۷ علت افزایش وزن در دوران قاعدگی که باید بدانید
- شناسه خبر: 3079
- تاریخ و زمان ارسال: ۲ شهریور ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۲۲
- نویسنده:
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه |
1- پروژسترون بالا
پیش ازقاعدگی سطح استروژن و پروژسترون تولیدشده در تخمدانها به بالاترین حد خود میرسد، که میتواند موجب افزایش اشتها شود.
2- سروتونین پایین
زمانی که سطح استروژن پایین میآید و خونریزی قاعدگی شروع میشود، سطح سروتونین بدن نیز پایین میآید، پایین بودن میزان سروتونین معمولا موجب تمایل به شیرینیجات میشود. که یکی دیگر از عوامل افزایش وزن در دوران قاعدگی میباشد.
3- احتباس آب
هورمونهای قاعدگی موجب احتباس آب در بدن میشوند. در این دوران، میزان احتباس آب در بدن بالا میرود، زیرا پروژسترون موجب انبساط رگهای خونی بهمنظور آمادهسازی غشای داخلی رحم میشود. این پروسه وابسته به نمک است. بنابراین، اگر در این دوران تمایل بیشتری به مصرف غذاهای شور دارید، پف بیشتری را تجربه خواهید کرد.
4- مقاومت به انسولین
پروژسترون باعث بالا رفتن مقاومت به انسولین میشود. این بدان معناست که در چنین وضعیتی، بدن مثل قبل قادر به پردازش قند نخواهد بود. این مسئله میتواند موجب افزایش وزن شود.
5- پایین بودن منیزیم
نزدیک شروع قاعدگی، میزان طبیعی منیزیم در بدن کاهش مییابد. ازآنجاکه منیزیم میزان آب بدن را تنظیم میکند، کمبود آن موجب کمآبی خواهد شد، کمآبی میتواند این فکر را در سر شما بیندازد که گرسنهاید. اما در حقیقت شما تشنه هستید.سطح پایین منیزیم میتواند تمایل به مصرف شیرینی را بالا ببرد. در این حالت، بهجای نوشیدن یک لیوان آب، بیشتر مایل به غذا خوردن هستید
6- تحرک پایین
همانطور که سطح هورمونها بالا و پایین میشود، احتمالا نشانههای سندرم پیش از قاعدگی (PMS) مثل خستگی، نفخ و دردهای شکمی را هم حس میکنید. هشت هفته ورزش هوازی میتواند نشانههای سندرم پیشقاعدگی را کم کند. اما داشتن برنامه ورزشی منظم به کاهش این علائم کمک شایانی خواهد کرد.
7- بیماری یا اختلال
ممکن است برخی خانمها متوجه افزایش وزن پایداری شوند که در واقع منشأ آن دریافت کالری بیشتر در طول ماه بوده است.
اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی(pmd) که از سندرم پیشقاعدگی شدیدتر است سندرم تخمدان، پلیکیستیک یا کمکاری تیروئید، همۀ این وضعیتها میتوانند موجب افزایش وزن در دوران قاعدگی شوند. ممکن است در این شرایط برای کاهش نشانهها به دارودرمانی نیاز باشد.