۲ هزار کلاس درس به دانشآموزان افغانستانی اختصاص دارد
- شناسه خبر: 39836
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۳۴
- منبع: ایرنا
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
محسن داوری روز سه شنبه در حاشیه افتتاح مدرسه در روستای «کاظم آباد پنجشنبه» در جمع خبرنگاران افزود: همه اتباع خارجی در کنار دانش آموزان ایرانی در حال تحصیل بوده و در مجموع پنج درصد از مجموع دانش آموزان در خراسان رضوی اتباع خارجی هستند.
وی بیان کرد: ۸۵ درصد از مجموع دانش آموزانی تبعه خارجی خراسان رضوی در شهرستان مشهد تحصیل می کنند، لذا تامین فضاهای آموزشی برای این اتباع توسط خیران و سازمان های بین المللی مورد انتظار است.
مدرسه ۱۲ کلاسه «کاظمیه» در روستای کاظم آباد پنجشنبه در بخش مرکزی مشهد امروز سه شنبه با حضور «سیگوالد تامین هاوگه» سفیر پادشاهی نروژ و «مادس کریستین هیگارد پولسن» معاون سفیر دانمارک در تهران به بهره برداری رسید.
این مدرسه با کمک خیران و نهادهای بین المللی کمک رسان مرتبط با کشورهای نروژ و دانمارک ساخته شده است.
بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است و نزدیک به ۴۰۰ هزار تبعه خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه “سیام” وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.
مطابق این گزارش ۷۶ هزار دانش آموز افغانستانی در خراسان رضوی مشغول به تحصیل هستند.
همچنین حدود ۳۰۰ هزار تبعه خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در این میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می شوند که البته در ماه های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شده اند.
به گزارش کلام تازه، به نقل از ایرنا و مطابق اعلام فرمانداری مشهد، سرانه فضای آموزشی برای هر دانش آموز در کشور پنج و پنج دهم متر مربع، در خراسان رضوی چهار و پنج دهم مترمربع و در حاشیه شهر مشهد و روستاهای اطراف این کلانشهر یک و ۲ دهم مترمربع است.
طرح ویژه ساخت مدرسه توسط خیران با توجه به کمبود ۲ هزار کلاس درس در مشهد مورد حمایت قرار گرفته و از آبان ماه هر سهشنبه یک مدرسه در این شهرستان به بهره برداری می رسد.
چهار میلیون نفر جمعیت شهرستان مشهد در شهرهای «مشهد، رضویه، ملک آباد و بینالود» و ۴۰۰ روستای کوچک و بزرگ آن سکونت دارند.