اتصال گلمکان به شاندیز جهت توسعه گردشگری
- شناسه خبر: 39159
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۱۲
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | شهردار گلمکان گفت : مطالعه پیرامون اتصال گلمکان به شهرهای مجاور نظیر شاندیز و گلبهار، دو طرح مهم است و گلمکان به عنوان شهری گردشگری باید در مسیر شهرهای گردشگری مجاور خود نظیر شاندیز و طرقبه قرار گیرد تا بتواند از ظرفیتهای طبیعی و تاریخی خود به شکلی مطلوب استفاده نماید و اتصال به گلبهار نیز میتواند بسیاری از نیازهای شهروندان را تسهیل کند.
علی اکبر خوشبخت نیا در گفتگوی اختصاصی با “کلام تازه” به تشریح عملکرد شهرداری پرداخت و بیان داشت شهرداری گلمکان در دوره ،حاضر مفتخر است که توانسته تاکنون بسیاری از اهداف خود را عملی کند و به وعده های خود جامه عمل بپوشاند و در کنار این کارنامه که مرهون کوشش پرسنل خدمتگزار و سختکوش شهرداری است مایه مسرت است که بسیاری از این خدمات برای نخستین بار در شهر گلمکان به انجام رسیده به طوری که برخی از این خدمات را میتوان نوآوری دوره کنونی دانست و برخی از آنها جبران کاستیهای گذشته است.
وی افزود در حوزۀ خدمات شهری در این دوره موفق شدیم تا برای اولین بار از سیستم جمع آوری زباله مکانیزه استفاده کنیم که این امر تأثیر به سزایی در فرآیند دفع پسماند شهری از لحاظ صرفه جویی در زمان و افزایش ایمنی برای کارکنان این حوزه داشته است.
شهردار گلمکان خاطرنشان :کرد همچنین موفق شدیم تا برای نخستین بار سیستم آبیاری تحت فشار در حوزه فضای سبز را به بهره برداری رسانیم که این امر تأثیر چشمگیری در صرفه جویی آب داشت و موجب افزایش بهره وری کارکنان حوزه فضای سبز گردید.
وی ادامه داد برای نخستین بار گشتهای مشترک بهداشت شهری با همکاری شبکه بهداشت شهرستان شروع به کار کردند و واحدهای صنفی که در زمینه فاضلاب و یا آلودگی های محیطی تصویر نامطلوبی از سیما و بهداشت شهر ترسیم میکردند را مورد تذکر قرار دادند و نظارت در مورد بهبود عملکرد آنها صورت گرفت.
خوشبخت نیا اظهار داشت در همین راستا کمیته سیما و منظر شهری نیز فعالیت خود را آغاز کرد و چندین مورد از واحدهای صنفی که جزء مشاغل مزاحم برای محیط شهری محسوب میشدند را به مناطق کارگاهی و کم تردد شهر منتقل نمود.
طرح جامع تفصیلی گلمکان پشتوانه مؤثر برنامه های شهرداری است.
خوشبخت نیا در مورد طرحهای مطالعاتی شهرداری گفت: بسیاری از طرحهای مطالعاتی شهرداری گلمکان که برای نخستین بار انجام میشوند میتوانند تا چندین دهه پشتوانه برنامه ها و پروژه های شهرداری باشند. وی افزود: مطالعه پیرامون اتصال گلمکان به شهرهای مجاور نظیر شاندیز و ،گلبهار دو طرح مهم است که در سالهای گذشته نسبت به آنها توجه چندانی صورت نگرفته بود در حالی که گلمکان به عنوان شهری گردشگری باید در مسیر شهرهای گردشگری مجاور خود نظیر شاندیز و طرقبه قرار گیرد تا بتواند از ظرفیت های طبیعی و تاریخی خود به شکلی مطلوب استفاده نماید و اتصال به گلبهار به عنوان مرکز شهرستان میتواندبسیاری از نیازهای شهروندان را تسهیل کند.
شهردار گلمکان تاکید کرد مهمترین طرح مطالعاتی که در این دوره به طور جدی مورد پیگیری قرار گرفت و به سرانجام رسید طرح جامع تفصیلی شهر گلمکان است که فقدان آن شهروندان را با دشواریهای متعددی مواجه ساخته بود. وی با اشاره به مزایای طرح تفصیلی گلمکان ادامه داد بعد از اجرای این طرح نحوه استفاده از اراضی محدوده شهری به طور دقیق مشخص شد تراکم ساختمان ها تعیین گردید.
شبکه های ارتباطی درون شهر به طور دقيق تعيين تکلیف شد و عملیات آسفالت در محورهای اصلی شهر نظیر بلوار شهدا و بلوار امام رضا(ع) و بلوار فردوسی، بعد از اجرای این طرح تسهیل شدند خوشبخت نیا بار دیگر بر طرح جامع تفصیلی تاکید کرد گفت نقطه آغازین رفع محدودیتها و رساندن محیط شهری به وضعیت مطلوب برخورداری از طرح جامع تفصیلی است و ما مفتخریم که نخستین گام در این مسیر را برداشته ایم و با سرعتی ستودنی در حال پیمودن این مسیر هستیم.
طرح ممیزی املاک اقدامی موثر برای شهرداری و شهروندان
شهردار گلمکان در مورد اقدامات حوزه املاک گفت: شهرداری در این دوره برای نخستین بار اقدام به اجرای طرح ممیزی املاک داخل محدوده شهری نمود چرا که این اقدام زیر ساختی برای شهرداری و شهروندان در حکم یک سرمایه گذاری است که سوددهی آن تا ابد میتواند ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح برنامه ریزی جهت امور حمل و نقل و خدمات شهری را تسهیل میکند و شهرداری به منبعی وسیع از داده ها دست مییابد که سوابق املاک و معابر در آن ثبت میشود.
خوشبخت نیا خاطرنشان کرد :این منابع اطلاعاتی امور شهرداری را برای شهروندان تا حد زیادی تسهیل میکند و امید است این خدمت بتواند نقطه ای آغازین بر ارائه خدمات به صورت کاملا الکترونیک به شهروندان باشد.
استفاده از ظرفیتهای طبیعی و تاریخی گلمکان جزءاولویت های شهرداری است
شهردار گلمکان به مسئله گردشگری نیز پرداخت و گفت طرح مطالعاتی در حوزه گردشگری نیز برای نخستین بار در این دوره به انجام رسید که مسئله گردشگری در شهر را از ابهام خارج میکند و بهره برداری پایدار از ظرفیت های طبیعی و تاریخی شهر را ایجاد مینماید.
وی افزود شهر گلمکان دارای ظرفیت های گردشگری کم نظیری است که متأسفانه این ظرفیت ها آورده چندانی برای شهروندان ندارد و امیدواریم که با اجرای این طرحها در کنار حفظ و رشد ظرفیت های اقتصادی باغی و زراعی گردشگری نیز به جنبه ای مهم و غیر قابل چشم پوشی در اقتصاد شهر مبدل گردد.
نصب پلاک پستی برای تمام واحدهای شهری گلمکان
خوشبخت نیا در مورد دیگر اقدامات در زمینه خدمت رسانی به شهروندان اظهار داشت :تمام واحدهای مسکونی و تجاری محدوده شهری گلمکان در این دوره برای اولین بار صاحب پلاک و کد پستی شدند که این خدمت به شهروندان نیز از جمله خدمات بنیادی است که اثر آن تا سالیان بعد باقی خواهد ماند.
وی افزود: در دوره کنونی برای نخستین بار، آرامستانهای شهر نیز تحت مدیریت قرار گرفتند و در ابتدای سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید و مدیریت آرامستانها نیز در سال جاری آغاز شد.
شهرداری گلمکان در پی تعامل مثبت با شهروندان است
شهردار گلمکان احداث پارک را اقدامی مؤثر دانست و :گفت از مهمترین اقدامات شهرداری در دوره کنونی احداث نخستین پارک در شهر گلمکان بود. ادامه داد پارک بهار در بلوار امام رضا (ع) گلمکان در این دوره به جهت ارائه امکانات رفاهی به شهروندان احداث گردید تا فضای عمومی مناسبی جهت تعامل ،شهروندان تفریح خانواده ها و بازی کودکان در دسترس باشد.
خوشبخت نیا به اهمیت تعامل با مردم اشاره کرد و گفت :شهرداری گلمکان در پی تعامل با شهروندان است و دید مثبت شهروندان نسبت به شهرداری و برنامه های شهرداری و همگام شدن شهروندان با این برنامه ها از سویی خطوط مشی شهرداری را پیش از اجرا مورد پردازش مفید شهروندان قرار میدهد و از سوی دیگر با همکاری شهروندان به آنها سرعت می بخشد. وی افزود برای یک سیستم بسیار حیاتی است که به صورت هوشمند بتواند اهدافی که برای شهروندان اولویت دارند را شناسایی کند و آنها را مورد بررسی قرار دهد.
خوشبخت نیا با بیان اینکه شهرداری گلمکان نقش حامی را برای شهروندان دارد اظهار داشت: شهرداری گلمکان نشان داده است که میخواهد نقش یک حامی و همراه را برای شهروندان ایفا کند تا شهروندان نیز متقابلاً حامی و پشتیبان این نهاد عمومی باشند و در همین راستا شهرداری به منظور حمایت از شهروندان و برای معرفی محصولات باغی در دو سال گذشته اقدام به برگزاری جشنواره میوه و محصولات محلی نموده است تا مهمترین محصولات باغی نظیر گیلاس را در سطوح کلان معرفی نماید.
شهردار گلمکان خاطرنشان کرد جشنواره دیگری که برای نخستین بار برگزار گردید و اکنون در سه سال پیاپی تداوم یافته است جشنواره بادبادکهاست که برای کودکان شهر برگزار میشود و هدف از برگزاری آن ایجاد محیط های بازی و سرگرمی مناسب کودکان است.