اطلس اجتماعی شهرستان گلبهار تدوین میشود
- شناسه خبر: 15952
- تاریخ و زمان ارسال: ۹ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۷
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | رئیس بهزیستی چناران از تدوین اطلس اجتماعی شهرستان گلبهار با محوریت بهزیستی و تأمین اعتبار شرکت عمران گلبهار خبر داد.
به گزارش کلام تازه به نقل از اداره کل بهزیستی استان خراسان رضوی، فاطمه آزاد در آخرین نشست کارگروه فرهنگی اجتماعی سلامت و امنیت غذایی، زن و خانواده که در فرمانداری گلبهار برگزار گردید، وضعیت آسیبهای اجتماعی در این شهرستان و اقدامات پیشگیرانهی بهزیستی را تشریح کرد.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
وی اظهار داشت: شهرستان گلبهار در دیماه ۹۹ به جمع شهرستانهای تحت پوشش سامانه تصمیم که از سوی بهزیستی کشور در خصوص طلاق اجرایی شده پیوسته است،
آزاد افزود: در این مدت حدود ۳۰۰ زوج متقاضی طلاق وارد سامانه شده و از مشاورههای سازش و کاهش طلاق بهرهمند شدهاند.
رئیس بهزیستی چناران دلایل طلاق در این شهرستان را مشکلات اقتصادی، اعتیاد صنعتی، روابط فرازناشویی، اختلالات جنسی و مشکلات خانوادگی عنوان کرد.
وی از شناسایی ۸۵۰ خانوار در معرض آسیب در این شهرستان خبر داد و گفت: برای ۶۸۱ نفر خدمات آموزشی و برای ۱۶۰ نفر مشاوره انجام شده و ۸۳ نفر نیز کمک موردی دریافت کردهاند.
آزاد در ادامه، یکی از دلایل وجود آسیبهای اجتماعی در گلبهار را تنوع فرهنگی و مهاجرت ذکر کرد و افزود: آسیبهای اجتماعی باید در اولویت کاری مسؤولین این شهرستان قرار گیرد و کار فرهنگی و پیشگیری، باید محور کنترل و کاهش آسیبها باشد.
بیشتر بخوانید:
شرایط اعطای سرپرستی کودکان بدون سرپرست شناخته شده تحت سرپرستی سازمان بهزیستی
کودک همسری و طلاق؛ آسیب عمده بخش سیدآباد چناران
رئیس بهزیستی شهرستان چناران با بیان اینکه در آسیب اقدام به خودکشی، گلبهار یکی از سه شهرستان اول استان است گفت: ناسازگاری و عدم آگاهی در سطح نوجوانان و جوانان، یکی از علل مهم خودکشی است به گونهای که ۶۰ درصد از اقدام کنندگان به خودکشی در این شهرستان در سنین ۱۵ تا ۲۴ سال میباشند.
وی تأهل را مانع اقدام به خودکشی نداست و گفت: ۷۰ درصد افرادی که اقدام به خودکشی داشتهاند متأهل هستند و علت این امر باید مورد بررسی قرار گیرد.
فاطمه آزاد ساختمانها و مجتمعهای مسکونی خالی را یک زمینه آسیب اجتماعی ذکر کرد و گفت: باید به ساختارهای فرهنگی شهرستان توجه بیشتری بشود.
فرماندار گلبهار نیز در این نشست بر تدوین اطلس اجتماعی شهرستان تأکید کرد و گفت: این اطلس با محوریت بهزیستی تدوین میشود تا بتوانیم وضعیت پیش رو را داشته باشیم و برای پیشگیری از آسیبها بتوانیم یک برنامه عملیاتی داشته باشیم.
دونده اظهار داشت: گلبهار از نظر عمرانی از ۳۳ شهرستان استان جلوتر است اما در بحث ارتقای سلامت اجتماعی با توجه به تنوع فرهنگی منطقه، دچار مشکل هستیم.
وی تأکید کرد: در تدوین اطلس اجتماعی که با محوریت بهزیستی تهیه میشود سایر ادارات و نهادها باید با بهزیستی همکاری کنند.