روستاها بزرگترین سنگر در دوران دفاع مقدس بودند/کبوتری که معجزه الهی شد
- شناسه خبر: 10170
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۰۹
- نویسنده: کلام تازه - مریم اصغری
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه – نگار طاهونچی | روستاییان در طول هشت سال جنگ تحمیلی با تقدیم شهدا به میهن و همچنین ارسال محصولات خود به مناطق جنگی بسیار خوش درخشیدند و نام خود را در تاریخ این مرز و بوم ماندگار کردند.
در همین رابطه محمدرضا اصغری جانباز ۳۰ درصد اهل سوهان از توابع چناران، به خبرنگار کلام تازه میگوید: وقتی که میخواستیم از روستا به مناطق جنگی اعزام شویم نه تنها خانوادهها هیچ مخالفتی نداشتند، بلکه همه مردم روستا برای دفاع از میهن بسیج شده بودند.
آن زمان روستاها بزرگترین سنگر دفاع مقدس بودند
وی درباره شهدای روستای سوهان بیان میکند: روستای ما دو شهید به نامهای قدرت ایل بیگی و علی خمودی تقدیم انقلاب و میهن کرده است.
این جانباز همچنین در خصوص اقدامات روستاییان در دوران جنگ تحمیلی میافزاید: در آن زمان واقعا روستاها بزرگترین سنگر دفاع مقدس بود. مثلا به خوبی یادم میآید که همسایه ما ۱۲ گوسفند خود را نذر جبههها کرد و یا حتی زنان روستایی برای سربازان جنگ جوراب میبافتند و روستاییان محصولات خود را به مناطق جنگی اهدا میکردند.
کمک به مناطق جنگی
اصغری همچنین میگوید: به خوبی یادم است که مردم روستای ما در آن زمان پول روی هم گذاشتند و تانکر آب خریداری کردند و برای مناطق جنگی فرستادند.
وی تصریح میکند: هربار که از جبهه میآمدم و مجددا اعزام میشدم همراهم نزدیک به ۲۵ سرباز از روستایمان به جبهههای جنگ میآمدند.
نقش تاریخی در انقلاب و جنگ تحمیلی
این جانباز با شهدای مشهوری از جمله شهید غزنوی، برونسی ، حسین جوانان هم سنگر بوده و میگوید: یک روز در سنگر مشغول بودیم که ناگهان کبوتری در نزدیکی سنگر ما آمد و سایر هم رزمهایم به دنبالش دویدند و من در حالیکه فریاد میزدم کبوتر را رها کنید، به بیرون سنگر آمده بودم که همان لحظه موشک وسط سنگر ما خورد و همه متعجب شدیم و آمدن کبوتر به سنگر ما، واقعا معجزه الهی بود که من در جنگ دیدم.
اصغری ادامه میدهد: باتوجه به اینکه روستاها نقش تاریخی در انقلاب و همچنین جنگ تحمیلی از خود برجای گذاشتند، اما متاسفانه امروزه شاهد این هستیم که در بسیاری از روستاها فاقد امکانات مورد نیاز میباشند. به طور مثال نزدیک به پنج سال است که مردم روستای سوهان آب ندارند و آب از ساعت ۸ صبح تا دهونیم فقط نزدیک به دو ساعت وصل میشود و در دسترس مردم قرار میگیرد.