رد صلاحیت جهانگیری، لاریجانی و احمدینژاد
- شناسه خبر: 15700
- تاریخ و زمان ارسال: ۴ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱:۱۹
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | براساس گزارش برخی رسانه ها، با رد صلاحیت گستردهی نامزدها، صلاحیت سید ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، محسن مهرعلیزاده، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، عبدالناصر همتی و قاضیزاده هاشمی تایید شده است.
به گزارش کلام تازه به نقل از اقتصاد نیوز، با پایان یافتن بررسی صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری در شورای نگهبان، اسامی نامزدهای نهایی به وزارت کشور ارسال شد. براساس گزارش برخی رسانه ها، صلاحیت سید ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، محسن مهرعلیزاده، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، عبدالناصر همتی و قاضیزاده هاشمی تایید شده و دیگر نامزدها انصراف داده و یا ردصلاحیت شدهاند.
شنیدهها حاکی از این است که پس از بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در ۱۰ روز در شورای نگهبان، نهایتا این شورا نتایج احراز یا عدم احراز صلاحیت داوطلبان را مشخص و به وزارت کشور اعلام کرده است.
خبرگزاری فارس نیز نوشته است: منابع مطلع حاکی از آنست که صلاحیت علی لاریجانی، محمود احمدینژاد و اسحاق جهانگیری مورد تایید قرار نگرفته است.
این خبرگزاری به نقل از از منابع مطلع مدعی شد که علی لاریجانی، محمود احمدینژاد و اسحاق جهانگیری رد صلاحیت شدهاند.
به نوشته این خبرگزاری نتایج نهایی نشان می دهد شورای نگهبان در روند بررسی صلاحیتها، پرونده و سوابق افراد را بدون توجه به موقعیت و جایگاه آنها، مد نظر قرار داده و قانون را فدای مصلحتاندیشی نکرده است.
قرار است وزارت کشور، فهرست نهایی را تا ساعاتی دیگر رسما اعلام کند.
چهره های مطرح رد صلاحیت شده
اگر خبر فارس درست باشد علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس،اسحاق جهانگیری معاون اول دولت،مسعود پزشکیان وزیر پیشین بهداشت و نایب رئیس سابق مجلس،محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سعید محمد فرمانده پیشین قرارگاه خاتم انبیا در جمع تایید صلاحیت شدگان قرار ندارند. حسین دهقان نیز گرچه قبل از اعلام اسامی انصراف داده است اما با این فهرست می توان نتیجه گرفت که نامش در جمع احراز شدگان صلاحیت نبوده است.
نکات فهرست احتمالی تایید صلاحیت ها
در جمع نامزدهای تایید صلاحیت علی رضا زاکانی، عبدالناصر همتی و قاضی زاده هاشمی اولین بار است که به فینال رقابت ها راه یافته اند. زاکانی در سال ۹۲ نامزد شد اما احراز صلاحیت نشد قاضی زاده هاشمی و همتی برای اولین بار بخت خود را آزموده اند.
محسن مهرعلیزاده در سال ۸۴ نیز نامزد ریاست جمهوری شد. صلاحیت او ابتدا احراز نشد و در ادامه پس از نامه رئیس وقت مجلس با حکم حکومتی تایید صلاحیت گرفت و وارد فاز رقابت شد.
جلیلی و رئیسی هر کدام یک بار با روحانی رقابت کرده اند و شکست خورده اند.
محسن رضایی نیز در سال های ۸۴، ۸۸ و ۹۲ وارد گود انتخابات شده است. نامزدی او برای این دوره موجب شد او رکوددار ثبت نام در انتخابات شود.
بیشتر بخوانید:
نقش مهم و اساسی رسانهها در برگزاری انتخابات سالم و قانونمند با حضور پرشور و حداکثری مردم
مشارکت حداکثری در انتخابات از اولویتهاست
آمادگی تلویزیون برای برنامههای انتخاباتی
تبلیغات نامزدهای انتخابات مجازی انجام میشود
یک گرایش ۵ نامزد؟
اصولگرایان در این دور از انتخابات ۵ نامزد دارند که هر کدام خاستگاه متفاوتی دارند؛ زاکانی از جمعیت رهپویان است. رضایی در قالب جبهه ایستادگی حرکت می کند. قاضی زاده به جبهه پایداری نزدیک است و رئیسی از سوی جبهه جدید تاسیسی با نام جبهه انقلاب حمایت می شود.
از سوی دیگر عبدالناصر همتی گرچه اعلام کرده مستقل امده اما به جهت سیاسی به جریان تکنوکرات اصلاح طلب نزدیکتر است.
محسن مهر علیزاده نیز خود در زمره اصلاح طلبان قرار می دهد.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
واکنش مشاور وزیر کشور به اسامی نامزدهای تائیدصلاحیتشده
روحالله جمعهای مشاور وزیر کشور با حضور در کلابهاوس گفت: تا این لحظه هیچ نامهای از سوی شورای نگهبان مبنی بر اعلام اسامی نامزدهای تأیید صلاحیت شده به وزارت کشور ارسال نشده و برخی گمانهزنی رسانهها تایید نمیشود.