طالبان میداند باید مرزهای همسایهها را به رسمیت بشناسد
- شناسه خبر: 18061
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۵۱
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
کلام تازه | خطیب جمعه چناران در خطبه نماز جمعه این هفته گفت: طالبان ماهیتش همان ماهیتی است با تفکرات تند و متحجراته مذهبی و با زاویه با ایران اما با تجربه بیست ساله خود میداند که نمیتواند با خشونت داعش پیش برود. طالبان میداند اگر بخواهند دولت تشکیل بدهد باید مرزهای همسایهها را به رسمیت بشناسد.
خطیب جمعه چناران در خطبه نماز جمعه این هفته با اشاره به برگزاری مراسمهای عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین – علیه السلام – در شرایط کرونایی و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی گفت: مراسم امسال اگرچه، شاهد تجمعات میلیونى و چند صدهزار نفرى نبود اما نمونههاى بىنظیر از «مسؤولیتپذیرى اجتماعى»؛ «انسجام ملى»؛ «هوشمندى بصیرانه جامعه گسترده مذهبى»، «نظم و تدبیر الگویى و مثال زدنى»، «کار جهادى و اخوت ایمانى» راجلوهگر ساخت.
مظفر تاجی بیان کرد: استکبار رسانهاى علیرغم حجم انبوه تولید محتوا و تحریف حقایق و انگاره سازىهاى دروغین تلاش زیادى کرد تا روایت خود را از تضاد مذهب و سلامت جا بزند اما با لطف الهى و عنایات حسینى و مهدوى و هدایت حکیمانه رهبرانقلاب و تبعیتپذیرى دست اندرکاران برنامهها و مسؤولیتپذیرى عمومى ناکام ماند و مردم مومن و پرچمداران معرفت و معنویت اسلامى و انقلابى پیروز این مرحله از جنگ شناختى شدند.
تاجی اقامه عزاى حسینى آزمونى از میزان اطاعت پذیرى مومنان از ولى امر نیز دانست گفت: اگرچه عدهى اندکى با اجتهادات خود تبعیت کامل را برنتافتند اما اکثر قریب به اتفاق مادحان و ذاکران انقلابى و عموم هیاتىها و روحانیین بزرگوار با مطالبه رهبرى در این مسیر همراهى کردند.
خطیب جمعه چناران با اشاره به ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین – علیه السلام – و اسارت خاندانش به ظلم خاندان ابوسفیان به اهل بیت عصمت – علیهم السلام – اشاره و گفت: یکی از لعنهای زیارت عاشورا، لعن به آل ابیسفیان است. فلسفه لعن، دشمن شناسی است و لعن آل ابی سفیان در زیارت عاشورا، ناظر به سفیانی عصر ظهور نیز هست.
مظفر تاجی افزود: نکته قابل توجه این است که سُفیانی با شکل و مدل معاویه به مقابله با حضرت ولی عصر – عجل الله تعالی فرجه الشریف – میآید. روشهای اسلام ستیزی معاویه بسیار متنوع و گوناگون است ولی اصلیترین روش شیطانی وی این تعبیر مهم امیرالمؤمنین علیهالسلام است: «ای معاویه! تو با تفسیر دروغین قرآن به دنیا روى آوردى؛ با تأویل قرآن، در پى کسب دنیا تاختى.»
تاجی تشریح کرد: علت این پدیده این است که افکار و روشهای جنود شیطان، چون مبتنی بر جهل و جنود جهل است، همواره شکلی ثابت دارد، هرچند شیوه و قالب اجراء آن بهاقتضاء زمان پیشرفتهتر میشود اما در ذات خود همواره ثابت است.
وی در رادامه اظهار کرد: سفیانی ادامه آل ابوسفیان است و مدل درگیری او با حضرت مهدی – عجل الله تعالی فرجه – با مدل درگیری بنیامیه با امیرالمؤمنین – علیه السلام – یکی است.
امام صادق – علیه السلام – فرمود: «زمانى که قائم ما قیام کند از سوى مردم نادان عصر خود با سختىها و مشکلاتى مواجه مىشود سختتر از آنچه پیامبر(صلى الله علیه وآله) از جاهلان دوران جاهلیّت دید! پیامبر(صلى الله علیه وآله) بهسوى مردمى مبعوث شد که سنگها و صخرهها و چوبهاى تراشیده مىپرستیدند، اما قائم ما که قیام کند بهسوى مردمى خواهد آمد که همگى با تأویل کردن قرآن برعلیه او استدلال مىکنند»
خطیب جمعه چناران با اشاره به راز فزونى رنج و زحمت امام زمان(علیه السلام) از جدّش پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) بیان کرد: کسانى که خود را پیرو قرآن مىدانند با تأویل قرآن بر علیه آن حضرت به نبرد مى پردازند.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
مظفر تاجی با اشاره به معرفی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم از سوی رئیسجمهور محترم به مجلس شورای اسلامی گفت: آحاد اعضاى کابینه اعم از وزرا و معاونان و مشاوران باید متناسب با شاخصها، معیارها و ویژگىها، در تراز انقلابى اسلامى با شرایط گام دوم باشند.
تاجی عنوان کرد: البته همه ما محذورات و مشکلات رئیس جمهور محترم را در این انتخاب سخت میدانیم و بهخوبى واقفیم که وى میراثدار دولتى فرسوده و کمکار بوده است که یک فرصت هشت ساله در کادرسازى و نیروسازى را سوزانده است.
وی افزود: لکن انتظارمان این است که شاخصهاى مورد نظر رهبرى را در انتخاب ایشان در مورد وزرا ببینیم.
او در ادامه بیان کرد:خوشبختانه در فهرست اعلامى از سوى رییس جمهور دو ویژگى بشارت آفرین بهچشم مى خورد؛ یکى جوان تر شدن سنّ اعضاى کابینه است که حدود ده سال جوانتر شده است و دیگرى سابقه انقلابى و جهادى و روحیه ى مردمى اکثر قریب به تمام آنان است.
وی گفت:البته درباره کارآمدى ایشان باید منتظر نظر مجلس و راى قوه مقننه و سپس رویکردها و عملکردهاى آنان باشیم.
خطیب جمعه چناران با اشاره به روز جهانی مسجد بر لزوم توجه دولت انقلابی به نقش مساجد در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب گفت: مساجد در گام اول انقلاب اسلامی، پیشران حرکتهای انقلابی در شکلگیری و تثبیت انقلاب و نظام اسلامی بودهاند. این موضوعی است که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم به آن اشاره کردهاند و رونق بیسابقه فضاهای دینی و اردوهای جهادی و بسیج سازندگی را ازجمله برکات مسجد در گام اول انقلاب برشمردهاند.
تجربههای مختلف و مکرر اثبات کرده است که هیچ نهادی بهاندازه مسجد بهانقلاب خدمت نکرده است.
مظفر تاجی گفت: اکنون نیز نسخه علاج بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی و معرفتی و اخلاقی سیاسی جامعه در بازگشت بهمسجد نهفته است. باید این نقش تجربهنگاری، تکنگاری و نگاشت نهادی شود و برای راه آینده و آیندگان بهعنوان توشه راه و چراغ راه، بهیادگار بماند.
تاجی بیان کرد: اکنون از نظر شرایط زمانی و موقعیت حساس انقلاب و نظام اسلامی و ضرورت افزایش و ارتقاء سرمایه بیبدیل اجتماعی و اعتماد عمومی، لازم است توجه ویژهای بهمساجد گردد. “بهمسجد باز میگردیم”! باید راهبرد دولت انقلابی ما باشد.
وی تشریح کرد: این چهارسال، سالهای پایانی چشمانداز ۲۰ساله است و تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در ۵۰ سال آینده است که پیشنویس اولیه آن توسط رهبر انقلاب اسلامی بهنظرخواهی نخبگانی گذاشته شده است.
خطیب جمعه چناران در ادامه تشریح کرد: فرارسیدن زمان تدوین برنامه هفتم کشور نیز فرصت اساسی دیگر است که توسط دولت سیزدهم باید مورد توجه قرار گیرد.
مظفر تاجی افزود: با توجه بهدلایل مذکور، انتظار جامعه اسلامی و انقلابی و بهویژه، نخبگان مسجدی، از دولت ولایی و انقلابی آقای رئیسی این است تا با جانمایی درست و صحیح از نقش مسجد در تحقق اهداف انقلاب و نظام اسلامی اقدام بهتهیه یک نقشه راه ویژه و تقسیم کار عملی و تحققپذیر برای مساجد کند.
حجت الاسلام تاجی امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به تحولات افغانستان و طرح این پرسش که چرا ایران بهکمک عراق و سوریه شتافت ولى به کمک افغانستان نمىرود؟ مگر این مردم، مظلوم نیستند؟ گفت: در پاسخ بایدگفت: هم دولت عراق و هم دولت سوریه رسماً و علناً از ایران تقاضاى کمک مستشارى کردند که با قواعد بینالمللى نیز سازگارى داشت و دارد و هیچگونه خدشه حقوقى بهآن وارد نیست.
مظفر تاجی بیان کرد: اشرف غنى که دولتى کاملا جعلى و فاسد را مدیریت مىکرد، در این سالها، تمام امیدش بهآمریکا بود که بعد از یک عمر دریوزگى پشت او بایستد وقتى هم در این ماهها تنها ماند، هیچ تقاضاى کمکى از ایران نکرد. تا ایران طبق قواعد بینالمللى بهکمکش بشتابد! اکنون، با خفتوخوارى، معلوم شده پشت صحنه با آمریکایىها تبانى داشته و بهاستقبال طالبان در کاخ ریاست جمهورى رفته و بعد با دهها میلیون دلار پول مردم فقیر و جنگزده ی افغانستان فرار را برقرار ترجیح داد و مردم مظلوم خود را رها کرد و رفت!!
بیشتر بخوانید: نگاه به شرق، جزو دکترین سیاست خارجى جمهورى اسلامى است
تاجی در ادامه تشریح کرد: طالبان ماهیتش همان ماهیتی است با تفکرات تند و متحجراته مذهبى و با زاویه با ایران. اما با تجربه بیست ساله خود مىداند که، نمىتواند با خشونت داعشى پیش برود. ازاینرو است که مىبینیم تقریبا تمام شهرهاى بزرگ افغانستان مانند غزنى و هرات و مزارشریف و کابل را با کمترین درگیرى بهتصرف درآورد. (طالبان فقط با ۱۰۰۰ نفر نیرو وارد کابل شد!!!)
او افزود: طالبان مىداند اگر بخواهد دولت تشکیل بدهد باید مرزهاى همسایه ها را به رسمیت بشناسد. باید امنیت را در کشورش برقرار کند. باید یک دولت متشکل از همه اقوام تشکیل دهد و گرنه، سرنوشتى مثل داعش خواهد شد.
فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با اشاره به جنگ رسانهاى بر علیه واکسن ایرانى گفت: اهل نظر مىدانند که واکسن کرونا در حال حاضر یک کالاى تجارى نیست بلکه یک کالاى راهبردى (استراتژیک) است، که در اختیار دولتها است. بنابر این ساده انگارى است اگر گمان کنیم با یک درخواست کتبى و واریز کردن مبلغ مورد نیاز، به ایران واکسن مىدادند.
مظفر تاجی عنوان کرد:تهیه و توزیع واکسن هماکنون بین کشورهاى تولیدکننده مانند آمریکا و انگلیس و روسیه و چین و هند و… تبدیل بهیک جنگ تمام عیار اقتصادى و سیاسى شده است. بنابراین؛ علت اصلى حرکت به سمت تولید واکسن «راهبرد خنثى سازى تحریم» بوده است.
تاجی با اشاره ب اینکه تولید واکسن از چند مسیر اقدام خردمندانهاى بود بیان کرد: البته ممکن است برخى واکسنها به تولید انبوه نرسد، ولى مسیرى که طى شده و دانشى که بدست آمده ظرفیتى است که مىتواند در عرصه هاى دیگر مورد استفاده قرار گیرد، هرچند تا الان همه مسیرها امید بخش بوده است. بنابراین هزینه انجام شده، هزینه تولید علم و دانش است و موازى کاری مُضر و اسراف، محسوب نمىشود.
وی با طرح این سوال که چرا وعده ى ۵۰ میلیون دُز تا پایان شهریور محقق نشد؟گفت: زیرا مجوز وزارت بهداشت با ۴۰ روز تاخیر در ۲۵ خرداد صادر شد. لذا خط اول تولید که قرار بود ۴ میلیون دز واکسن تولید کند به جاى اینکه از نیمه دوم اردیبهشت تولید را شروع کند از اول تیرماه به راه افتاد. طبیعى است بههمین منوال خط دوم با ۸ میلیون و خط سوم با ۲۵ میلیون دچار یک تاخیر ۴۰ روزه شد.
او در ادامه با بیان اینکه آیا مبلغ هزینه شده یک میلیارد دلار است؟ افزود: این نیز از شایعات دروغ این روزها است کل مبلغ هزینه شده ۱۶۰ میلیون دلار بوده است یعنى از ایجاد زیرساخت تا تولید انبوه!!
خطیب جمعه چناران در پایان گفت: همه شواهد برآن است از زمانى که دکتر مخبر اعلام کرد که ایران وارد تولید انبوه شده است، کشورهاى دیگر وارد مسابقه فروش واکسن شدند.