سردرد؛ یکی از علائم قند خون بالا
- شناسه خبر: 22821
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۹
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
افراد مبتلا به دیابت نمی توانند به درستی از طریق هورمون انسولین قند خون را کنترل کنند. به مرور زمان بالا و پایین رفتن های قند خون در مبتلایان به این بیماری مزمن می تواند منجر به بروز عوارض جدی و تهدیدکننده سلامت از جمله بیماری های قلبی و عروقی و مشکلات کلیوی شود.
تشخیص سردرد به عنوان یکی از عوارض عدم کنترل قند می تواند اولین قدم برای پیشگیری از سایر مشکلات جدی سلامتی باشد.
دیابت می تواند در بعضی از افراد منجر به بروز سردرد شود، اما همه مبتلایان به دیابت ممکن است چنین سردردهایی را تجربه نکنند.
کلام تازه را در اینستاگرام دنبال کنید
افرادی که تازگی بیماری دیابتشان تشخیص داده شده است، معمولا شکایت بیشتری از این سردردها دارند چون هنوز به خوبی نمی توانند قند خونشان را کنترل کنند. اغلب موارد، سردردهایی که مبتلایان به دیابت دچارش می شوند، ناشی از تغییر سطح قند خون است.
سردرد می تواند نشان دهنده این باشد که قند خون شما خیلی بالاست که پزشکان به این وضعیت «هایپرگلایسمی» می گویند که نقطه مقابل آن «هیپوگلایسمی» یا افت شدید قند خون است.
هر چه قدر نوسانات قند خون در روز بیشتر باشد، احتمال اینکه بیمار مبتلا به دیابت دچار سردرد شود نیز بیشتر است.
افت قند خون و سردرد
پزشکان به وضعیتی که قند خون شما به کمتر از ۷۰ میلی گرم / دسی لیتر برسد، هیپوگلایسمی یا افت قند خون می گویند. این وضعیت کاملا جدی بوده و حتی می تواند کاملا خطرناک باشد. زیرا گلوکز یا قند خون انرژی مورد نیاز بسیاری از سلول های بدن و منبع اختصاصی انرژی سلول های مغزی است.
علائم افت قند خون معمولا به طور ناگهانی ایجاد می شود و معمولا بسیار واضح تر از علائم مربوط به هایپرگلایسمی یا بالا رفتن قند خون است.
علاوه بر سردرد، افت قند خون می تواند علائم دیگری نیز داشته باشد، از جمله:
- اضطراب
- تاری دید
- احساس سرما
- گیجی
- سرگیجه
- احساس گرسنگی
- سبکی سر
- تهوع
- تپش قلب
- تشنج
- لرز
- عرق کردن
- احساس خستگی
- ضعف
- بیهوشی
هیپوگلایسمی در مواردی که فرد مبتلا به دیابت، انسولین زیادی تزریق کرده یا به مقدار کافی کربوهیدرات نخورده باشد، ایجاد می شود.
منبع: medicalnewstoday.com
بیشتر بخوانید: