گلایهها از افزایش ۲ برابری کرایه اتوبوسهای گلبهار- مشهد
- شناسه خبر: 15323
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۰۴
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
کلام تازه | رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان چناران: شما مگر جلوی قیمت مرغ را میتوانید بگیرید؟ بر اساس تورم قیمت همه چیز افزایش مییابد.
افزایش دو برابری کرایه اتوبوسهای مسیر شهر جدید گلبهار تا مشهد طی یک ماه اول امسال آن هم در دو نوبت، با اعتراض اهالی ساکن دراین شهر مواجه شده است، اهالی که بیشتر آنها به دلیل هزینههای سرسام آور زندگی در مشهد مجبورند در این شهر زندگی کنند و چه بسا که بسیاری از آنها قشر کارگر هستند و برای کار با اتوبوس رفت و آمد میکنند.
این افزایش دو برابری کرایه، تامین هزینههای زندگی آنها را به خطر انداخته است. یکی از اهالی این شهر که از کارگران روزمزد است با مراجعه به روزنامه خراسان مدعی میشود که از اول امسال دو بار کرایههای اتوبوس افزایش یافته است، در سال گذشته کرایه این مسیر ۱۸۰۰ تومان بود که اوایل امسال به ۲۵۰۰ تومان افزایش دادند و بعد از مدتی کرایه اتوبوسها به چهار هزار تومان افزایش یافت و این موضوع، هزینههای زندگی کارگرانی مثل من را که با اتوبوس رفت و آمد میکنند، افزایش داده و روزهایی هم که کار گیرمان نمیآید، هم مجبوریم هزینه رفت و آمد بدهیم، هم شرمنده پیش زن و بچههایمان برویم.
سرپرست شهرداری گلبهار این میزان افزایش کرایه اتوبوس مشهد به گلبهار را مبلغ هنگفتی میداند و معتقد است، همانطور که شهرداری مشهد به شهری مثل شاندیز خدمات ارائه میدهد به شهر جدید گلبهار نیز خدمات حمل و نقلی با هزینه کمتر ارائه کند.
توجیه افزایش کرایههای اتوبوسهای گلبهار به مشهد توسط رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان چناران هم جای تامل دارد که با این اظهار نظر که شما مگر جلوی قیمت مرغ را میتوانید بگیرید؟ بر اساس تورم و شرایط اقتصادی، قیمت همه چیز افزایش مییابد. افزایش دوبرابری کرایه مسیر مشهد به گلبهار در حالی اتفاق افتاده که تا اواخر سال ۹۸ شهرداری گلبهار همین خدمت را با کرایه هزارتومانی انجام میداد ولی از زمانی که سازمان راهداری خراسانرضوی و شهرستان چناران مانع ادامه خدماتدهی این اتوبوسها شده، کرایهها به نظر میرسد به صورت منطقی افزایش نیافته است.
باقری رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان چناران درباره افزایش کرایه اتوبوس مشهد گلبهار میگوید: کرایهای که از شهروندان گلبهاری دریافت میشود با توجه به شرایط اقتصادی که وجود دارد، کرایه ناچیزی است گرچه ما مقاومت میکنیم اما واقعیت این است که کرایه شرکتها ناچیز است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش کرایه اتوبوس نباید مصوبه شورای شهر، یا فرمانداری یا شهرداری یا نهاد خاصی باشد؟ میگوید: افزایش کرایه بر اساس مصوباتی است که در کانون شرکتهای حمل و نقل مسافر صورت میگیرد و این گونه نیست که بخواهند خودشان کرایهها را افزایش دهند، یکی از وظایفی که این انجمن میتواند انجام دهد همین افزایش کرایه است.
اینها در کشور انجام میشود و بر اساس ابلاغهای کشوری است. وی افزایش قیمت مرغ در بازار را به افزایش کرایه اتوبوس گلبهار به مشهد ارتباط میدهد و میافزاید: شما الان میتوانید جلوی افزایش قیمت مرغ را بگیرید؟ بر اساس تورم و شرایط اقتصادی، قیمت همه چیز بالا میرود، بر اساس شاخصها، افزایش کرایه اعمال میشود، اما واقعیت این است که کرایه دریافتی واقعی نیست و شرکتها خیلی کمتر میگیرند و برای آنها توجیه اقتصادی ندارد.
افزایش کرایه اتوبوسهای گلبهار به مشهد هنگفت است
وی در پاسخ به این سوال که طبق ادعای شهروندان از اول سال دو بار کرایه اتوبوسهای گلبهار به مشهد افزایش یافته است؛ به ۲۵۰۰ تومان در اول سال و بعد از مدتی به چهار هزار تومان، چرا؟ میگوید: من الان به جلسه میروم اگر توضیحات خواستید، حضوری تشریف بیاورید دفتر با هم صحبت کنیم. رستمی زاده سرپرست شهرداری گلبهار نیز با بیان این که افزایش کرایه مسیر گلبهار به مشهد مبلغ هنگفتی است، می گوید: اگر شهر شاندیز را در نظر بگیرید، شهرداری مشهد این کار را با قیمت مناسب انجام میدهد، در شهرداری گلبهار هم این کار انجام میشد اما با توجه به این که موضوع رفت و آمد بین شهر مشهد و گلبهار بین شهری است و از طرفی بیمه اتوبوسهای شهری تا شعاع ۲۰ کیلومتری را شامل میشود، بر این اساس فرمانداری چناران اصرار داشت، مدیریت از شهرداری گلبهار گرفته شود.
سرپرست شهرداری گلبهار: تمایل داشتیم این بار از دوش شهرداری برداشته شود وی تاکید می کند: حقیقتا نمی دانم هدف از این اقدام چه بوده است اما با این اقدام باری از دوش شهرداری گلبهار برداشته شد چرا که تامین هزینه های قطعات اتوبوس به سختی انجام می شد. از طرفی چون ناوگان اتوبوس ها فرسوده شده بود و نمی توانست آن طور که باید و شاید خدمات ارائه کند، تمایل داشتیم این بار از دوش شهرداری برداشته شود. رستمی زاده با اشاره به این که بیشتر افرادی که در این مسیر رفت و آمد می کنند، کارگران هستند، می گوید: به دلیل این که سکونت آن ها در مشهد امکان ندارد و شاید سکونت در گلبهار را به اجبار انتخاب کرده اند، این مبلغ هنگفتی است. وی تاکید می کند: شهرداری مشهد به این موضوع ورود کند و مثل شهر شاندیز که خدمات ارائه می کند، به این جا هم این خدمات را ارائه کند یا این که امکانات در اختیار شهرداری گلبهار گذاشته شود تا از دغدغه های شهروندان گلبهاری در این خصوص کاسته شود.
هزینه مضاعف ساکنان گلبهار برای رفتن به داخل شهر علاوه بر افزایش کرایه
سرپرست شهرداری گلبهار به هزینه اضافه دیگری برای افرادی که از شهر مشهد به گلبهار میآیند، اشاره میکند و میگوید: در گذشته اتوبوسها به داخل شهر میآمدند و مسافران از همان جا میتوانستند به منازل خودشان بروند و نیازی نبود هزینه مضاعف اتوبوس داخل شهری را بپردازند اما از وقتی اتوبوس بین شهری شده است، دیگر وضعیت مثل گذشته نیست.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
الان که کرایه ۷ تومن هست اگر نمیتونین کاری بکنین حداقل وضع رو بدتر نکنین