فواد، تلاش می کند مشکل ناشناس بودن سازمانهای مردمنهاد را در میان مردم رفع کند
- شناسه خبر: 19966
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۵۸
- نویسنده: کلام تازه - نگار دائمی
کلام تازه | موسسه فواد یک سازمان مردمنهاد است که در سال ۹۷ تاسیس شده و عده ای از جوانان دغدغهمند چناران دست به دست هم داده اند تا با مشارکت هم در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، مذهبی، امور بشر دوستانه و خیریه فعالیت کنند. این موسسه در آستانه سه سالگی قادر به دریافت مجوز فعالیت استانی شده است و کلام تازه به همین مناسبت با مدیرعامل این موسسه به گفتوگو پرداخته است. مهدی سرور از اردیبهشت ماه سال ۹۹ به مدیرعاملی این موسسه منصوب شده و دانشجوی سال آخر اقتصاد است. آنچه در ادامه می خوانید حاصل گفتوگوی کلامتازه با وی میباشد. با ما همراه باشید.
از زمان تاسیس موسسه تا به امروز چه فعالیتهایی انجام شده است؟
در بخش فرهنگی، محور فعالیت ما موضوع کتاب و کتابخوانی بوده و فعالیتهای مختلفی پیرامون این موضوع انجام شده، از قبیل برگزاری نشستهای نقد و بررسی کتاب، تولید پادکست، برپایی میز کتاب، مسابقات و پویشهای کتابخوانی و غیره. در این بخش فعالیت های دیگری هم انجام شده، از قبیل مسابقه عکاسی، نشستهای ادبی و شب شعر، معرفی و شناسایی مفاخر و معرفی مکانهای تاریخی چناران که به شکل های مختلف اجرا شده است. در بخش اجتماعی هدف ما کاهش معضلات اجتماعی و زیستمحیطی برای ارتقا حیات مدنی و داشتن جامعهای پویاست و سعی کردهایم با تولید محتوای آموزشی و برگزاری کارگاه، به اندازه توانمان آگاهی اجتماعی را افزایش داده و در نتیجه به این مهم دست یابیم.
این مطلب در بیستمین شماره ماهنامه کلامتازه به چاپ رسیده است.
برای دریافت این شماره از ماهنامه به لینک زیر مراجعهکنید:
فعالیتهای خیریه و مذهبی هم همیشه بخش مهمی از کار ما بوده و سعی کردهایم در این زمینه به شکل متفاوتی عمل کنیم. رنگآمیزی مدارس دارای امکانات کم روستایی، پویشهای حمایتی متعدد جهت تهیهی ارزاق، لباس، اسباببازی، لوازم تحریر برای خانوادهها و مخصوصا کودکان کمبرخوردار و برگزاری جشنهای مفرح در مراکز بهزیستی وهمچنین برای خانوادههای کمبرخوردار از اهم فعالیتهای ما در این زمینه میباشد.
بعد از شیوع ویروس کرونا فعالیت های موسسه به چه صورت ادامه پیدا کرد؟
کرونا که پیش آمد مثل همه فعالیتهای دیگر، فعالیت های موسسه فواد هم تحت تاثیر قرار گرفت و سعی شد فعالیتها به سمت فضای مجازی و همچنین فعالیتهایی که نیازمند حضور افراد زیادی نیست سوق پیدا کند. فعالیتهایی مثل تولید ویدیو و پادکست معرفی کتاب و ویدیوهای آگاهیبخشی اجتماعی. البته زمانهایی هم نیاز بود جلساتی به صورت حضوری با تعداد محدود و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شود.
چه تعداد عضو با چه ردههای سنی عضو موسسه فواد هستند؟
در حال حاضر تقریبا ۴۰ نفر به صورت مستقیم عضو مجمع عمومی موسسه فواد هستند که ردهسنی این افراد هم تقریبا بین ۲۰ تا ۳۰ سال است. افراد با تحصیلات و مشاغل گوناگون از لیسانس گرفته تا دکترا در این موسسه فعالیت میکنند.
بودجه موسسه فواد از چه منبعی تامین میشود؟
سازمانهای مردم نهاد به این صورت تعریف میشوند که فعالیتهایشان غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیردولتی هستند. این سه، مولفههای اصلی هستند، بنابراین بودجه سازمانهای مردمنهاد از منبع خاصی به دست نمیآید و با هزینه شخصی اعضای موسسه اداره میشوند. در حال حاضر فعالیتهای انجمن فواد با حق عضویت ماهانهای که اعضا پرداخت میکنند انجام میشود مگر اینکه طرح مشترکی با ادارات و فرمانداری در برنامه کاری باشد که در این صورت از بودجه اداره مربوطه استفاده خواهد شد. به عنوان مثال، اعضا به فرمانداری که متولی انجمن فواد است طرح را ارائه میکنند و پس از بررسی، اگر توسط فرمانداری توجیه شود طرح عملی خواهد شد.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
در حال حاضر چه اقداماتی در دست انجام است؟
موسسه فواد، طرحی را تحتعنوان خیرماندگار دارد که میخواست آن را از اول مرداد شروع کند اما متاسفانه وضعیت کرونا خیلی بحرانی شد و انجام کار به تاخیر افتاد اما در اولین فرصتی که بعد از موج جدید کرونا بوجود آید عملی می شود. اعضای موسسه قصد دارند در روستای خیرآباد فعالیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی انجام دهند و همچنین برگزاری کارگاه بهداشت زنان، مهارت آموزی و کتابخوانی را در برنامه دارند. موسسه فواد قصد دارد در صورت امکان هفتهای یکبار به آنجا برود و این کارگاهها را برگزار کند که مناطق روستایی هم بتوانند از مزایای این کارهای فرهنگی بهره مند شوند. چون در چناران افراد مختلفی هستند که در این زمینه فعالیت می کنند ولی در روستاها خلاهای جدی و زیادی در این زمینه وجود دارد.
علتی که باعث تاسیس چنین موسسهای شده است چیست؟
سال ۹۷ وقتی تصمیم گرفته شد موسسه فواد ایجاد بشود فعالیتهای فرهنگی در چناران خیلی کم بود و دوستان هیئتموسس به این فکر افتادند که فضایی را ایجاد کنند که در درجه اول افراد بتوانند در آن خودسازی داشته باشند، کار گروهی را یاد بگیرند و رشد فردی داشته باشند. در درجه دوم میخواستیم در فضای اطرافمان تاثیر مثبتی ایجاد کنیم و به قدر توان خودمان تلاش کنیم که جامعه بهتری بسازیم. نتایج خیلی از کارهای فرهنگی در بلند مدت مشخص می شود، به عنوان مثال ممکن است به صورت مداوم نشستهای کتاب برگزار شود و اثرش را در چند سال آینده نشان دهد، بنابراین استمرار عمل باید حفظ شود تا اثرش بعدتر نمایان شود.
مشکلات موسسه فواد در طول این مسیر چیست؟
تعریف سازمان مردمنهاد در شهرهای کوچک جا نیفتاده است و این درک وجود ندارد که یک نفر به صورت داوطلبانه و بدون نفع مالی بخواهد کار فرهنگی انجام دهد. این مسئله از همان سال ۹۷ وجود داشته و همین الان هم هست که ما در تلاشیم این ناشناس بودن سازمان های مردمنهاد برای مردم را رفع کنیم.
مشکل دیگری که وجود دارد این است که در شهرستان فضای فیزیکی مشخصی برای سازمانهای مردمنهاد وجود ندارد که بتوانند به شکل متمرکز در آنجا فعالیتهایشان را پیگیری کنند و اگر کسی علاقهمند به فعالیت اجتماعی داوطلبانه هست به آنجا مراجعه کند. واقعا زیبنده نیست که جوانان دغدغهمند این شهر ناچار باشند که نشست کتاب و سایر فعالیتهای فرهنگی شان را در فضاهای غیررسمی مثل کافیشاپ انجام دهند.
کلام آخر
به عنوان عضوی کوچک از خانواده موسسه فواد تشکر می کنم از همه کسانی که در این سازمان مردم نهاد فعالیت کردند و قدردان همه شان هستم. دعوت میکنم از جوانان شهرستان چناران و حتی شهرستان گلبهار که اگر دغدغه اجتماعی دارند به مجموعه ما بپیوندند و متناسب با تخصص و علاقه ای که دارند در این موسسه فعالیت کنند. شاید در سازمانهای مردمنهاد هیچ نفع اقتصادی و مالی به دست نیاید اما قطعا تجربیاتی سازنده به دست میآید که در آینده میتواند اثربخش باشد. تشکر میکنم از مسئولین و اداراتی که در این سه سال ما را همراهی کردند و به خوبی با ما همکاری داشتند. همچنین اعلام آمادگی میکنم که با ادارات مختلف به صورت مشترک در راستای فعالیتهایی که داریم همکاری داشته باشیم که انشالله بتوانیم تاثیر مثبتی ایجاد کنیم.