نامزدهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را بشناسید
- شناسه خبر: 15782
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۷
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | ۷ نامزد تایید صلاحیت شدهی ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را بشناسید.
به گزارش کلام تازه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، با اعلام رسمی اسامی تایید صلاحیت شدههای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ توسط وزارت کشور ۷ نامزد به نامهای سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی معرفی شدند.
این هفت نفر از میان ۴۰ داوطلب انتخابات ریاستجمهوری که طی روزهای ۲۱ و ۲۵ اردیبهشت با مراجعه به وزارت کشور ثبتنام کردند و پرونده ثبتنام آنان مورد تایید اولیه شورای نگهبان قرار گرفت، انتخاب شدند.
کلام تازه، به منظور آشنایی بیشتر مردم با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، اقدام به معرفی آنها از نظر سن و سوابق آنها – به ترتیب نام خانوادگی – میکند.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
سعید جلیلی
سعید جلیلی ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ در شهر مشهد مقدس متولد شد و دارای مدرک دکترای معارف اسلامی علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) است.
وی در سال ۱۳۶۸ تصدی ” ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه” را بر عهده گرفت و به مدت ۷ سال در این سمت باقی ماند و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ نیز به عنوان معاون اول اداره آمریکا در وزارت امورخارجه فعالیت کرد.
جلیلی طی سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ مدیریت بررسیهای جاری دفتر رهبر معظم انقلاب را بر عهده داشت و در سال ۱۳۸۴ نیز معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شد.
او همچنین از سال ۱۳۸۶ تا ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس گروه مذاکرهکننده هستهای ایران با کشورهای غربی بود.
سعید جلیلی در سال ۱۳۸۷ به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی انتخاب و از سال ۱۳۹۲ نیز به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمده است. از سال ۱۳۹۳ تاکنون نیز به عنوان عضو شورای راهبردی روابط خارجی فعالیت کرده است.
وی، پیش از این در عرصه رقابتهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ حضور داشته است.
محسن رضایی میرقائد
سبزوار رضایی میرقائد، مشهور به محسن رضایی در ۱۸ شهریور ۱۳۳۳ در روستای بنهوار بابا احمد، از توابع شهرستان مسجدسلیمان در استان خوزستان متولد شد و دارای مدرک دکتری اقتصاد از دانشگاه تهران است.
محسن رضایی در سال ۱۳۶۰ از سوی حضرت امام به عنوان پنجمین فرمانده کل سپاه پاسداران منصوب شد و تا شهریور ۱۳۷۶ در این سمت باقی ماند.
دو دانشگاه امام حسین (ع) و بقیهالله (عج) در زمان مسئولیت محسن رضایی در سپاه پاسداران تأسیس شده است.
وی در سال ۱۳۷۶ از سمت خود استعفا داد و پس از قبول استعفای وی توسط رهبر معظم انقلاب، به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد و هم اکنون نیز در این سمت مشغول به فعالیت است.
محسن رضایی پیش از این، در سه دوره رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری نهم در سال ۱۳۸۴، دهم در سال ۱۳۸۸ و یازدهم در سال ۱۳۹۲ حضور داشته است.
سید ابراهیم رییسی
حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی در ۲۳ آذرماه سال ۱۳۳۹ در محله نوغان شهر مشهد دیده به جهان گشود. وی علاوه بر تحصیلات سطح عالی حوزوی، دارای مدرک دکتری در رشته فقه و حقوق خصوصی است.
وی فعالیت قضایی خود را در سال ۱۳۵۹ آغاز کرد و در سال ۱۳۶۰ به عنوان دادستان کرج منصوب شد و به طور همزمان از سال ۶۱ دادستانی شهر همدان را نیز بر عهده داشت.
سید ابراهیم رییسی در سال ۱۳۶۴ به عنوان جانشین دادستان انقلاب انتخاب و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ نیز به عنوان دادستان استان تهران به فعالیت پرداخت.
وی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۳ ریاست سازمان بازرسی کل کشور و از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، معاون اول قوه قضائیه بود.
حجت الاسلام رئیسی در دوره چهارم و پنجم مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماینده مردم استان خراسان جنوبی به این مجلس راه یافت و از سال ۱۳۹۳ تا اواخر سال ۱۳۹۴ نیز دادستانی کل کشور را برعهده داشت.
وی در ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد و در سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان هفتمین رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران انتخاب گریدد و هم اکنون نیز در این سمت مشغول به فعالیت است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، پیش از این در عرصه رقابتهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۶ حضور داشته است.
کلام تازه را در اینستاگرام دنبال کنید
علیرضا زاکانی
علیرضا زاکانی در ۱۲ اسفند ۱۳۴۴ در جنوب تهران به دنیا آمد. وی دارای دکترای پزشکی و متخصص پزشکی هستهای و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران میباشد و در مرکز پزشکی هستهای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و بیمارستان دکتر شریعتی خدمت کرده است.
زاکانی در اواخر سال ۱۳۷۷ مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاههای استان تهران و از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۲ مسئولیت سازمان بسیج دانشجوئی کشور را بر عهده داشته است.
وی سابقه سه دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ادوار هفتم؛ هشتم و نهم را از حوزه انتخابیه تهران در کارنامه کاری خود دارد.
زاکانی هم اکنون نماینده مجلس یازدهم شورای اسلامی از حوزه انتخابیه قم و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی است.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی زادهٔ ۲۵ فروردین ۱۳۵۰ در فریمان؛ پزشک و سیاستمدار اصولگرا است.
وی پیشتر در دورهٔ هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان نماینده حوزه انتخابیه مشهد و کلات فعالیت میکرد و در دوره نهم و دهم به عنوان دبیر عضو هیئت رئیسه مجلس بود.
او از زمان تشکیل جبهه پایداری، به عضویت این حزب درآمد.
قاضیزاده دانشآموخته دکتری پزشکی (جراح گوش، حلق و بینی) است و پیش از نمایندگی، ریاست دانشگاه علوم پزشکی سمنان را برعهده داشت.
وی در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۳ سخنگوی جبهه پایداری بود.
او پسر عموی سید حسن قاضیزاده هاشمی؛ وزیر بهداشت دولت یازدهم و دوازدهم است.
قاضیزاده هاشمی هماکنون نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده مشهد در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی میباشد.
محسن مهرعلیزاده
محسن مهرعلیزاده متولد ۱۳۳۵ در مراغه آذربایجان شرقی و دارای مدرک دکترای اقتصاد مهندسی از دانشگاه تیلبرگ در کشور هلند است.
عضو هیئت مدیره و قائم مقام مدیر عامل شرکت سایپا؛ مدیر صنعتی و بهره برداری گروه خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران؛ معاون صنعتی و بهره برداری وزیر صنایع سنگین و عضو هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و معاون وزیر صنایع طی سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹ از جمله سوابق اجرایی محسن مهرعلیزاده در دهه شصت است.
وی در دهه ۷۰ نیز، ریاست هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان عمران کیش؛ معاون امور نیروگاههای سازمان انرژی اتمی؛ و رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری شاهد و استانداری خراسان را طی سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ را در کارنامه کاری خود دارد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ و انتصاب وی به ریاست فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای در سال ۱۳۸۳ از دیگر سوابق اجرایی اوست.
او همچنین، طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷، به مدت یک سال استاندار اصفهان در دولت دوازدهم بود.
محسن مهرعلیزاده پیش از این در عرصه رقابتهای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ حضور داشته است.
عبدالناصر همتی
عبدالناصر همتی متولد ۱۳۳۷ در شهرستان کبودرآهنگ و دارای مدرک تحصیلی دکتری اقتصاد از دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی این دانشگاه است.
همتی از سال ۵۹ تا ۷۳ در سازمان صداوسیما خدمت کرد. او در فاصله سالهای ۶۴ تا ۶۷ رئیس واحد مرکزی خبر، از سال ۶۷ تا ۶۸ مدیر پخش اخبار و از سال ۶۸ تا ۷۳ معاون سیاسی رسانه ملی بود.
عبدالناصر همتی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ طی سه دوره به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی و رئیس شورای عالی بیمه فعالیت کرد.
او همچنین در حد فاصل سالهای ۸۰ تا ۸۵ عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود.
همتی از سال ۸۵ تا ۹۲ مدیرعاملی بانک سینا را برعهده داشت و در سال ۹۲ با پیشنهاد علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک ملی ایران شد. پس از این، او مجدداً از سال ۹۵ تا تیر ۹۷ به ریاست کل بیمه مرکزی ایران منصوب شد.
همتی تیرماه ۹۷ به عنوان سفیر جمهوری اسلامی در چین معرفی شد، ولی با کنار رفتن، ولی الله سیف از سمت ریاست کل بانک مرکزی به جای پکن عازم ساختمان بانک مرکزی گردید.
عبدالناصر همتی اولین بار است که وارد عرصه رقابت انتخابات ریاست جمهوری میشود.
سن و سمت فعلی نامزدهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در یک نگاه
به گزارش کلام تازه، اینفوگرافیکی نیز با اسامی، سن و سمت فعلی این نامزدها توسط ایسنا منتشر گردیده است: