ضرورت آموزشهای حل تعارض بین زوجین در پیشگیری از طلاق
- شناسه خبر: 36328
- تاریخ و زمان ارسال: ۶ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۵۶
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
محدثه شببو در گفتگوی اختصاصی با “کلام تازه” در رابطه با آمار طلاق بیان داشت: با توجه به آمارهای مراکز مشاوره و مداخله در بحران و همچنین بررسیهای مقایسهای طی سالهای اخیر، تعداد طلاقهایی که هر سال ثبت میشود رو به افزایش است و بهطور کلی نیمی از ازدواجهای ثبتشده به طلاق منجر میشود.
وی افزود: جهت پیشگیری از طلاق، ارائه برخی آموزشها به زوجین بسیار کمککننده است چراکه بروز اختلافات در زمینههای مختلف موجب میشود زوجین طلاق را راه رهایی از این شرایط بدانند اما گاهی اوقات این اختلافات از طریق آموزشهای خانواده برطرف میشود و زوجین را از تصمیم به طلاق منصرف میکند.
مهارتهای ارتباط مؤثر، حل مسئله و کنترل خشم تاثیر جدی در بهبود روابط زوجین دارد
این روانشناس به اهمیت آموزش مهارتهای زندگی اشاره کرد و گفت: یکی از موارد بسیار مؤثر در پیشگیری از طلاق، آموزش مهارتهای زندگی است اما غالبا مهارت ارتباط مؤثر، حل مسئله و کنترل خشم هنگام بروز تعارض بین زوجین کمتر دیده میشود.
شببو افزود: در بسیاری موارد، تعارض بین زوجین بهدلیل عدمبرقراری ارتباط مناسب با یکدیگر شروع میشود و بهدلیل شیوههای ارتباطی نادرست این تعارضات تشدید میشود بهطوریکه توهین، سرزنش، قهر وحتی سکوت، شیوههایی است که نهتنها به حل مسئله کمک نمیکند بلکه موجب پیچیدهشدن شرایط میشود تا جایی که ممکن است به بروز خشونت نیز بیانجامد.
روانشناس مداخله در بحران اورژانس اجتماعی چناران برقراری ارتباط سازنده بین زوجین را در جلوگیری از خشونت مهم دانست و ادامه داد: برای پیشگیری از بروز خشونت و تصمیم به جدایی لازم است زوجین بتوانند در فضایی امن و آرام با یکدیگر گفتگو کرده، دلخوریها را بیان کرده و هیجانات و انتظارات را بهشیوه درست ابراز نمایند.
وی تاکید کرد: هر یک از زوجین باید بتواند شنونده خوبی باشد و بدون مقابله، در کمال آرامش و با توجه کامل به همسر فقط شنوا باشد که البته این مهارت نیاز به آموزش از طرف روانشناسان و مشاوران خانواده در حوزه زوجدرمانی دارد تا بهکارگیری این مهارتها به حل تعارضها کمک کند.
وی ادامه داد: البته بیان دلخوریها، هیجانات و انتظارات نمیتواند تنها روش قطعی حل مشکل باشد بلکه پس از برقراری این ارتباط مؤثر لازم است مهارت حل مسئله به کار گرفتهشود.
همراهی همسران در رفع مشکلات زناشویی احساس خوشایندی ایجاد میکند
روانشناس اورژانس اجتماعی چناران کسب مهارت حل مسئله را نیازمند به آموزش عنوان کرد و گفت: اگر زوجین مهارت حل مسئله را بیاموزند، میتوانند پس از شناخت ناراحتی همسر با همراهی یکدیگر برای بهبود تعارض اقدام کنند و از آنجا که زندگی زناشویی مانند یک مسیر دوطرفه است، زمانی که زوجین بتوانند مشکلات را با کمک یکدیگر حل کنند قطعا احساس خوشایندی پیدا میکنند.
شببو به تاثیرات جدی طلاق در زندگی افراد اشاره کرد و ادامه داد: زندگی مشترک و ارتباط مطلوب با همسر مسلما دلمشغولی همه همسران است که باید پیش از آسیبدیدن رابطه هر نوع تلاش را به کار گیرند چرا که طلاق همیشه هزینههای مالی، روانی، عاطفی و خانوادگی متعددی را به خانواده تحمیل میکند و توجه به این مسائل باید توسط مشاوران و زوجینی که برای طلاق اقدام میکنند، جدی گرفتهشود چراکه در بسیاری موارد با چنین رویکردهایی زوجین از طلاق صرفنظر میکنند.
چشمپوشی از خشونت خانگی پیامدهای جدی در آینده خواهد داشت
روانشناس مداخله در بحران اورژانس اجتماعی چناران خشونت خانگی را یکی دیگر از علل مهم دلسرد شدن نسبت به زندگی مشترک و تصمیم به جدایی دانست و افزود: خشونت خانگی موضوع بسیار ویژهای است و نیاز به مداخلات تخصصی مشاوره و مددکاری دارد و پیش از بروز خشونت باید مهارت پیشگیری یعنی مهارت کنترل خشم به زوجین آموزش داده شود.
وی ضمن اشاره به عوامل زمینهساز خشونت گفت: گاهی اوقات یکی از زوجین خشونتهای جسمی، روانی یا جنسی را اِعمال میکند که میتواند ناشی از مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی، بیماریهای اعصاب و روان یا عدمتوانایی در کنترل خشم باشد.
این روانشناس پیگیری خشونت خانگی را جدی تلقی کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه در موضوع خشونت خانگی یکی از طرفین دچار آسیب میشود حتما نیاز به مداخلات تخصصی است و افراد نباید از این رفتارها چشمپوشی کنند زیرا اثرات سوئی که در پی دارد میتواند زمینهساز بروز مشکلات جدیتر و پیچیدهتری در آینده شود.