استفاده از انرژیهای خورشیدی و بادی در واحدهای پرورش قارچ و گلخانههای شهرستان چناران
- شناسه خبر: 15871
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۱۸
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چناران از استفاده از انرژیهای خورشیدی و بادی در واحدهای پرورش قارچ و گلخانههای شهرستان چناران خبر داد.
به گزارش کلام تازه به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چناران، مشاور رئیس سازمان در خصوص اجرای مفاد تفاهمنامه همکاری مشترک فی مابین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت جهاد کشاورزی که منجر به بهبود انرژیهای تجدید پذیر و اتوماسیون میگردد سخنانی ایراد و به بازدید از واحدهای تولیدی قارچ و گلخانه پرداخت.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در حاشیه این بازدید بیان کرد: با توجه به نامگذاری سال جدید به نام «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» حمایت و پشتیبانی از تولید کنندگان بخش کشاورزی باید سرلوحه کار قرار دهید و با پشتیبانی ،حمایت و فراهم کردن زیرساختها برای تولیدکنندگان این حوزه ،تلاش کنید تا با برطرف ساختن مسائل و مشکلات موانع تولید را از بین برده و شاهد افزایش عملکرد واحدهای تولیدی در کشور باشیم.
محمد میری دیسفانی گفت: یکی از مهمترین دغدغه های امروز پیدا کردن شغلهایی می باشد که به نوع مکمل شغل اول باشد. یکی از معمولترین این شغلها ، پرورش قارچ می باشد .
وی نیاز به فضای کم- نیاز به سرمایۀ کم- زود بازدهی محصول – امکان صادرات محصول و… را از مزایای پرورش قارچ خوراکی برشمرد و افزود: پرورش قارچ را میتوان در فضاهای محدود و سربسته همانند زیرزمین خانه، انباری، پارکینگ و یا در یک سالن جداگانه انجام داد. اما اتاق پرورش قارچ باید به طور کامل عایق بندی شود تا آلودگی و یا حشرات مضر به داخل سالن راه پیدا نکنند.
بیشتر بخوانید:
اخطار جهاد کشاورزی شهرستان چناران به ساخت و سازها و تغییر کاربریهای غیرمجاز
مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی چناران نیز هدف از این بازدید را بررسی مشکلات و موانع موجود در راستای انعقاد تفاهم نامه مشترک فی مابین جهادکشاورزی استان و انجمن تولیدکنندگان قارچ جهت شناسایی و رفع موانع این واحدها عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۶ واحد پرورش قارچ در شهرستان با ظرفیت تولید۱۹۸۰تن در سال را دارد.فعالیت این واحدها زمینه اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر را فراهم کرده است.
رزیتا بهاری بیان کرد: در راستای اجرای مفاد تفاهمنامه همکاری مشترک فی مابین وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص امکان استفاده از انرژیهای خورشیدی و بادی، هوشمند سازی واحدها، طراحی و ساخت تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز، بهینه سازی واحدهای پرورش قارچ و تولید بستر کشت وتعدادی از گلخانه های شهرستان بازدید مشترکی توسط مشاور رئیس سازمان، نمایندگان وزارت دفاع، مدیر باغبانی و مسئول گلخانه های استان، اعضای انجمن قارچهای خوراکی و نماینده پژوهش قارچکاران انجام شد.
در ادامه این بازدید مشکلات شناسایی وریشه یابی شد و مقرر شد تا در انجمن قارچ کاران جهت رفع مشکلات مطرح گردد.
بهاری عنوان کرد: در این خصوص با توجه به وجود یکی از ۳ سیستم موجود در کشوردر واحد تولیدی قارچ همیشه بهار است که قابلیت استفاده در واحدهای تولیدی قارچ و گلخانه ها ی موجود در شهرستان را در راستای مفاد تفاهم نامه را دارا می باشد .
وی افزود: شرکت قارچ همیشه بهار و گلخانه خرم که تنها گلخانه شیشه ای موجود در شهرستان امکان استفاده از این طرح را دارد و آمادگی خود را برای اجرای این سیستم در واحدهای تولیدی خود را دارند.
شایان ذکر است که سالانه ۱۹۸۰ تن قارچ خوراکی در۶ واحد پرورش تولید قارچ در شهرستان تولید میشود.