب و روز آمریکا در این چهل سال است؛ آمریکا مىخواهد اما نمیتواند! دلایل انصراف مکرر آمریکا از حمله به ایران چیست؟ پاسخ:
یک- اقتدار امروز ایران و اقتدار امروز آمریکا
دو- انسجام درونى ایران و انسجام درونى آمریکا
سه- رهبرى و فرماندهى کل قواى ما و راهبرى و فرماندهى آنها
چهار- عمق راهبردى ما در منطقه و جهان و عمق راهبردى آمریکا
پنج- باز دارندگى معتبر ما یا باز دارندگى معتبر آمریکا
شش- نقاط ضعف ما و نقاط ضعف آمریکا
هفت- اقتصاد ما و اقتصاد آمریکا
هشت- نیروهاى مسلح ما و نیروهاى مسلح آمریکا
نه- همراهى و اقناع افکار عمومى به نفع ما و به نفع آنها
آمریکا میخواهد با بهانه جویی های جدید و از دو مسیر آژانس و تروئیکای اروپایی اهداف شوم خود را پیش ببرد
وی با اشاره به صدور قطعنامه ضد ایرانی آژانس هستهای گفت: هم اروپا و هم دیگر کشورها میدانند آمریکا به خاطر خروج از برجام نمیتواند با استفاده از قطعنامه ۲۳۳۱ تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند. به همین جهت میخواهد با بهانهجوییهای جدید و از دو مسیر آژانس و تروئیکای اروپایی اهداف شوم خود را پیش ببرد. چرا آمریکا و اروپا اینقدر از رفع تحریم تسلیحاتی ایران نگرانند؟ پاسخ روشن است؛ چون از تاریخ ۲۷ مهرماه ۹۹ با شکستن تحریم تسلیحاتی، ایران وارد باشگاه تجارت تسلیحات خواهد شد و هم بستههای سلاح و تجهیزات راهبردی خود را تکمیل خواهد کرد و هم قادر به فروش تجهیزات نظامی به کشورهای دیگر خواهد بود.
حجتالاسلام تاجی با اشاره به اینکه برجام آیینه عبرتی روشن برای همه دستگاهها و عناصر و جریانهای سیاسی داخل نظام است، افزود: حکایت ۷ ساله برجام که بهتدریج وارد هشتمین سال خود میشود. اکنون بیش از آنکه خاصیت کاربردی برای اقتصاد ایران داشته باشد خاصیت تقویت حافظه تاریخی، درسآموزی و عبرتانگیزی دارد. برخی از این آموزهها و عبرتها عبارتاند از:
خیمهشببازی آمریکا و بازیهای دوگانه و یکبام و دوهوای اروپا و خوشرقصی مدیر آژانس با سه هدف اصلی انجام میشود. اهدافی که جزو راهبرد دائمی آمریکا علیه ایران هستند:
اول- تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ولو برای چند ماه
دوم- تقویت مؤلفههای فشار حداکثری
سوم- زمینهسازی برای بازگشت ایران به نقطه صفر و مذاکره برای مذاکره بهمنظور انعقاد توافق جامع- بر جامهای مختلف- این بازی همیشگی جبهه استکبار است. نباید معطل ماند و با گفتاردرمانی و پستگذاری در فضای مجازی به مقابله با آن رفت.
” صلح مسلح” یا تقویت بازدارندگی معتبر در همه زمینههای بازدارندگی بهویژه تجهیزات راهبردی دفاعی باید با شدت و سرعت و قاطعیت ادامه پیدا کند و هرگونه فکر باطل تهاجم یا حتی تهدید به تهاجم را از روی میز دشمن بردارد.
اقتصاد مقاومتی و جهش تولید و حمایت از کالای ایرانی و کارآفرینان ایرانی و رفع موانع کسبوکار و زدودن موانع نرم و سخت ایجاد تنگناهای مصنوعی معیشتی و شناسایی و مجازات عوامل آن و اصلاح نظام بانکی و اداری از مهمترین ابعاد بازدارندگی نرم و عقبنشینی دشمن هستند.
اصل مهم و اساسی اتفاق ملی و انسجام درونی اجتماعی بین همه جناحها و گروهها و مسئولان برای مقاومت و نفی مذاکره با آمریکا و تلاش و جهاد برای پیشرفتی است که از معبر مقاومت به دست میآید نه از طریق سازش. پیشرفت حقیقی از دل مقاومت بیرون میآید و لاغیر.
حرکت امروز قوه قضائیه و ریاست محترم آن، در مبارزه با فساد، نور امید را در دلهاى مردم روشنتر کرده است
امامجمعه چناران با اشاره به اینکه فساد اقتصادى؛ محصول انحراف از گفتمان انقلاب اسلامى است گفت: رهبر معظم انقلاب در ۱۰ اردیبهشت ۸۰ پیام هشت مادهاى، جهت مبارزه با فساد خطاب به سه قواى کشور صادر کردند. در قسمتهایى از این پیام آمده است: «با این امر مهم و حیاتى نباید به گونهای شعارى و تبلیغاتى و تظاهر گونه رفتار شود. بهجای تبلیغات، باید آثار و برکات عمل، مشهود گردد. به متصدیان این مهم تأکید کنید که بهجای پرداختن به ریشهها و امالفسادها به سراغ ضعفا و خطاهاى کوچک نروند و نقاط اصلى را رها نکنند.
حرکت امروز قوه قضائیه و ریاست محترم آن، در مبارزه با فساد، نور امید را در دلهاى مردم روشنتر کرده است. چنانچه آیتالله رئیسى در مصاحبه تلویزیونى خود (دوم تیرماه ۱۳۹۹) گفتند؛ این حرکت باید با شفافیت و قاطعیت و بدون پنهانکاریهاى مضر، بدون ملاحظه پست و مقام و انتساب افراد به شخصیتها و بدون اغماض، تداوم یابد، مردم عزیزمان که در تنگناى سختیهاى معیشتى هستند اعتماد و امیدشان دوچندان خواهد شد و تابآورى بینظیر این ملت بزرگ در برابر فشارها مضاعف خواهد گردید.
با گرانیهای افسارگسیخته باید چه کرد؟
وی با طرح این سؤال که با گرانیهای افسارگسیخته باید چه کنیم؟ گفت: در ماههای اخیر و بخصوص از ابتدای سال ۹۹ موجی از گرانیهای لجامگسیخته بازار را فراگرفته است. بازار ارز و طلا و بازار مسکن، بازار خودرو در این زمینه پیشتازند. در هفتههای اخیر بسیاری از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نیز با گرانی دوچندان مواجه شدهاند. در این میان آنچه موجب نگرانی است فشار مضاعف گرانی بر عهده آسیب دیدگان وضعیت کرونایی است که باید شرایطی دشوارتر را تحمل کنند.
یک: نگاه واقعبینانه به مشکلات و سهم عوامل گرانی بازار. واقعیت این است که مسئولان کشور و دولت محترم – چنانچه در تبلیغات انتخاباتی خود گفتند- باید بپذیرند که بیش از ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی کنونی محصول زنجیرهای از مشکلات گوناگون تقنینی و اجرایی و نظارتی و قضایی است که سالها لاینحل مانده و هر ساله و به دلایلی رخ نشان میدهد.
دو- باور راسخ و عزم قطعی بر مبارزه با قاچاق کالا و وادرات بیرویه و صادرات نابهنگام و قاطعیت در سیاستگذاری و عمل حلقهی مفقودهای است که در حلقههای اقدامات و برنامهها چندان به چشم نمیآید.
سه – تصمیمات لحظهای و غیر کارشناسی و اظهارنظرهای متفاوت و متناقض مسئولان ذیربط موجب سر درگمی و التهابات مردم میگردد. اکنون میتوان فهرستی از این اقدامات نابهنگام و غیر کارشناسی را در سالهای اخیر برشمرد و سهم قصورات و تقصیرها را بیان کرد.
چهار- انتظار میرود دولت محترم به خاطر اینکه نظام سیاستگذاری میانی و خرد و تیز برنامهریزی و اجرا در عرصه اقتصاد را برعهده دارد؛ با هماهنگی و برنامه و اقدام قاطع در همه مراحل بهویژه نظارت دقیق و رصد مشکلات، اقدامات مؤثرتری را انجام دهد. نباید بهگونهای عمل کرد که تلقی رهاشدگی کارها در سال پایانی دولت در اذهان مردم و افکار عمومی شکل بگیرد.
پنج – مجلس تازهنفس و جوان و انقلابی یازدهم که رویکرد اصلی خود را اقتصاد و معیشت مردم قرار داده است باید با هدفگیری دقیق، درست و اقدامات نقطه زن و راهگشا، اولویتهای اصلی را در رفع مشکلات معیشتی فهرست کرده و برای آن راهکارهای مؤثر و کارگشا بیندیشد و از دولت مطالبه و پیگیری کند. مردم ما از مجلس یازدهم انتظار دارند در اولین سال فعالیت خود با اقدامات کارشناسی شده و دقیق، گرههایی را از زندگی و معیشت عمومی باز کنند.
شش – قوه قضائیه و خصوصاً دادستان محترم که در مواردی مانند بازار خودرو ورود کردند باید بهعنوان مدعیالعموم متخلفان و سهلانگاران را در هر پایه و موقعیتی شناسایی و برای دفاع از حقوق عامه اقدامات عاجل و مؤثر را به انجام رسانند.
هفت – بخشی از وظایف هم برعهده مردم است. باید بپذیریم بین گرانی و گرانفروشی فاصله است. بسیاری از گرانفروشیها مربوط به زیادهخواهیهای برخی از ما مردم است. اسراف و تبذیرها در خرید و فروش و عدم اصلاح الگوی مصرف نیز در این میان سهم دارد. حرص و طمع برای اندوختن و احتکار و انبار کردن باید تبدیل به ضد فرهنگ تبدیل شود و چنین کسانی در ذهن و دل و نگاه مردم مردود و مطرود شوند. روش زندگی و سبک زندگی ما در بهبود این شرایط تأثیر بسزایی دارد.
حجتالاسلام تاجی در پایان اظهار داشت: عبور از شرایط ملتهب و نابسامان اقتصادی نیاز به یک تقسیم وظایف درست دستگاهی و تقسیم کار ملی و روحیه و مدیریت جهادی و جوانانه- به معنای واقعی آن- دارد. قطعاً سهم مسئولان سطوح مختلف بخصوص دولت از سهم همه مردم بسی بیشتر و گستردهتر است.