مدیر عامل آبفا: جیرهبندی آب در مشهد منتفی است
- شناسه خبر: 47996
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۳۴
- منبع: ایرنا
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه به نقل از ایرنا، حسین اسماعیلیان افزود: مشهد در چهارمین سال تنش آبی قرار دارد و اکنون مشکلاتی در تامین آب این کلانشهر وجود دارد.
وی اضافه کرد: تنها ۶ درصد از حجم ذخیره سدهای تامین کننده آب مشهد شامل سدهای طرق، دوستی، کارده و ارداک آب دارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: مشهد در کشور کمترین سرانه مصرف آب با ۱۲۰ لیتر برای هر فرد در سال را دارد که حاکی از فرهنگ سازی مدیریت مصرف در این کلانشهر است.
وی افزود: البته شدت بحران آب در مشهد بیشتر از سایر نقاط کشور است و باید سرانه مصرف را تا ۷۰ لیتر کاهش دهیم.
اسماعیلیان گفت: امسال تیرماه گرمی را پشت سر گذاشتیم و با افزایش یک درجه ای دما نسبت به سال گذشته مواجه هستیم که این شرایط مصرف آب را افزایش می دهد.
وی با اشاره به افت شدید سطح چاه ها ادامه داد: در سال جاری میزان آبدهی چاه ها ۱۱ درصد کاهش یافته که این رقم در سال های گذشته حدود سه درصد بوده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه الگوی مصرف در مشهد ۱۲ مترمکعب در ماه برای هر اشتراک است، افزود: ۸۳ درصد آب مشهد در بخش مسکونی مصرف می شود و ۳۷ درصد مشترکان پرمصرف و بدمصرف هستند که حدود ۶۰ درصد آب مصرفی در بخش مسکونی را مصرف می کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر جیرهبندی آب منجر به صرفهجویی در مصرف آب شود، الان باید جیرهبندی کنیم، اما جیرهبندی آب کمکی به صرفهجویی در مصرف آب نمیکند. اگر اضطرار و اجباری شود ناچار میشویم جیرهبندی کنیم، اما اگر قبل از آن به سمت جیرهبندی برویم؟ راهکار مدیریتی مناسبی نیست. راهکار دو شرکت به هیچ وجه جیرهبندی آب نیست، اما نیاز به همکاری و همراهی مردم دارد. راه مشهد احداث چاه هم نیست.
اسماعیلیان خاطرنشان کرد: در سال گذشته پهنهبندی شبکه آب شهر مشهد به ۲۱ پهنه و توزیع متناسب در این ۲۱ پهنه اتفاق افتاد که از اقدامات مهم بود. پروژه حضرت نبی اکرم (ص) که جداسازی چاههای شهر مشهد از شبکه آب شرب بود، کامل انجام شده است. کمترین هدررفت فیزیکی آب کشور نیز در شبکه توزیع آب متعلق به شهر مشهد بوده و کل هدرفت آب شهر مشهد ۸.۵ درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه آبدزدی از بخش روستایی و مشهد یکی از چالشهای عمده ما است، عنوان کرد: بخشی از باغویلاها تامین آب خود را به صورت غیرمجاز از آب شرب روستاها انجام میدهند. سال گذشته ۱۴ هزار انشعاب غیرمجاز را شناسایی کردیم که بخش زیادی در حوزه باغویلاها است.