داروی آنتی بادی کووید۱۹ ممکن است بستری شدن نخواهد
- شناسه خبر: 9806
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۱۳
- نویسنده: کلام تازه - مریم اصغری
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه- وحید قوامنژاد | شرکت الی لیلی نتایج را روز چهارشنبه در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد، اما هنوز توسط دانشمندان بطور مستقل منتشر یا بررسی نشده است.
این شرکت گفت: این دارو به هدف اصلی مطالعه که کاهش میزان ویروس بیماران بعد از ۱۱ روز بود دست نیافت، به جز در اواسط سه دوز از مصرف اولیه دارو.
با این حال، بیشتر شرکتکنندگان در مطالعه، حتی کسانی که تحت درمان داروی مسکن قرار گرفته بودند، عاری از ویروس شده بودند،آنچنانکه این برهه از زمان برای قضاوت در مورد فایده بالقوه آن خیلی دیر به نظر میرسد.
این دارو زودتر ویروس را کاهش میدهد
این شرکت میگوید: سایر آزمایشات نشان میدهد که این دارو زودتر ویروس را کاهش میدهد و نتایج آن برای “مدرک اصلی”و ادامهدادن مطالعات دلگرمکننده است.
این شرکت گفت که درمورد مراحل بعدی احتمالی با تنظیم کنندگان پروژه صحبت خواهد کرد. اما حدس زدن در مورد اینکه آیا این نتایج موقت ممکن است منجر به اقدامی برای مصرف زودرس آن شود، خیلی زود است.
نتایج دلگرمکننده
دکتر میرون کوهن، ویروس شناس دانشگاه کارولینای شمالی گفت: “من از نتایج بدست آمده، به شدت دلگرم میشوم.
وی هیچ نقشی در مطالعات شرکت لیلی نداشت. اما به هدایت مطالعات آنتی بادی برای یک گروه تحقیقاتی خصوصی، دولتی که دولت فدرال تشکیل داده است برای آزمایش سریع این داروها کمک میکند.
وی گفت: به نظر میرسد این مطالعات آنچه ما فکر میکردیم را نشان دهد که چنین داروهایی سودمند هستند.
آنتی بادی پروتئینهایی است که بدن هنگام بروز عفونت میسازد.
آنها به یک ویروس متصل میشوند و به از بین بردن آن کمک میکنند. خون بازماندگان کرونا بعنوان درمان بیماران مبتلا به ویرس کووید ۱۹ آزمایش میشود چراکه حاوی چنین آنتی بادیهایی است، اما قدرت و انواع آنتی بادیها بسته به هر اهدا کننده متفاوت است و انجام این کار در مقیاس بزرگ غیرعملی است.
داروهایی که شرکت داروسازی لیلی و سایر شرکتها در حال آزمایش آنها هستند، نسخه متمرکز آنتی بادیهای خاصی هستند که در آزمایشهای آزمایشگاهی و حیوانی بهترین عملکرد را علیه ویروس کرونا نشان دادهاند و میتوان آنها را در دوزهای استاندارد به مقدار زیاد تهیه کرد.
کارشناسان میگویند این یک “پل به واکسن” است که میتواند دلیلی برای خوش بینی باشد.
عدم نیاز به بستری
به تازگی برای معالجه بیمارانی که علائم کووید۱۹ داشتهاند و به امید جلوگیری از بیماری جدی یا مرگ آنها این آنتی بادیها آزمایش شدهاند، همچنین سعی شده تا از عفونت افرادی که خطر ابتلای بالایی دارند مانند ساکنان خانه سالمندان و کارکنان خانههای بهداشت جلوگیری شود.
روز چهارشنبه نتایج بدستآمده از ۴۵۰ نفر دریک مطالعه انجام گرفته در اواسط مرحله آزمایش بر روی یک نوع آنتی بادی که بطور مشترک توسط شرکت لیلی مستقر در ایندیانا پولیس و یک شرکت کانادایی به نام ای بی سلرا ساخته شده و بر روی افرادی که علائم ویروس کووید۱۹ داشتند، آزمایش شد و نشان داد که بیماری آنقدر شدید نیست که نیازی به بستری شدن باشد.