صدور دستور خصوصیسازی ایران خودرو و سایپا/ این بار عملی میشود؟
- شناسه خبر: 27594
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۵۷
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
سال گذشته رئیس جمهور در بازدیدی که از ایران خودرو کرد، هشت دستور را به خودروسازان ابلاغ کرد. یکی از این هشت دستور، خصوصیسازی ایرانخودرو و سایپا بود. اما همچنان این دستور به مرحله اجرا نرسیده است.
اکنون نیز بعد از گذشت حدودا چهار ماه، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در گفتگوی تلوزیونی اعلام کرد: مشکل اصلی صنعت خودرو، دولتی بودن آن است؛ رئیسجمهور دستور حل ریشهای معضل را داده است.
ایرانخودرو و سایپا خصوصی میشوند؟
آیا این دو خودروساز دولتی به بخش خصوصی وارد میشوند؟ آیا بخش خصوصی توان ورود به صنعت خودروسازی را دارد؟
بهرام شهریاری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: خصوصیسازی این دو خودروساز مشروط بر کنارهگیری دولت از این صنعت است. اقدامات دولت بود که صنعت خودروسازی کشور را به این وضعیت کشاند.
او افزود: بخش خصوصی توانایی ورود به این صنعت را دارد. با خصوصیسازی ایران خودرو و سایپا در این صنعت تحولات مثبتی ایجاد میشود. اما اگر اقدامات بخش خصوصی نیز به عملکرد کنونی محدود شود، تحولی ایجاد نمیشود. مگر اینکه تعاملات خودرویی با کشورهای دیگر برقرار شود. در این صورت سرمایهگذار و متخصص این حوزه به کشور میآیند و اقدامات مثبتی انجام میدهند.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
موانع چیست؟
یکی از دستورات هشتگانه رئیس جمهور خصوصیسازی این صنعت بود. چه موانعی برای اجرای این فرامین وجود دارد؟
این کارشناس صنعت خودرو در ادامه توضیح داد: اصلیترین مشکل علاقه دولت به تصدیگری و حضور در همه حوزهها است. سرمایهگذاری نیاز به امنیت دارد. اما با اقدامات و دخالتهای دولت، میل به سرمایهگذاری نیز کاهش یافته است.
شهریاری گفت: در ساختار حکومت در حوزه اقتصاد باید تغییراتی ایجاد شود تا شرایط موجود ادامهدار نباشد و نتیجه مثبت بدهد.
سال گذشته وزیر صمت وعده واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا را داد اما رئیس کل سازمان خصوصیسازی اعلام کرد همه این سهام وثیقه است و امکان واگذاری آن وجود ندارد./تجارت نیوز