آیا براستی چناران پایتخت جودوی ایران است؟
- شناسه خبر: 5616
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۹
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه |
حمیدرضا جعفری| به گمانم کسی در کشور عزیزمان نباشد که به ورزش جودو علاقمند بوده و اسم علی معلومات را نشنیده باشد. حتی آنان که کوچکترین علاقهای به این رشته ورزشی نداشتهاند بارها و بارها شاهد نمایشهای خیره کننده او در مسابقات مختلفِ داخلی و خارجی و کسب عناوین و مدالهای رنگارنگ وی از قاب جادویی تلویزیون بودهاند و از سر ذوق به دفعات برایش دست زدهاند و هورا کشیدهاند. البته اهالی ورزشدوست و خونگرم شهرستان چناران در این میان جای خود را دارند. آنان که با هر اشک او اشک ریخته و با هر بُرد او به هوا پریدهاند.
هنوز درخشش او در مسابقات المپیک تابستانی پکن در سال 2008 در وزن 73 کیلوگرم و غلبه بر حریفان جودوکار از کشورهای ژاپن، پرتغال و مغولستان را از یاد نبردهایم. در همین سال بود که معلومات توانست با کسبِ مقام پنجم این دوره از مسابقات به جمع سه نفره بالاترین مقام آوران جودوی ایران بپیوندد و خدا میداند کسب این افتخار چه ذوقی را بر لبان جامعه ورزشی کشور و مردم خونگرم شهرستان چناران نشاند.
چناران امثال معلومات را کم بخود ندیده، چرا که بقول رئیس فدراسیون جودو، چناران، معدن طلای جودوی کشور و پایگاه قهرمانی جودو در خراسان رضوی است. شاید علی لعل نظام، آنروز که در سالن شهید بهشتی مشهد، اولین مدال جودوی چناران را بهگردن آویخت هرگز فکرش را هم نمیکرد خواسته یا ناخواسته چه آتشی بر جان استعدادهای جودوی این شهر میزند.
شاید بتوان گفت از آن تاریخ به بعد بود که استعدادها یکی پس از دیگری در جودوی چناران شکوفا شدند. از جواد محجوب، دارنده مدال طلا در مسابقات آسیایی بزرگسالان تایلند و آلمان و همچنین نقره ازبکستان گرفته تا سعید رحمتی، نفر نخست مسابقات جهانی جودو کم بینایان فرانسه و تنها مدالآور تیم ایران در این رقابتها، از علي سلحشور’ جودوكار ناشنواي چناران، دارنده مدال برنز المپيك تابستاني 2013 بلغارستان در وزن منهاي 60 كيلوگرم. تا حسن گروهی، عبدالله احمدی و …. یا همین اخیرا که امین کامیابی نیا این جوان 20 ساله چنارانی گل کاشت و توانست با غلبه بر حریفی از چین تایپه شادی را به مردم این خطه از مرز و بوم کشور عزیزمان هدیه بدهد.
باور کنید این شادی حق طبیعی مردم ماست. این افتخارات که حاصل زحمات شبانهروزی مربیان و ورزشکاران بنام چناران است مایه مباهات این شهر است.
اجازه بدهید باز بروم سراغ علی معلومات، اکنون او کجاست؟ چه میکند؟ آیا او فراموشمان کرده؟ یا ما او را؟ چه خواهیم کرد با امثال او؟ اصلا چه کردهایم؟ حواسمان تا کجا به او و امثال او بوده؟ فقط پز قهرمانیشان را دادهایم و عکسهای یادگاری و تمام؟!
آری با اینهمه نوابغ و تاریخسازانِ ورزشی در رشته جودو، براستی چناران زیستگاه، پایتخت و قطبِ جودوی ایران است. پس چرا در هیچ کجای این پایتختِ خواب زده، نشانی از جودو و قهرمانانش نیست؟
نگاهی به شهرستانهای مجاور در همین خراسان خودمان بیندازیم. مسئولین، جامعه ورزشی، شهردار، اعضای شورای شهر همگی هم عهد و مصمم، برای تفتیان دونده دوی 100 متر ایران در المپیک ریو چهها که نکردند. نمونه کوچک تکریم و پاسداشت توانمندی او ساخت تندیس تفتیان و نصب آن در ورودی شهر تربت حیدریه بود.
یا نامگذاری یکی از بلوارهای شهرستان اسفراین بنام پهلوان الیاس علی اکبری، دارنده مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا در هند و طلای بازیهای آسیایی جاکارتا و یا نصب تندیس کشتی باچوخه در میادین اصلی شهرهای اسفراین و قوچان! باید دستمزیزاد گفت به شعور مسئولینی که قدر داشتههای ارزشمند شهرشان را میدانند و نسبت به جاودانه نمودن آن گامهای موثری برمیدارند.
چه بگویم از بیمهریهای بعضی از مسئولین!
بچههای ما و نسل آینده این شهر، از نامآوران ورزش این خطه از سرزمین گهربار کشورمان چه چیزی را بیاد خواهند آورد. این افتخار آفرینان، سرمایههای ورزشی و اجتماعی شهر چنارانند. چرا در این سالها از ظرفیت یکی از پر ترددترین جادههای کشور، که بسانِ ویترینی عظیم معرفِ هویت شهرچناران است و عبور سیل عظیم مسافران و زائران سواره و پیاده که به مقصد شهر مقدس مشهد از این جاده عبور میکنند در جهت معرفی شهر چناران بهعنوان پایتخت جودوی ایران بهره نبردهایم و سرمایههای ورزشی شهر را و داشتههایمان را به رخ بقیه نکشیدهایم.
هنوز هم دیر نشده! باید دست بکاری زد. این شما و این اندیشمندان و صاحبنظران! بنشینید و فکری بحال این شهر بکنید. خسته شدیم از بس در باره چناران، چنین و چنان گفتند. کاری کنید در خور چناران و مفاخرش، کاری کنید کارستان در خور مردمش!