۷۵۰ روز خدمت مدیر برق چناران، زیر ذره بین کلام تازه
- شناسه خبر: 30932
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۴۱
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
دو سال پیش بود که محمد بهشتی به عنوان مدیر برق شهرستان منصوب شد، به منظور بررسی اقدامات صورت گرفته در خصوص برقرسانی و چگونگی ارتقاء کیفیت خدمات، به مردم شهرستان چناران بر آن شدیم تا بسراغ وی رفته و با او در خصوص اقدامات صورت گرفته در طی این مدت، گفتگو کنیم. آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتگوی ما با محمد بهشتی است. با ما همراه باشید.
محمد بهشتی در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در طول دو سال گذشته، اظهار کرد: اصلاح و بهینهسازی برق روستاها در قالب طرح بهارستان در حال پیگیری است که طی آن، اقدامات مهمی در خصوص اصلاح و بهینهسازی برق ۱۱ روستا در سال گذشته و ۱۴ روستا نیز در سال جدید صورت گرفته است تا مشکلات آنها در حوزه برق، ازجمله؛ افت ولتاژ، نقص در روشنایی، نیاز به تبدیل شبکه سیمی به کابل و هر مشکل و معضلی که در این حوزه دارند رفع شود.
محمد بهشتی، با بیان اینکه تبدیل شبکههای سیمی به کابل خودنگهدار از سرقت سیم شبکه جلوگیری میکند، به مزیتهای این طرح اشاره کرد و گفت: با این اقدام فضای سبز دیگر نیازی به شاخهزنی ندارد که برای شرکت، موضوع حائز اهمیتی است و همچنین این طرح در مباحث بهبود ولتاژ برق نیز در خیلی جاها کمککننده است.
آمار بالای سرقت سیم در چناران
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه متأسفانه سرقت سیم شبکه در چناران بیشتر از دیگر شهرستانهای استان است، در خصوص تبدیل شبکههای سیمی به کابل خودنگهدار هدفگذاری کردیم. آن زمان کل شبکه سیمی شهر چناران حدود ۲۳۰ کیلومتر و کل شبکه فشار ضعیف بالغ بر ۴۰۰ کیلومتر بود که توانستیم ۷۰ کیلومتر را تبدیل کنیم یعنی حدود ۳۰ درصد کار انجام شد. با بسترسازی و توانمندسازی که در حوزه پیمانکارها اتفاق افتاده، این روند با سرعت بیشتری هم میتواند ادامه پیدا کند تا ما در آینده کل شبکههای سیمی شهرستان را تبدیل به کابل کنیم.
بهشتی، در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه روستاهای بیبرق، ۴ روستای بیجرک، قزلی، کاسک و خواجهگرداب که ده یا ۱۲ خانوار در آن سکونت دارند، با احداث ۲۳ کیلومتر شبکه فشار متوسط، نصب چهار دستگاه پست و ۳ کیلومتر شبکه فشار ضعیف، بهعنوان آخرین روستاهای بالای ده خانوار شهرستان، برقدار شدند که اعتبار تقریبی کل آن ده میلیارد تومان بوده است.
وی در خصوص هوشمندسازی و مانیتورینگ شبکه، تأکید کرد: در این دو سال از حدود ۱۲ یا ۱۳ نقطه اتوماسیون در سطح شهرستان، به ۴۳ نقطه رسیدیم و در حال حاضر ۴۳ نقطه کلید قابل مانیتورینگ و قابل رصد در سطح شهرستان بهصورت اتوماسیون و فرمان از راه دور داریم.
پروژه بزرگ مدیریت برق در سیدآباد
مدیر برق شهرستان چناران ادامه داد: در حوزه شهر سیدآباد که اتفاقاً یکی از شهرهای تازه تأسیس است، کار بزرگی کلید خورد که در این سطح و مقیاس در سطح کشور بیسابقه است. البته شاید موارد مشابهی در مقیاسهای کوچکتر یا در انواع دیگری کار شده باشد. ما این کار را با عارضهیابی در سطح سیدآباد که استفادههای نابجایی از برق در خصوص تولید رمز ارز مخصوصاً در شبکهای که نسبتاً قدیمی بود، داشتند آغاز کردیم.
محمد بهشتی افزود: بعد از تبدیل ۱۳ کیلومتر شبکه فشار ضعیف سیمی از مجموع ۱۷ کیلومتر شبکه فشار ضعیف شهر سیدآباد، به کابل خود نگهدار، پروژه هوشمندسازی کلید خورد و اکنون لوازم اندازهگیری به تعداد نزدیک به ۲۰۰۰ انشعاب برق، قابلیت قرائت و مانیتور شدن از راه دور و اشتراکهای سه فاز، قابلیت کنترل از راه دور داشته باشند و از طرفی با نصب کنتور مرجع در محل پستهای تغذیه کننده به تعداد ۱۴ پست، انرژی ورودی شهر هم اندازه گیری و مانیتور شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه این پروژه را در مدتزمان کمی با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به نتیجه رساندیم و در آینده نزدیک با اتمام اقدامات نرمافزاری به بهره برداری نهایی خواهد رسید.
بهشتی تاکید کرد: از مزایای این طرح، قرائت هوشمند لوازم اندازهگیری بوده و از بسیاری از استفادههای غیرمجاز که قبلا توسط عدهای انجام میگردید، جلوگیری خواهد شد و درنتیجه برق پایدارتر، باکیفیتتر و با ولتاژ بهتری را تحویل مشترکین سیدآباد خواهیم داد.
دیگر اقدامات مهم
مدیر برق شهرستان چناران در ادامه بیان کرد: ۱۲۷ دستگاه پنل خورشیدی قابل حمل به عشایر خوب شهرستان که در حال کوچ هستند تحویل دادیم که قرار بر این شد تا ۱۰ درصد آن را خود عشایر بپردازند و ۹۰ درصد از طریق دولت تأمین شود.
وی با بیان اینکه “در حوزه صنعتی یکی از شهرستانهایی که صنعت کاملاً رو به رشد و فزایندهای در سطح استان دارد، شهرک صنعتی چناران است” تاکید کرد: بیشترین تعداد واگذاری انشعاب ولتاژ اولیه (بالای ۲۵۰ کیلووات) در سطح شرکت و ۲۰ مگاوات فروش در انشعابات صنعتی در سطح شهرستان یک رکورد است و این نشان میدهد که صنایع شهرستان، صنایع رو به رشدی هستند و کارخانجات جدید با سرعت درحال تأمین برق هستند.
او با اشاره به اینکه در هفته دولت سال جاری یکی از پروژههای اصلی پروژه ساماندهی و هوشمندسازی انشعابات شهر سیدآباد بود، اظهار کرد: پروژههای دیگری هم از جمله؛ نصب پست در روستاهای رضاآباد سرهنگ، اخلمد علیا و گهوه را نیز افتتاح کردیم که حدود ۵۰۰ میلیون تومان مبلغ اعتباری این سه دستگاه پست بود.
مدیر برق شهرستان چناران ادامه داد: در پروژه های افتتاح شده در هفته دولت، پروژههایی بودند که مشترکین، به دلایلی با افت ولتاژ یا کیفیت نامناسب ولتاژ مواجه بودند.در این سه روستایی که عرض کردم نصب ترانس صورت گرفته است، حدود هزار و ۲۰۰ مشترک برقداریم یعنی هزار و ۲۰۰ خانوار که ولتاژ برقشان مناسب، مطمئن و پایدار شد.
محمد بهشتی تصریح کرد: آمادگی کامل داریم که هر مشترکی تا حداکثر دو برابر ظرفیت انشعابش در محل ملک خود پنل خورشیدی نصب کند و فقط کافی است تا در محل انشعاب که میتواند منزل، دامداری و مرغداری و … باشد، سرمایهگذاری صورت گیرد.
وی افزود: شرکت، برق تولیدی را با مبلغ خیلی خوب نسبت به مبلغی که به مشترکین تحویل داده میشود خریداری کرده و طی قراردادی تا ۲۰ سال خرید برق مشترکین را تضمین میکند. این کاری است که عامه مردم میتوانند در تولید برق مشارکت کنند و در بحث کنترل مصرف هم با توجه به ناترازی پیشآمده در سطح مصرف برق در سطح کشور، خواهش ما از هموطنان و همشهریهای عزیز این است که نهایت صرفهجویی را داشته باشند.
او در پاسخ به سوال خبرنگار کلام تازه در خصوص نداشتن قطعی برق در سال جاری که در گذشته شاهد بودیم، اظهار کرد: اتفاقاتی در حوزه تولید افتاد که تولید برق در سطح کلان و در سطح شرکت افزایش پیدا کرد و امسال مدیریتی انجام شد تا صنایع و کشاورزان همکاری قابل توجهی با ما داشته باشند.
وی بیان کرد: با تکتک صنایع و کشاورزان وارد مذاکره شدیم و از آنها خواهش کردیم به مقدار مشخص و در ساعت مشخص از هفته و شبانهروز کاهش بار داشته باشند و برق مصرفی خودشان را مدیریت کنند و با یاری کشاورزان و صنایع توانستیم این مسئله را در شهرستان مدیریت کنیم و قطعی برق نداشته باشیم.