شناسنامه هویتی شهرستانهای خراسان رضوی در دولت سیزدهم تدوین شد
- شناسه خبر: 43654
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۹:۴۷
- منبع: ایرنا
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه، علیرضا سفیدیان افزود: این مهم با همکاری مرکز مطالعات و برنامه ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به رهنمود های رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای ستاد مرکزی کنگره شهدای شهرستان های سبزوار ونیشابور که فرمودند “یکی از وظایف بزرگ ما این است که شناسنامههای شهر خودمان را به جوانهایمان بشناسانیم” در سال ۱۴۰۲ انجام گرفت.
وی با اشاره به مواضع شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی در دولت سیزدهم، گفت: مواضع شورای فرهنگ عمومی استان بر پایه ارائه طرح و برنامه های فرهنگی مهندسی شده در حوزههای اجتماعی، فناوریهای نوین فرهنگی و ترویج فرهنگ هویتی است.
سرپرست شورای فرهنگ عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: در سه سال گذشته، شورای فرهنگ عمومی استان با برگزاری نشستهای راهبردی بسیار با دستگاههای اجرایی و نهادهای فرهنگی، ضمن طراحی نقشه فرهنگی استان، برش استانی این نقشه را تدوین و از آن رونمایی کرد و تلاش خود را بر جذب اعتبارهای مورد نیاز فرهنگی معطوف داشت، در این مسیر دوره های مدیریت استراتژیک فرهنگی در راستای هم افزایی و کمک به تدوین این شناسنامه در هشت شهرستان برگزار شد.
وی ادامه داد: پیگیری برای ثبت روزهای تاریخی، ترویجی، شخصیتی با رویکرد ملی و استانی از جمله ثبت روزهای ملی در تقویم نیز از دیگر طرح های این شورا بود که به منظور خود آگاهی فردی و جمعی عموم مردم و به ویژه ساکنان یک شهرستان از هویت مذهبی، تاریخی و آشنایی با مشاهیر خود انجام شد.
سفیدیان در خصوص فعالیت شورای فرهنگ عمومی در حوزه نوجوانان، جوانان و خانواده گفت: طرح راه اندازی سرزمین علم و فناوری برای شناساندن علوم و فناوریهای نوین به نوجوانان، برگزاری لیگ جت (جهاد تبیین) به عنوان بستری برای رشد نوجوانان با محوریت ارتقاء سواد رسانه و افزایش قدرت تحلیل، طرح مثلث(خانواده، مسجد و مدرسه) با هدف مشارکت عمومی خانوادهها در فعالیت فرزندانشان و طرح دوشنبههای فرهنگی با عنوان معرفی سبد فرهنگی خانواده در حوزه اشاعه فرهنگ کتابخوانی و استفاده از امکانات فرهنگی شهرستانها از عمده طرحهای پیگیری شده شورای فرهنگ عمومی استان در دولت سیزدهم بوده است.
وی در توضیح عملکرد شورای فرهنگ عمومی در حوزه آسیبهای اجتماعی گفت: طرح پیوست فضای مجازی برای ساماندهی این فضا در حوزه فرهنگی – اجتماعی، برگزاری نشستهای تخصصی با معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در خصوص پیشنهاد کارگروه آسیبهای اجتماعی به ریاست این معاونت از جمله طرحهایی بود که در مقابله با آسیب های فرهنگی و اجتماعی در شورا پیگیری شد.
سرپرست شورای فرهنگ عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به نشست تخصصی شورای فرهنگ عمومی با رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و معاونتهای تخصصی این دانشگاه هدف از برگزاری این نشستها با جامعه دانشگاهی و نیروهای متخصص را بهره مندی از ایدهها و طرح های خلاقانه و نو و همچنین پایان نامههای دانشگاهی در حوزه فرهنگ عمومی دانست و افزود: این هم افزایی و تعامل، امکان دستیابی به طرحهای تخصصی و ایده های خلاقانه و کاربردی را برای شورای فرهنگ عمومی فراهم میکند.
وی در پایان، نشست هم اندیشی با شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با موضوع فرهنگ بهینه مصرف آب را از دیگر موارد عملکردی شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی در دولت سیزدهم برشمرد و تدوین سند حوزه آب را مهمترین دستاورد این تعامل دانست.
به گزارش ایرنا، شورای فرهنگ عمومی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد. براساس آییننامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، این شورا دارای ۳۳ عضو است و هر دو هفته یک بار، به صورت مستمر تشکیل جلسه میدهد.