گردشگری چناران، متحمل بیش از ۵ میلیارد خسارت حاصل از کرونا
- شناسه خبر: 10913
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۵۴
- نویسنده: کلام تازه - مریم اصغری
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه – نگار طاهونچی | شهرستان چناران به دلیل دارا بودن ابنیه تاریخی و مکانهای بکر طبیعی مقصد گردشگران بوده است. همچنین این شهرستان به دلیل قرار گرفتن در مسیر مسافرانی که عازم مشهد هستند، سهم ویژهای در گردشگری خراسان رضوی دارد.
اما متاسفانه از ابتدای سال تا کنون همزمان با شیوع گسترده کرونا و محدودیتهای مسافرتی؛ گردشگری این شهرستان نیز متحمل خسارتهای زیادی شده است.
در همین رابطه محمد طاهریان مقدم، رئیس میراث فرهنگی؛ صنایع دستی و گردشگری شهرستان چناران بیان کرد: گردشگری این شهرستان از ابتدای شیوع کرونا تا کنون بیش از ۵ میلیارد خسارت دیده که تسهیلات ویژهای از سوی وزارت میراث فرهنگی به صورت کشوری برای کسب و کارهای گردشگری آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در ارتقا گردشگری شهرستان چناران ادامه داد: طی ۵ سال گذشته بر روی اقامتگاههای بومگردی جهت اسکان مسافرین کار شده و خوشبختانه در این زمینه ۲۵ موافقتنامه اولیه بومگردی صادر شد که از این تعداد تا کنون ۷ اقامتگاه در سطح شهرستان چناران پروانه بهرهبرداری را دریافت کردهاند و در حال فعالیت هستند.
رئیس میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان چناران افزود: تعداد صدور ۷ پروانه بهرهبرداری مربوط به روستاهای رادکان، بقمچ، فریزی؛ گلمکان، اخلمد بوده است. همچنین ۷ موافقتنامه بومگردی اصولی نیز در شهر گلبهار صادر شده است.
طاهریان مقدم با بیان اینکه اقامتگاههای بومگردی تاثیرات زیادی در رونق گردشگری برای هر شهر و روستایی دارند، گفت: اگر شوراها و دهیاران همکاری لازم را داشته باشند، میتوانیم در خصوص توسعه بوم گردیها اقدام کنیم .
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد مراحل ثبتنام دریافت مجوز برای بوم گردیها به صورت سیستمی و غیرحضوری است تصریح کرد: تا کنون با کمک بخشدار در دهستان رادکان ۴ مجوز بوم گردی صادر شده است.
پرداخت ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تسهیلات قبل از کرونا به بوم گردیها
طاهریان مقدم همچنین بیان کرد: قبل از دوران کرونا ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات؛ جهت اشتغالزایی مراکز بومگردی شهرستان چناران پرداخت شده است.
وی با اشاره به تردد گردشگران از مسیر شهرستان چناران توضیح داد: سالانه ۱۰ الی ۱۲ میلیون گردشگر از مسیر چناران تردد میکنند که فقط تعداد ۴ میلیون گردشگر برای بازدید از این شهرستان توقف دارند.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان چناران ادامه داد: از حدود ۴ میلیون گردشگر که در چناران توقف دارند، تعداد زیادی از روستای رادکان؛ بقمچ، چشمه سبز گلمکان و اخلمد بازدید میکنند. به طوریکه روستای اخلمد به دلیل داشتن چشمههای جاری و سرسبزی مورد توجه گردشگران کشورهای عرب زبان خاورمیانه و روستای رادکان نیز با توجه به پیشینه تاریخی آن و اطلاع رسانیهایی که در فضای مجازی در جهت شناسایی این روستا صورت گرفته مورد بازدید گردشگران اروپایی قرار گرفته است.
باید در حوزه گردشگری چناران سرمایهگذاری شود
طاهریان مقدم با اشاره به کمبود اماکن اقامتی در چناران گفت: در داخل شهر چناران باید در زمینه هتلداری سرمایهگذاری صورت گیرد تا محل اقامتی مناسبی برای گردشگران داشته باشیم.
وی در خصوص آژانسهای گردشگری در سطح شهرستان چناران تصریح کرد: در گذشته این شهرستان دارای آژانس گردشگری بوده اما اکنون لغو مجوز شده اند و اداره میراث فرهنگی چناران،۳مورد جهت دریافت مجوز آژانس را به اداره کل معرفی کرده است که پیگیراخذ مجوز ازاین نهاد هستیم.
طاهریان مقدم همچنین گفت: باتوجه به اینکه چناران دربین کوههای هزار مسجد و بینالود واقع شده؛ ما در این شهرستان ۵ مسیر گردشگری داریم که نزدیک به ۶۰ روستا گردشگر پذیر با طبیعت بکر و پوشش گیاهی منحصر به فرد در این مسیر وجود دارد؛ اما اغلب گردشگران جز همان چند روستا از جمله اخلمد وگلمکان؛ رادکان اطلاع دیگری از وجود این روستاها ندارند. بنابراین بایداز ظرفیت شوراها؛ دهیاران و همچنین رسانهها درجهت معرفی این اماکن تفریحی استفاده کرد.