چناران و گلبهار، معدن طلای جودوی ایران است
- شناسه خبر: 26968
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۱۵
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - مجتبی جعفری
علی معلومات از جودکاران توانمند و افتخارآفرین متولد چناران است. او که در گلبهار هم سکونت دارد و اکنون مسئول هیئت جودوی گلبهار است، در سال ۲۰۰۸ توانست مدال طلای مسابقات آسیایی را برای کشورمان به ارمغان بیاورد. همچنین در المپیک پکن به مقام پنجم رسید. اما آنچه ما را ترغیب کرد که به سراغ گفتگو با او برویم، افتخارآفرینی او به عنوان مربی تیم ملی جودو بود. تیم ملی جودوی کشورمان در مسابقات جام صلح و دوستی عراق توانست مدال طلای تیمی را از آن خود کند که معلومات هم به عنوان یکی از مربیان رده سنی بزرگسالان در این قهرمانی سهیم بود. آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتگوی ما با علی معلومات است.
در ابتدای کلام بگویید چطور شد که به جودو علاقمند شدید؟
خودتان میدانید که در منطقه ما و در خراسان بزرگ، در هر منطقهای که ببینید کشتی با چوخه یکی از ورزشهای محبوب است. در آن سالها من هم به کشتی با چوخه علاقمند شدم و وارد این رشته شدم. مدتی بعد آقای رجایی من را دید و جهت شرکت در مسابقات قهرمانی استان به باشگاه جودوی خودش دعوت کرد. خدا را شکر با علاقهای که داشتم آن مسیر را ادامه دادم و توانستم برای خودم هدف تعیین کنم و با تمرین و پشتکار مرحله به مرحله توانستم در مسابقات قهرمانی استان، قهرمانی کشور، دعوت به تیم ملی و نهایتا مسابقات آسیایی و بین المللی موفقیت کسب کنم.
از محل تولد و زندگیتان بگویید.
بنده متولد چناران هستم و در گلبهار زندگی میکنم و اکنون مسئول هیئت جودوی گلبهار هستم. در واقع خودم را هم چنارانی میدانم و هم گلبهاری. مهم این است که میخواهم با وجود این همه استعداد در چناران و گلبهار، خدمتی به منطقه خودم بکنم و امیدوارم از این منطقه در تمام ردههای سنی ملی پوشهای خوبی داشته باشیم تا استعداد این عزیزان شکوفا شود.
شرایط جودو در چناران و گلبهار را چطور ارزیابی میکنید؟
در این دو شهرستان استعدادهای بسیار خوبی وجود دارد و بعلت برگزاری مسابقات کشتی با چوخه، علاقمندان بسیاری در این منطقه وجود دارد. اما پیشرفت در این حوزه نیازمند همکاری مسئولین است تا بتوانیم یک “خانه جودو” داشتهباشیم و استعدادیابی کنیم و برای شکوفایی این استعدادها تلاش کنیم.
بارها مسئولین مختلفی به این منطقه آمدهاند و همگی اذعان داشتهاند که چناران و گلبهار معدن طلای جودوی ایران است. اما متاسفانه هیچ اتفاق خاصی برای این معدن نیفتاده است. دستگاهها و امکانات لازم برای استخراج طلا از این معدن ارزشمند فراهم نشده است. اگر چه که با همین امکانات کم هم ما همیشه در تمام رده های سنی ورزشکار و قهرمان داشته ایم.
کدام یک از مقامها و افتخاراتی که کسب کردید برایتان شیرینتر بود؟
طلای آسیا برای من خیلی شیرین بود چون هم سهمیه المپیک را گرفتم و هم برای اولین بار در وزن ۷۳ کیلوگرم مدال طلا بدست آوردم.
شرایط فعلیتان در تیم ملی چطور است؟
بعلت تعلیق ظالمانهای که برای جودوی کشورمان اتفاق افتاد و همچنین شیوع گسترده کرونا، مقداری عقب افتادیم. اما با این وجود جودوی ما ساکن نماند و فعالیتهای خودش را داشت. مسابقات جام صلح و دوستی که در عراق برگزار شد، اولین مسابقاتی بود که بچههای تیم ملی بعد از دو سال حضور پیدا کردند ولی قهرمان مسابقات شدیم. با اینکه تیم در روز اول آمادگی چندانی نداشت اما از روز دوم خیلی بهتر شدند و نشان دادند که جودوی ایران ظرفیت بسیار بالایی دارد و در این دو سال از جودوی منطقه عقب نیفتاده است. در کل روند رو به رشد بچههای تیم ملی روند بسیار خوبی است و امیدواریم در دیگر مسابقات پیش رو هم بتوانیم مدالهای خوبی کسب کنیم.
به عنوان یکی از افتخارآفرینان منطقه چناران و گلبهار، برای جوانها و ورزشکاران چه توصیهای دارید؟
تمامی رشتههای ورزشی باید بعنوان یک مکمل برای زندگی، سلامتی و نشاط در نظر گرفته شوند. جوانی که به ورزش روی میآورد، طبیعتا روحیات، کار، سلامتی و وضعیت جسمانی متفاوت و ویژهتری نسبت به کسانی که ورزش نمیکنند دارد. از لحاظ جسمانی سلامتتر است و از لحاظ روحی شادابتر است. من توصیه میکنم در کنار درس و کارشان، حتی شده برای تفریح هم ورزش کنند. اما ورزشکاری که میخواهد این مسیر را بصورت حرفهای ادامه دهد میتواند برای خودش هدفگذاری کند و به موفقیت برسد. چرا که جوانان ما واقعا استعداد این را دارند که حتی در المپیک مدال کسب کنند. بخصوص در منطقه ما که کوه استعداد است و امیدواریم با حمایت مسئولین بتوانیم قهرمانان بزرگی را به کشور معرفی کنیم.
و صحبت پایانی؟
تشکر میکنم از شما که دعوت به مصاحبه کردید و افتخارات ورزشکاران را رسانهای میکنید. بهرحال همین باعث میشود دیگر جوانها انگیزه بیشتری برای تلاش در حوزه ورزش پیدا کنند.