تعاملات ائمه جمعه یک مولفه مهم در قدرت نرم جمهورى اسلامى است
- شناسه خبر: 43647
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۰۹
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه،حجت الاسلام مظفر تاجی در خطبه های نماز جمعه چناران با تسلیت شهادت امام زینالعابدین(ع) با اشاره به فعالیتهای سیاسی ایشان گفت: مطالعه سیره زندگانی حضرت امام علیابنالحسین(ع) در طی۳۴ سال امامت ایشان، علیرغم دشواری به دلیل تحلیلهای نادرست از شخصیت و عملکرد آن حضرت، به خوبی گواه این مطلب است که آن حضرت در تمامی این سالها، دو هدف اصلی رسالت ابلاغ پیام نهضتحسینی(ع) و زمینهسازی برای تشکیل حکومتاسلامی مطابق با خط مشی امامت در شیعه را به درستی دنبال فرمودند.
مظفر تاجی افزود: بنابراین در کل زندگی امامسجاد(ع) ما باید در جستجوی این هدف کلی و خطمشی اصلی بوده و رفتار، گفتار و اعمال و ادعیه منقول از ایشان که در قالب صحیفه سجادیه و دعاهای دیگر جمعآوری شده را در این راستا تحلیل نماییم.
تاجی تشریح کرد: امام سجاد(ع) در طی دوران امامت، سه وظیفه اصلی خود را از جمله تدوین اندیشه اسلامی بهصورت درست، اثبات حقانیت اهلبیت(ع) و استحقاق آنها نسبت به خلافت و ولایت و امامت، ایجاد تشکیلات منسجم برای پیروان آل محمد(ص) یعنی تشیع را به کاملترین شکل به انجام رساندند.
خطیب جمعه چناران با اشاره به روز پنجم مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه در جمهوری اسلامی ایران و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای محراب گفت: پنجم مردادماه سال ۵۸ بود که مردم تازه انقلاب کرده ایران طعم شیرین نماز جمعه را چشیدند، اگرچه اقامه این نماز جمعه که به امامت آیتاللهطالقانی برگزار شد، فقط در تهران بود، اما همه کسانی که آن خطبهها و آن نماز را از قاب تلویزیون دیدند هم، شیرینی آن را چشیدند و این شد که نهال نمازجمعه انقلاباسلامی، از زمین چمن دانشگاه تهران جوانه زد و بسان شجره طیبهای شد که سایهاش همه جای کشور را فرا گرفت.
حجت الاسلام مظفر تاجی ادامه داد: پنجم مرداد هرسال بهانه تجدید خاطره آن اتفاق بزرگ است، اتفاقی که بعدها رهبر انقلاباسلامی آن را از معجزات انقلاباسلامی و یک نهاد پر برکت و رحمانی نامیدند، تعبیر نهاد رحمانی، برای اولینبار در باره یک نهاد، توسط رهبر حکیم انقلاباسلامی به کار رفته است.
مظفر تاجی در پاسخ به این سوال که “چرا ایشان از این وصف در باره نهاد نماز جمعه استفاده کردند؟”، بیان کرد: نهاد نماز جمعه نهاد امامتی است، این نماز، یک نماز جامع هفتگی است که به مثابه حج برشمرده میشود و خطیب جمعه و امامت جمعه در جایگاه واعظ امت، نقشی در امتداد نقش امامت را در “سطح متناسب باخود” ایفا میکند، امامت با همه ابعاد آن یک چتر جامع و فراگیر برای هدایت مردم است و امامت جمعه طیفی از آن شعاع بیکران میباشد.
تاجی ادامه داد: نماز جمعه یک نهاد روحانیتی است، یعنی امام جمعه قاعدتا باید یک روحانی فاضل برخاسته از نهاد حوزه علمیه باشد، سیره روحانیت شیعه نیز درطول تاریخ حضور در بین مردم و شرکت در غم وشادی و غمخواری و خدمت به خلق است، این سیره حسنه ی سلف صالح طبعا در این جایگاه باید بروز و ظهور فراگیرتری داشته باشد و نماز جمعه پناهگاه همه اقشار جامعه گردد.
امام جمعه چناران افزود: نماز جمعه یک نهاد حاکمیتی است، حکومت دینی حکومتی است که شهروندان خود را با نگاه ” اخ لک فی الدین او نظیر لک فی الخلق”می نگرند. حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی که مردمسالاری دینی را نظریه حاکمیتی خود میداند از این رو خود را خادم همه خلق میداند. امام جمعه در منطقه و شهر خود نماد حاکمیت دینی است لذا نماز جمعه و شخص امام جمعه باید تجلیبخش این نقش باشند.
حجت الاسلام مظفر تاجی بیان کرد: نماز جمعه یک نهاد امتی و مردمپایه است، حضور مردم و مامومین مقوم اقامه جمعه و مشارکت آنان در تقویت و توسعه فرهنگ نماز جمعه مقوّی و مکمّل این نهاد است، فلذا سیطره نفوذ معنوی و فراگیری و گستردگی مخاطبانش نباید به یک قشر محدود شود و همه را در بگیرد، لذا به قاطعیت میتوان گفت پس از چهل سال از انقلاب اسلامی اکنون نهاد نماز جمعه مردمیترین نهاد انقلابی کشور است.
مظفر تاجی ادامه داد: نماز جمعه یک نهاد تعاملی است و در این نهاد قدسی و الهی و سیاسی، اگر چه کرسی خطبه جمعه ازآن امام جمعه است اما پایگاه نماز جمعه باید محل گفتگوی دینی وسیاسی و مطالبهگری انقلابی باشد، جایی که مردم باید از خطبه امام جمعه صدای خود را بشنوند و صدای خود را برسانند.
تاجی تصریح کرد: نهاد در تعریف رهبر حکیم انقلاب اسلامی با سه ویژگی اصلیِ از جمله، مردمی بودن، انقلابی بودن و جهادی بودن شناخته میشود با این نگاه نهاد نماز جمعه یک نهاد مردمی و انقلابی و جهادی است که مصالح و مفاسد جامعه اسلامی و انقلابی بر مبنای “ذکرالله” در آن مطرح شده و مطالبه و پیگیری میشود.
وی افزود: در یك نگاه استراتژیك، وجود این شبكه گسترده و عمیق ارتباطات و تعاملات ائمه جمعه سراسر كشور یكى از اصلىترین مؤلفههاى قدرت نرم جمهورى اسلامى است.
امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به پیامدهای اقدام مهم دیوان بینالمللی دادگستری لاهه علیه رژیم صهیونیستی گفت: دیوان بینالمللی دادگستری لاهه روز جمعه (۲۹ تیرماه) با صدور رأی مشورتی، اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطین را غیرقانونی اعلام کرد و افزود، این دیوان هیچگونه تغییر بافتی را که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ در فلسطین از جمله قدس شرقی ایجاد کرده، به رسمیت نمیشناسد و همه کشورها باید با سازمان ملل برای کمک به ملت فلسطین جهت تعیین سرنوشت خود همکاری کنند. این حکم پیامدهای مهمی برای اسرائیل بهدنبال خواهد داشت.
حجت الاسلام مظفر تاجی افزود: دیوان بینالمللی دادگستری که بار دیگر مسأله اشغالگری صهیونیستها را برجسته کرد، نشان میدهد حتی حمایت آمریکا و دو کشور اروپایی عضو دائم شورای امنیت از نسلکشی و جنایت صهیونیستها علیه غزه نیز سبب نمیشود وجدانهای بیدار از این جنایت غفلت کنند.
مظفر تاجی در پایان گفت: اگرچه حکم دیوان بینالمللی دادگستری ضمانت اجرایی ندارد، اما از یک سو بیانگر تداوم روند افزایشی فشارهای جهانی بر رژیم صهیونیستی است، از سوی دیگر بیانگر افزایش حمایت و مشروعیت فلسطین در سطح جهانی است و در عین حال، شکستی برای شورای امنیت است که اسیر و گروگان حق وتو شده است و با بهرهگیری مکرر آمریکا از حق وتو عملاً ناتوان از متوقف کردن جنایت نسلکشی صهیونیستها نشان داده است.