حوزه انتخابیه چناران و بینالود؛ یک صندلی، 48 داوطلب
- شناسه خبر: 6089
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۱۴
- نویسنده:
در حوزه انتخابیه چناران و بینالود با توجه به اینکه اکثریتی از چهرههای سیاسی دارای شرایط نمایندگی از هر سه جریان اصلاحطلب، اصولگرا و اعتدالگرا به مرکز حوزه انتخابیه چناران و تعدادی هم به ستاد انتخابات وزارت کشور مراجعه کردند اما بهنظر میرسد خوشبینی اصولگرایان به وضعیتشان در انتخابات پیش رو سبب شده بود که پرشمارتر در مرحله ثبت نام ظاهر شوند و در نقطه مقابل ثبتنام اصلاحطلبان در این کارزار انتخاباتی بسیار کم رنگتر از اصولگرایان بچشم میآمد.
رکورد جابجا شد
آنچه که فعالان سیاسی پس از رفتن دهقان به شورای نگهبان بر آن اتفاقِ نظر داشتند رشد ثبتنام در حوزه چناران و بینالود بود که همین اتفاق نیز افتاد و از نظر تعداد ثبتنام با 15 درصد افزایش، رکورد دوره گذشته را جابجا کرد. در دور دهم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه چناران و بینالود آمار نهایی ثبت نام شدگان به ۳۴ نفر رسیده بود که در پایان مهلت ثبت نام کاندیداهای مجلس یازدهم، فرماندار چناران، تعداد داوطلبین حضور در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی را 51 نفر اعلام کرد.
بر اساس اعلام حمید انصاری، از تعداد 51 داوطلب ثبتنام کننده، ۴۵ نفر با مراجعه به فرمانداری و ۵ نفر دیگر نیز با حضور در ستاد انتخابات مستقر در وزارت کشور ثبتنام خود را قطعی نمودهاند. انصاری اینرا هم گفت که از این تعداد ۸ نفر دارای مدرک تحصیلی دکتری، ۳۷ نفر کارشناسی ارشد و ۵ نفر نیز معادل کارشناسی ارشد هستند که به استناد سهمیه ایثارگری مندرج در قانون ثبتنام کردهاند.
حمید انصاری با اشاره به اینکه جوانترین داوطلب ۳۱ سال و مسنترین آنان ۶۰ سال و میانگین سنی داوطلبین ۴۵ سال میباشند تصریح کرد: از 51 داوطلب ثبتنام کرده 47 نفر آقا و ۴ نفر نیز خانم هستند.
ثبت نام حسن نوروزی از حوزه انتخابیه رباط کریم و بهارستان
همانطور که پیشبینی میشد حسن نوروزی نماینده معین حوزه انتخابیه چناران و بینالود در ساعت 11 صبح روز جمعه 15 آذر 98 با حضور در فرمانداری رباط کریم در انتخابات مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه رباط کریم و بهارستان ثبت نام نمود. پیشتر نوروزی اعلام کرده بود که تا پای جان در کنار مردم رباط کریم و بهارستان خواهد ایستاد. او با این اقدام خود به عهدی که با مردم این شهرستانها بسته بود عمل کرد و به نوعی وارد بازی آنانی که سعی داشتند او را به هر نحوی وارد کارزار انتخابی حوزه چناران و بینالود نمایند نشد چه آنکه خوب میدانست همانها در میانه کارزار او را متهم به فریب و دورویی خواهند نمود. دکتر حسن نوروزی روز بعد برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری هم ثبت نام نمود.
خیزش بانوان جهت ثبت نام
براساس اعلام فرماندار چناران، 4 نفر از بانوان که خود را واجد شرایط حضور در انتخابات میدیدند جهت ثبت نام به مرکز حوزه انتخابیه مراجعه کرده و پس از طی فرایند ثبت نام آمادگی خود را برای حضور در میعادگاه دوم اسفند به صورت رسمی اعلام داشتند. که این تعداد به نسبت دوره قبل که تنها یک نفر ثبت نام کرده بوده رشد 4 برابری را نشان میدهد.
تلاش فرمانداری در ادای امانت و برقراری عدالت بین داوطلبین است
هیأتهای اجرایی، نظارت و مشخصاً شورای نگهبان نهادهایی هستند که از امروز تا اعلام قطعی اسامی نامزدها به مراکز حوزههای انتخابیه نگاهها به آنها دوخته شده است تا مشخص شود تصمیمگیری این نهادها درباره احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات تا چه حد امکان برگزاری انتخاباتی رقابتی مبتنی بر شعار قانونمداری، بیطرفی و انسجامِ ملی را فراهم خواهد کرد. این موضوعی است که انصاری، فرماندار چناران نیز بر آن تاکید داشت و گفت: تلاش فرمانداری در ادای امانت و برقراری عدالت بین داوطلبین است و مجموعه فرمانداری و مجریان انتخابات تمام تلاششان را در جهت فراهم نمودن زمینه برگزاری انتخابات سالم و باشکوه با حضور پرشور مردم در دوم اسفندماه بکار خواهند برد و در راستای تحقق این مهم هیچگونه مضایقهای نخواهند کرد.
اتفاق نظر اصلاح طلبان و اصولگراها
آنچه سبب شده تا اصلاح طلبان نسبت به احراز صلاحیتها بیشتر از رقبای انتخاباتیشان ابراز نگرانی کنند پیشینه احراز صلاحیتها در ادوار گذشته بوده، به نحوی که آنان را در سراسر کشور واداشته تا نسبت به تأثیر سیاستهای اتخاذی هیأت نظارت در تأیید یا رد صلاحیتها بر مشارکت مردم در انتخابات هشدار دهند. موضوعی که اصولگرایان کمتر آن را تجربه کرده و اشاره به آن در اظهارات انتخاباتیشان نیز کمتر بگوش میرسد. هر دو گروه اما با تعبیرهایی همچون «تشکیل مجلسی قوی و تأثیرگذار» و «بازگرداندن مجلس به جایگاه واقعیاش» در ضرورت تقویت این نهاد انتخابی هم نظرند.
افراد ناشناخته در میان ثبت نام شدهها
آنچه که تا اینجای کار مشخص است و احساس میشود نیازی به اعلام نتیجه بررسی صلاحیت نامزدها نیست؛ این است که مجلس یازدهم ترکیب و سر و شکلی کاملاً متفاوت از مجلس دهم خواهد داشت. از همان روز ابتدای نامنویسی انتخابات هم یک نکته برای ناظران سیاسی درباره مجلس یازدهم برجسته بود؛ رغبت بیشتر اصولگرایان برای ورود به میدان رقابت.
با توجه به لیست نامزدهای اعلام شده که در پایان مهلت ثبت نام کاندیداهای مجلس یازدهم از سوی فرمانداری چناران به عنوان رئیس ستاد انتخابات حوزه انتخابیه چناران و بینالود منتشر شد و از برآیند اسامی منتشر شده بنظر میرسد که در چناران و بینالود بجز تعدای از اصولگرایان شناخته شده، بعضی دیگر از آنان با عنوان «مستقل» خود را به مردم معرفی کرده و از سوی دیگر بجز یکی دو چهره اصلاحطلب که حضوری بسیار کمرنگ و کمرمق داشتند صف بلند جوانان و افراد ناشناخته و کمتر مطرح شده بچشم میخورد که گویا میخواهند «مجلسِ نو» برای دوره یازدهم برپا کنند.
اینها همه اما فعلاً گمانهزنیهایی است که دو عامل دیگر میزان احتمال وقوع آنها را تعیین خواهد کرد؛ نتیجه بررسی صلاحیتهای نامزدها توسط شورای نگهبان و رأی مردم پای صندوق آرا. اما نتیجه آن دو مرحله هم هر چه باشد، قطعاً مجلسی متفاوت در انتظار بهارستان و ملت ایران خواهد بود.
داوطلبین نهایی تا این لحظه
اسامی داوطلبین نهایی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه چناران و بینالود تا این لحظه به ترتیب حروف الفبا به شرح ذیل است: عبدالعظیم آبروش، احساناله آگاه، مرتضی اسمعیلزاده، مجید اصغرنیا گلمکانی، احمد باقریخادر، علیرضا پایینی، عیسی چمبر، سیدمصطفی حسینی، طیبه حسینیپور مقدم، سیدرسول حسینی یگانه، غلامرضا دریایی، سهراب دهقان، پروانه رامین، محمدرضا رحیمی، سهراب رستمی، حسین رمضانی، علیرضا روحی، علیاصغر صالحیمأوا، سیدبهزاد صفارسجادی، حسین صفرپورنقندر، کاظم عابدحصاری، حسین عباسزاده امامی، محمد فضائلگاه، محمدعلی قاسمزادهنداف، محمدرضا قربانی، ایمان قفقازی، حیدر قنبریبقمچ، سیدحمید قوسی، حسین قهرمانی، رقیه گلپریشاندیز، ابوالقاسم گلمکانی، ابراهیم گلمکانی، رضا گلمکانی، محمد گلمکانی، احمد ماهیجاغرق، مریم محمدخانی، سیدباقر محمدی، حمید محمدی، محمدتقی مردپور، ابوالفضل مردپور، سید عبدالحامد مقدسنیان، سیدعلی موسویزاده، علی نصرتی، اصغر نظافت، محمد نعمتی، سیدعلیرضا نقیبی، رضا واعظی، حسن وکیلیارگی.