گزارش ۱۶ هزار حیوانگزیدگی در مشهد
- شناسه خبر: 39539
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ دی ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۱۳
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه،زهرا نهبندانی: برای حیوانگزیدگی و بیماری هاری در کمیته پیشگیری از وقوع جرم دستورالعملی برای دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، شهرداری، دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و دیگر مجموعهها معین شده و باید هر مجموعه طبق تکلیف محوله ماموریت خود را انجام دهد.
وی تاکید کرد: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل رها شدن سگها و گازگرفتیها موارد حیوانگزیدگی زیادی داشتیم که منجر به قطع بند انگشت، هاری و حتی فوت شد.
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هدف ما این است که تا سال 2030 به حذف هاری برسیم و طبق استراتژی اصلی برنامه کنترل، حیوان گزیدگی کنترل و واکسیناسیون سگهای ولگرد و بلاصاحب انجام شده تا مشکلات و خطرات گزش را در مناطق مختلف شهری و روستایی از جمله مناطق ییلاقی با آمار بالای گردشگر مشکلات حیوان گزیدگی را نداشته باشیم.
نهبندانی گفت: در سال گذشته 17 هزار و 95 مورد حیوان گزیدگی داشتیم و این عدد در 9 ماهه امسال 16 هزار و 304 مورد بوده است که بیشترین موارد آن در مشهد با 9 هزار و 333 مورد بوده و پس از آن چناران، طرقبهشاندیز و گلبهار بالاترین آمارها را داشتهاند.
وی افزود: هزینه تحمیلی به سیستم سلامت برای 20 هزار مورد گزش 472 میلیارد و 800 میلیون تومان است و اگر اقدامات پیشگیرانه بهخوبی انجام شود میتوان با این پول که رقم آن هم زیاد است چند پروژه بهداشتی و درمانی را ساخت و خدمات بهتر و هدفمندتر به مردم ارائه داد.
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: باید روی موضوع پیشگیری از حیوان گزیدگی بیش از پیش کار کنیم، ما در همین حوزه پرداخت هزینه 472 میلیارد و 800 میلیون تومانی را فقط برای سرم و واکسن داشتیم و این عدد با هزینههای دارو و درمان آن فرد به مراتب بیشتر از این عدد خواهد بود.
نهبندانی عنوان کرد: بیشتر مناطق خراسان رضوی در حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند، اما طبق آمارهای ثبت شده بیشترین موارد حیوان گزیدگی را در حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار داشتیم.
عکس تزئینی است