امنیت ما، یک امنیت عاریهای نیست
- شناسه خبر: 20841
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۴۱
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | خطیب جمعه چناران با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و فرماندهی کل قوا در جمع دانشآموختگان نیروهای مسلح گفت: ویژگی مهم و متمایز امنیتی که نیروهای مسلح ما به ارمغان آوردهاند این است که این “امنیت” یک “امنیت عاریهای” نیست. یک امنیت درونزا، متکی بر خود، مبتنی بر توان فکری و معنوی و عقلانیت انقلابی است.
مظفر تاجی در نماز جمعه این هفته چناران با اشاره به هجرت پیامبر عظیم الشان اسلام – صلی الله علیه و آله و سلم – افزود: هجرت پیامبر اسلام – صلی الله علیه و آله و سلم – از چند جهت از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام به شمار میرود؛ «مبدأ تاریخ اسلام قرار گرفتن این هجرت»، «جان فشانی حضرت علی ـ علیه السلام ـ با خوابیدن در بستر پیامبر ـ صلی اللّه علیه وآله ـ در شب هجرت»، «رخدادهای مسیر هجرت مانند ساختن نخستین مسجد در تاریخ هجری به دست مبارک پیامبر اکرم ـ صلی اللّه علیه وآله ـ اقامه نخستین نماز جمعه» و «زمینه ساز بودن این هجرت در تشکیل پایههای حکومت اسلام در مدینه» از مهمترین و تاثیر گذارترین رویدادها در جهت تثبیت و تقویت اسلام در آن دوران است.
تاجی ادامه داد: هجرت تاریخى پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله و سلم – که نقطه عطفى در تاریخ اسلام محسوب مىشود، انقلابى نوین در جهت شکوفایى و گسترش رسالت پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله و سلم – پدید آورد و در حقیقت وسیلهى مناسبى براى اوجگیرى نهضت الهى و تثبیت دولت اسلامى رسول الله مىباشد. چنان که امام على – علیه السلام – مىفرماید: نام و یاد رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – به واسطه هجرت به مدینه، اوج گرفت و آواى توحیدىاش بر نقاط عالم طنین انداز شد.
خطیب جمعه چناران آثار هجرت پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله وسلم – را اینگونه برشمرد:
۱- توسعه اسلام و ازدیاد مسلمانان
۲- هویت یافتن مسلمین
۳- ایجاد ارتش اسلام
۴- ایجاد مرکز قدرت برای مسلمانان
۵- تشکیل حکومت اسلامی در مدینه، و تبدیل شدن یثرب به (مدینه) یا «مدینه الرسول»
۶- مهار دشمنان و سرکوب آنها (اعم از مشرکین و یهودیان)
۷- بیرون آمدن اسلام از شکل منطقهای و جهانی شدن و عزت آن
۸- پیروزیهای پی در پی و فتح مکه
۹- فراهم آمدن زمینه تربیت انسانهایی چون سلمان، اباذر، عمار و…
کلام تازه را در اینستاگرام دنبال کنید
مظفر تاجی با اشاره به مناسبت لیله المبیت و فداکاری و جانبازی امام علی – علیه السلام – گفت: لَیلَهُ المَبیت، شبی که امام علی – علیه السلام – برای حفظ جان پیامبر – صلی الله علیه و آله و سلم – در بستر ایشان خوابید. مشرکان قصد داشتند در این شب، دستهجمعی به خانه پیامبر حمله کنند و او را به قتل برسانند. به درخواست پیامبر – صلی الله علیه و آله و سلم – امام علی (ع) در بستر ایشان خوابید و در نتیجه مشرکان متوجه عدم حضور پیامبر نشدند و رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – توانست در آن شب به سمت یثرب هجرت کند. بسیاری از مفسران، شأن نزول آیه شراء در سوره بقره را این فداکاری امام علی در لیله المبیت دانستهاند. تاریخ این واقعه، شب اول ربیع الاول سال سیزدهم یا چهاردهم بعثت ذکر شده است.
تاجی در خصوص فداکاریهای امام علی – علیه الاسلام – بیان کرد: زندگی حضرت علی – علیه السلام – از هجرت تا وفات پیامبر اسلام – صلی الله علیه و آله و سلم – سرشار از فداکاریهای بزرگ آن حضرت در جبهههای جنگ است. پیامبر اسلام – صلی الله علیه و آله و سلم – پس از هجرت به مدینه، ۲۷ «غزوه» با مشرکان، یهود و شورشیان داشتند که امام علی – علیه السلام – به جز غزوه «تبوک» در بقیه شرکت داشتند. در غزوه تبوک نیز به علت حساسیت اوضاع و ترس از توطئه منافقان در مرکز حکومت اسلامی، حضرت علی – علیه السلام – به دستور پیامبر اسلام – صلی الله علیه و آله و سلم – در مدینه ماندند.
امام جمعه چناران مطرح کرد: با استناد به گفته تاریخ نویسان شیعه و سنی، هیچ صحابهای همانند امام علی – علیه السلام – در میدان رزم با کفار برابری نمیکند. لذا آن حضرت در جنگها، نقش مهمی داشتهاند. این فداکاریها نشانه ایمان امام علی – علیه السلام – به هدف مقدس ایشان است. برای مثال، نقش امام در جنگ احد، بهترین محک برای شناخت مؤمن از غیر مؤمن و عالیترین مقیاس برای شناسایی پایه ایمان بسیاری از مدعیان بود. در جنگ احزاب نیز اگر علی (علیه السلام) فداکاری نمیکردند، آیین شرک مشعل فروزان اسلام را خاموش میکرد. بنابراین اسلام و ایمان افراد مرهون فداکاری پرارزش امام علی(علیه السلام) است.
مظفر تاجی با اشاره به هفته نیروی انتظامی تشریح کرد: امنیت را میتوان به عنوان یکی از اساسیترین و مسلمترین حقوق انسانی بشر دانست که با این حق میتوان از سایر حقوق و آزادیهای دیگر بشری، برخوردار شد. بر این اساس، افراد یک جامعه میتوانند با اطمینان خاطر نسبت به حفظ جان، آبرو و حقوق مادی و معنوی خود اطمینان خاطر داشته باشند. امنیت و دفاع چنان دارای اهمیت است که در قرآن کریم بالغ بر ۶۰۰ آیه به آن اختصاص دادهشده است.
تاجی در همین راستا با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و فرماندهی کل قوا در جمع دانشآموختگان نیروهای مسلح گفت: ویژگی مهم و متمایز امنیتی که نیروهای مسلح ما به ارمغان آوردهاند این است که این “امنیت” یک “امنیت عاریهای” نیست. یک امنیت درونزا، متکی بر خود، مبتنی بر توان فکری و معنوی و عقلانیت انقلابی است.
بیشتر بخوانید: سیاست خارجی دولت سیزدهم معطل برجام نخواهد ماند
خطیب جمعه چناران افزود: ایران اسلامی در ۴۳ سال گذشته، بهگدایی امنیت نپرداخته است بلکه، توجه دارد که “استقلال در امنیت” زیرساخت اصلی استقلال در اقتصاد، فرهنگ و… است. امنیت ایران عاریهای نیست. اگرچه گهگاهی دچار لرزههایی میشود اما این امنیت، قوی و قویم و مستقل است و قابل افتخار و الگوسازی، برای ملتهای دیگر است. حضور نظامی بیگانگان در منطقه، سیاستی دیرینه است که نه تنها جز بحرانآفرینی و تنشزایی دستاوردی برای ملتهای منطقه نداشته است، بلکه زمینههای گسستهای تاریخی، سیاسی و اجتماعی را فراهم کرده است. «لشکرکشیهای پرهزینه» و «امنیت عاریهای»، هیچکدام منجر به ایستایی نظامهای وابسته به قدرتها نشده است.
مظفر تاجی مطرح کرد: وقایع اخیر افغانستان و رژیمهای دستنشانده مانند رژیم بعثی به خوبی میتوان این موضوع را دریافت. ارتش ایالاتمتحده که با هدف تامین امنیت به منطقه آمده بود بعد از هزینههای میلیارد دلاری از جیب مردم آمریکا و کشورهای مرتجع منطقه و همپیمانان جهانیاش، دستاوردی جز فرار و ترک منطقه نداشت. از اینرو نگاه به قدرتهای فرامنطقهای برای تامین امنیت منطقه، منطق باطلی است که نگاهی تاریخی بهراحتی آن را به اثبات میرساند. جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکلگیری تا به امروز بر ضرورت تامین امنیت منطقه از سوی ارتشهای منطقه تاکید کرده است و شاهد این بودهایم که خریدهای میلیون دلاری تسلیحات نمیتواند عنصری امنیتساز باشد و تنها به نابودی سرمایه ملتها میانجامد. ارتشهای مستقل و متکی به ملتهای منطقه با همافزایی خود میتوانند آرزوی امنیت منطقهای را تحقق بخشند.
تاجی با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب برای ممنوعیت واردات لوازم خانگی کرهای، و با تاکید بر اینکه جهاد خودکفایی و تقویت تولید ملی، سیره مستمره علما در طول تاریخ بوده است بیان کرد: در دهه چهارم انقلاب اسلامی، وقتی غرب ما را تحریم میکند و کالاهای استراتژیک که برای اقتصاد ما مهم است را تحریم میکند؛ میبینیم که رهبر معظم انقلاب این را یک فرصت میدانند و بهدنبال این هستند که اقتصاد مقاومتی را در همین زمان بهوجود بیاورند. مشابه همانچیزی که در نهضت تحریم تنباکو اتفاق افتاد. در واقع میتوان گفت شباهتی بین تحریم تنباکو و دوران کنونی وجود دارد. همه اینها به یک اندیشه واحد برمیگردد؛ و آن هم اندیشه «خودباوری» است.
خطیب جمعه چناران در خصوص اقدامات آیت الله فشارکی اظهار داشت: یکی از موارد جلب توجه در دوره تاریخ مشروطه، اقدام آیت الله فشارکی و ۱۲ نفر از علمای طراز اول آن زمان در اصفهان است که بر مصرف کاغذ ایرانی، کفن میت با کرباس ایرانی تاکید داشتهاند و در مهمانیهایی که اسراف کنند یا خانههایی که وافوری بودهاند و تریاک مصرف میکردهاند و همه اهل مصرفگرایی و بریز و بپاش بودهاند و یا به کالای ایرانی بیتوجه بودهاند، وارد نمیشدند.
مظفر تاجی با اشاره به ملی شدن صنعت نفت ایران خاطرنشان کرد: در دوره ملی شدن صنعت نفت ایران که نفت ایران تحریم شد و مصدق و افرادی مانند عالی نسب، مصرف نفت در داخل را تشویق کردند و سماور نفتی را جایگزین سماور ذغالی کردند و بر کاهش سفرهای خارجی و مصرف کالاهای وارداتی به خاطر کمبود ارز تاکید کردند و در دوره جنگ ایران و عراق، همواره بر مصرف کالاهای ایرانی، حمایت از تولید ملی و کاهش مصرف کالاهای خارجی، برای عبور کشور از شرایط خاص و گذار به آینده تاکید شده و هر بار، ایرانیان سربلند و با افتخار از تولید و اشتغال داخلی حمایت کردهاند.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
تاجی در پایان اضافه کرد: یک عده با این فکر که میخواهند سرمایههای خارجی را جلب کنند و اقتصاد ایران را حیات ببخشند، امتیازها را بهوجود میآوردند. امتیاز رویتر، دارسی، لاتاری، رژی و امتیازهای متعدد دیگری که در این زمینه وجود دارد، اما وقتی این سرمایه خارجی میآمد، ایران آباد که نمیشد هیچ، بلکه یک نفوذ گسترده اقتصادی و سیاسی بهوجود میآمد و روز بهروز در عرصه اقتصادی عقبنشینی میکردیم. یعنی مصرفگراتر میشدیم؛ بهجای اینکه اقتصاد مقاومتی بهوجود بیاید، اقتصاد مصرفی بهوجود میآمد.