دولتمردان، تمام همت خود را در راستای اجرای عدالت اجتماعی و خدمت به مردم به کار گیرند
- شناسه خبر: 32465
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۱۲
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - هدیه رجب نیا

حجت الاسلام تاجی در خطبه های نماز جمعه چناران با تبریک میلاد مولود کعبه امام علی(ع) به جایگاه سیاست و حکومت در نگاه امام علی(ع) اشاره و گفت: به گواهی تاریخ، ورود امامعلی(ع) به عرصه سیاست و پذیرش حکومت به مفهوم ریاستطلبی و سلطهجویی نبود، بلکه حکومت از این جهت نزد آن حضرت بسیار ناچیز و پست بوده که از لنگه کفشی پاره، بیارزشتر است؛ زیرا کفشی که نیاز حضرتش را برطرف نماید و مسئولیتی را به همراه نداشته باشد، به مراتب از ریاست و مقام که مسئولیتهای بسیاری را به دنبال دارد بهتر و برتر است.
تاجی ادامه داد: از نظر امام علی(ع) حکومت آن زمان دارای ارزش است که شخص حاکم و زمامدار به کمک این ابزار سیاسی بتواند، احقاق حقّی کرده و یا از باطلی جلوگیری نماید و کرامت انسانی را که در طول قرون و اعصار به وسیله قدرتمندان و ظالمان از بین رفته، به جوامع انسانی بازگرداند.
وی افزود: لذا سیاستمداری از نظر امام علی(ع) فرصتی است برای برقراری عدالت اجتماعی، همان عدالتی که قرآن از آن به قسط تعبیر کرده و آن را یکی از عمده ترین اهداف بعثت تمام پیامبران(ص) بر شمرده است.
خطیب جمعه چناران خاطرنشان کرد: امام در جایی اشاره دارد که این حکومت ارزشی این را ندارد انسان بخواهد بی عدالتی کند، بخدا سوگند، اگر هفت اقلیم را با آن چه در زیر آسمانهاست به من دهند تا خدا را نافرمانی کنم که پوست جویی را از دهان مورچهای ناروا بگیرم، چنین نخواهم کرد، و همانا این دنیای آلوده شما نزد من از برگ جویده شده دهان ملخ پَست تر است.
حجت الاسلام تاجی تصریح کرد: شهید مطهری در ابتدای بحث عدالت از نظر حضرت علی (ع) حدیثی از ایشان نقل میکند، بدین مضمون که شخصی از حضرت میپرسد: “آیا جود(احسان) بهتر است یا عدالت؟” حضرت می فرمایند: “عدالت”.
مظفر تاجی ادامه داد: اولا به این دلیل که عدل هرچیزی را در جای خودش قرار میدهد و هر حقی را به ذی حقش میرساند اما جود و احسان امور و جریانها را از مدار خودشان خارج میکنند و ثانیا اینکه عدل پایه و مبنای زندگی عمومی و اساس مقررات است اما احسان یک حالت استثنایی است.
تاجی افزود: از نظر شهید مطهری عدالت اجتماعی، هم علت حدوث و هم علت بقاء انقلاباسلامی است. او میگفت: “تاکید میکنم اگر انقلاب ما در مسیر برقراری عدالت اجتماعی به پیش نرود، مطمئناً به نتیجه نخواهد رسید و این خطر هست که انقلاب دیگری با ماهیت دیگری جای آن را بگیرد.”
وی ادامه داد: ایشان اصلیترین انحراف حکومت در صدر اسلام را فاصله گرفتن از عنصر عدالت میدانست و برای مثال معتقد بود، یکی از نقطه ضعفهای اساسی قوم و خویش بازی بود؛ آنهم قوم و خویشی که در دوره جاهلیت با گونهای از اشرافیت خو گرفته بودند.
او افزود: همچنین از بیتالمال بخششهای فوقالعاده بزرگی انجام میشد و به اصطلاح امروز پرداختها برحسب ارقام نجومی بود. به این ترتیب در عرض ده، دوازده سال ثروتمندانی در جهاناسلام پیدا شدند که تا آن زمان نظیرشان دیده نشده بود. از نظر سیاسی هم باز پستها و مقامات در میان همان اقلیت تقسیم میشد و میچرخید.
امام جمعه چناران تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران كه با شعارهای عدالت اجتماعی، مردم سالاری دینی، رفع ظلم و ستم و توجه به ارزشهایاسلامی به پیروزی رسید.
حجت الاسلام مظفر تاجی بیان کرد: یکی از مهمترین مولفهای انقلاباسلامی مردم ایران در سال ۵۷ تحقق عدالت اجتماعی بود که باعث ایجاد همگرایی در طیفهای کارگران، کارمندان و دیگر آحاد جامعه ملت ایران با الهام از اندیشههای امامخمینی گردید.
مظفر تاجی افزود: عدم وجود عدالت اجتماعی و شکاف بین طبقات در جامعه آن سالها باعث شد مطالبه عدالت به صورت امری دائمی در متن و ضمیمه انقلاب درآید. در واقع شاید بتوان گفت گفتمان غالب، مردم سالاری دینی و تحقق عدالت اجتماعی باعث پیروزی انقلاب مردم ایران گردید.
تاجی ادامه داد: امام خمینی(ره) در سالهای پیش و پس از پیروزی انقلاباسلامی در سخنرانیها و گفتوگوهایی كه انجام میدادند، توجه و تكیه بر عدالت اجتماعی، مردم سالاری دینی، رفع فقر از كارگران و مستضعفان را از مهمترین هدفهای انقلاب بر میشمردند كه باید در جامعه تحقق پیدا كند. از این رو مسوولان را از كاخنشینی بر حذر می داشتند.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی به واسطه ماهیت ائتلافی خود، حاصل تعامل و همكاری قشرهای مختلف جامعه بو
د و هر كدام به نوبه خود در پیروزی انقلاب نقش بسزایی ایفا كردند زیرا بیشتر طبقههای اجتماعی در حكومت پهلوی از هیچگونه عدالتی برخوردار نبودند و در كنار آن نیز رفتارهای ضد دینی سردمداران و نبود مردم سالاری دینی سبب افزایش نارضایتیها شد.
خطیب جمعه چناران ادامه داد: چنین شرایطی سبب شد تا كارگران، كارمندان و دیگر آحاد جامعه به عنوان بخشی از ملت ایران با الهام از اندیشههای امامخمینی(ره) علاوه بر خواستههای صنفی خود با رویكرد مبارزه با حكومت وقت به مخالفت با سیاستهای رژیم پهلوی بپردازند و اینگونه ظرفیتهای انقلابی خود را بروز دهند و نقش مهم و تاثیرگذاری در روند پیروزی انقلاب در قفقاز خودداری کند.
حجت الاسلام تاجی افزود: باکو در پیشبرد منافع رژیم صهیونیستی از طریق حادثه حمله مسلحانه به سفارت عزم جدی دارد، طبیعتا ایران با تأکید مجدد بر دوستی و برادری ناگسستنی مردم دو کشور، ضمن انجام وظایف حقوقی و اخلاقی خود در بررسی جوانب این اقدام مجرمانه که بر اساس نتایج اولیه فاقد ابعاد سیاسی، امنیتی یا تروریستی است، اجازه سوءاستفاده به جمهوری آذربایجان از این حادثه را نخواهد داد و تغییری در خطوط قرمز خود در قفقاز جنوبی ایجاد نخواهد کرد.
مظفر تاجی با اشاره به فضیلت و اهمیت اعتکاف گفت: اعتکاف فرصتی برای شستشوی آلودگیهای گناه ، مبارزه با نفس و نورانی ساختن دل و صفا بخشیدن به روح است. اعتکاف برجستهترین مظهر بندگی در پیشگاه الهی است. سنت اعتکاف از سالیان پیش تاکنون در بین مسلمانان وجود داشته است.
تاجی ادامه داد: زمان اعتکاف انسان برای رهایی از تعلقات مادی و دلبستگی دنیوی به گوشه خلوت و دور از همه تعلقات مادی پناه می برد و با خدای خود نجوا می کند تا کدورت و زنگار را از چهره جان بزداید.
او افزود: اعتکاف، فرصت بسیار مناسبی است تا انسانی که در پیچ و خمهای مادی دنیا غرق شده، خود را بازیابد و به قصد بهره بردن از ارزشهای معنوی از علایق مادی دست بکشد و خود را در اختیار پروردگار بگذارد و تقاضا کند که او را در راه راست ثابت نگه دارد تا بتواند به دریای بیکران انس و مهر خداوند که همهاش مغفرت و رحمت است، متصل شود.
امام جمعه چناران ضمن تسلیت رحلت حضرت زینب(س) گفت: حضرت زینب(علیهاالسلام) دارای اوصاف جدّهاش حضرت خدیجه(علیهمالسلام) بود، این بانوی با عظمت افزون بر ویژگیهایی مانند عفّت، صبر، عقیله بنیهاشم، عالمه غیر معلَّمه و شریکةالحسین بودن، نقش سرنوشتسازی در نهضت کربلا و حفظ این قیام عظیم داشت.
حجت الاسلام مظفر تاجی بیان کرد: در تکوّن شخصیت حضرت زینب(علیها السلام)، عامل وراثت، تربیت و محیط نقش بنیادین داشتند. بدین لحاظ، در پی حادثه کربلا، حضرت زینب(علیها السلام)مسئولیت سنگینی عهدهدار گردید.
مظفر تاجی افزود: امام حسین(علیه السلام) پدیدآورنده نهضت بود، ولی ادامه دهنده آن خواهرش حضرت زینب(علیها السلام) گردید.
تاجی خاطرنشان کرد: این بانو پس از شهادت امامحسین(علیه السلام) و یاران ایشان در کربلا، در کوفه و شام، رسالت خویش را به خوبی انجام داد و با استفاده از فرصتها، ضربههای کاری بر دشمن وارد ساخت، حضرت زینب(علیها السلام) با خطبههای آتشین خویش، تبلیغات دروغین بنیامیّه را خنثی نمود.
وی ادامه داد: ایشان مردم کوفه را به خاطر پیمانشکنیشان، از خواب غفلت بیدار ساخت و نیز هیاهوی تبلیغات دروغین یزید در میان مردم شام را برملا ساخت و زمینه انقلاب را در کوفه و شام فراهم نمود.
او افزود: این عمل را به گونهای که یزید با دستپاچگی از کار خود اظهار ندامت نمود و اهل بیت پیامبر(علیهم السلام) را با قافلهسالار آن، حضرت زینب(علیها السلام)، با احترام فراوان به مدینه بازگرداند، بر عهده بگیرند.
امام جمعه چناران گفت: اولین مؤلفه اجرای عدالت، ایجاد تحرک و پویایی در اقتصاد کشور و بهبود شاخصهای کلان اقتصادی، از نگاه رهبر معظم انقلاباسلامی اقتصاد مقاومتی است.
حجت الاسلام مظفر تاجی با اشاره به سخن رهبر معظمانقلاباسلامی در این خصوص گفت: ایشان فرمودند، با اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، شاخصهایی همچون رشد اقتصادی، تولید ملی، عدالت اجتماعی، اشتغال، تورم و رفاه عمومی بهبود خواهد یافت و رونق اقتصادی بوجود خواهد آمد.
مظفر تاجی ادامه داد: عدالت اجتماعی، مهمترین شاخص، در میان این شاخصها است زیرا نظام اسلامی رونق اقتصادی بدون عدالت اجتماعی را قبول ندارد و در هرگونه پیشرفت اقتصادی کشور، باید وضع طبقات محروم به معنی واقعی کلمه، بهبود یابد.
تاجی افزود: به برکت نظام اسلامی در طول چهل و چهار سال از پیروزی انقلاباسلامی خدمات زیاد و قابل توجهی در راستای عدالت اجتماعی در کشور صورت گرفته است.
وی بیان کرد: امروز در اقصی نقاط ایران و در دوردستترین روستاها مردم از امکانات جاده، برق، تلفن، آب آشامیدنی سالم، اینترنت، گاز، بهداشت، آموزش و…. استفاده میکنند، اما محروم
یت همچنان وجود دارد انتظار میرود که دولتمردان تلاش بیشتری را در راستای محرومیتزدایی و اجرای عدالت اجتماعی انجام دهند.
امام جمعه چناران با اشاره به بازدید سه ساعته رهبر معظمانقلاب از نمایشگاه توانمندیهای داخلی گفت: موشکافی بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای صنعتی و دیدار دوشنبه ایشان و نکاتی که ایشان در این دو رویداد بیان داشتند، بار دیگر مهر تاییدی بود که اگر این نظام علیرغم برخی بیتدبیریها همچنان پویاست و با بالندگی مسیر رشد و ترقی را طی میکند، بهدلیل داشتن رهبری فرزانه چون ایشان است.
حجت الاسلام تاجی با اشاره به دیدار کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش بنیانها با رهبر معظمانقلاب و سخنان معظمله گفت: باید بر ظرفیتهای داخلی و “اقتصاد درون زا” متمرکز شد تا دست به خنثیسازی تحریمها زد ولی یک مانع بزرگ بر سر راه وجود داشته و آن جریانی بوده که تنها راه رسیدن به توسعه اقتصادی را از مسیر تجارت خارجی آزاد و الگوی اقتصاد نئولیبرالی دنبال میکرد.
مظفر تاجی ادامه داد: این در حالیاست که تاریخ بسیاری از کشورهای موفق در دهههای اخیر نشان میدهد سیاستهای بومی و گزینشی آنها شرط موفقیت بوده است.
تاجی افزود: به عبارت روشنتر، کشورهایی که در عرصه اقتصادی موفقیتهایی را کسب کردهاند، کشورهایی بودهاند که توانستهاند از دو راهی اقتصاد نئولیبرال تحمیلی به اقتصاد مقاومتی و ملی، میل کنند.
وی تصریح کرد: عجیب است که برخی در داخل به جای حمایت از تولید داخلی، صریحاً میگفتند، اقتصاد بینالملل سالها است از نقطه حمایت از تولیدات داخلی عبور کرده است، اساس سازمان تجارت جهانی حمایت نکردن از تولیدات گران و نامرغوب داخلی در برابر محصولات خارجی بنا شده است.
او گفت: این خط فکری غلط، امروز جایی در کشور ندارد و انتظار میرود دولتمردان همه همت خود را بر حمایت از تولید داخل که پادزهر تحریمها است، به کار گیرند و محصول ایرانی هر روز بهتر از دیروز رخ بنماید.
خطیب جمعه چناران با اشاره به خیزش مقاومت علیه رژیمصهیونیستی در سرزمینهای اشغالی گفت: روز پنجشنبه ۶ بهمن نظامیان رژیمصهیونیستی با دخالت مستقیم شاباک به اردوگاه جنین یورش بردند که با مقاومت رزمندگان فلسطینی مواجه شدند. در این یورش ۱۰ فلسطینی به شهادت رسیده و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند. این جنایت به ماهیت کابینه حاکم بر اراضی اشغالی ارتباط مستقیم دارد.
حجت الاسلام مظفر تاجی ادامه داد: مقاومت فلسطین در واکنش به این جنایت انتقامی سخت گرفتند. ساعات پایانی روز جمعه ۷ بهمن ماه، شهر قدس شاهد عملیاتی بود که به نقل از رسانههای صهیونیستی در چند دهه اخیر بیسابقه بود.
مظفر تاجی افزود: این عملیات مسلحانه توسط شهید خیری علقم (۲۱ ساله) انجام شد که منجر به کشته شدن ۸ صهیونیست شد. پس از عملیات شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مجری عملیات شهادتطلبانه یکی از اعضای جنبش حماس بوده است.
تاجی بیان کرد: راهبرد تسلیح کرانه غربی و شعلهور ساختن آن علیه اسرائیل، با موفقیت در حال انجام است و نتانیاهو نمیتواند بهراحتی آن را حل کند، زیرا بیش از ۳ میلیون فلسطینی با انگیزه در این منطقه حاضر هستند که نمیشود همه آنها را کشت یا بیرون کرد.
او افزود: نتانیاهو از پس حل چالشها در کرانه غربی بر نخواهد آمد، چه برسد به این که بخواهد در سوریه و لبنان با جمهوریاسلامی مقابله کند و یا حتی علیه برنامه اتمی ایران اقدامی انجام دهد.
خطیب جمعه چناران با اشاره به حمله یک مهاجم مسلح به سفارتخانه جمهوریآذربایجان در تهران با انگیزه شخصی گفت: اگرچه رژیمصهیونیستی سناریوی ایجاد درگیری سخت میان ایران و جمهوریآذربایجان (اوکرانیزهکردن جمهوریآذربایجان) را در هر فرصتی دنبال میکند اما این سناریو به دلایل مختلف سیاسی، ژئوپلیتیکی، نظامی و منطقهای، قبل از آن که یک تهدید واقعی باشد، بیشتر یک فضاسازی روانی برای مقهور کردن برخی محافل در ایران است.