کاهش ۹۰ درصدی گردشگران در رادکان
- شناسه خبر: 19614
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۳۱
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران گفت: شهر تاریخی رادکان هر سال پذیرای گردشگران زیادی به خصوص قاره اروپاست اما در حال حاضر علاوه بر عدم حضور گردشگران خارجی با کاهش ۹۰ درصدی گردشگری داخلی مواجه شدهایم.
محمد طاهریانمقدم در خصوص توسعه گردشگری شهر تاریخی رادکان اظهار کرد: شهر تاریخی رادکان یکی از مسیرهای گردشگری شهرستان چناران است. رادکان دارای چند مجموعه گردشگری است. حمام تاریخی، یخدان تاریخی، مسجد تاریخی و برج تاریخی رادکان در این شهر قرار دارد. برج تاریخی رادکان یکی از آثار منحصر به فرد استان و کشور محسوب میشود که هر سالدپذیرای گردشگران زیادی به خصوص از قاره اروپاست.
وی افزود: با توجه به رایزنیهای صورت گرفته با بخش خصوصی جهت تامین رفاه حال گردشگران ۵ اقامتگاه بومگردی در شهر رادکان آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران است. البته برای توسعه سایر ابعاد تاریخی رادکان اقدامات دیگری نیز باید انجام شود. به عنوان مثال حمام تاریحی رادکان که در دل روستا قرار دارد، نیازمند مرمت و بازسازی است. میتوان با موافقت مردم و شورای شهر رادکان آن را تغییر کاربری داد و به بخش خصوصی واگذار کرد.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران یادآور شد: برج تاریخی رادکان برجی نجومی است اما با توجه به خیل عظیم گردشگران خدمات رفاهی آن جوابگوی گردشگران نیست. همچنین شمال شهر رادکان به دامنه کوههای هزارمسجد منتهی میشود که یک جاذبه دیگر گردشگری برای این شهر تاریخی به حساب میآید.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
طاهریانمقدم عنوان کرد: در حال حاضر ۵ اقامتگاه بومگردی در شهر تاریخی رادکان برای ۳۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است. مجموع اقامتگاههای بومگردی ۶۰ تا ۷۰ نفر را به طور شبانه میتواند پذیرش کند اما اگر بخواهیم گردشگر بیشتری در این مجموعه داشته باشیم، نیاز به توسعه داریم.
وی ادامه داد: برج تاریخی رادکان که خارج از محدوده روستا قرار دارد، زیرساخت ندارد. همچنین میتوان با ایجاد بازارچههای صنایع دستی به بازار این حوزه در رادکان کمک کرد یا با برگزاری جشنوارههای مختلف به کمک گردشگری شهر تاریخی رادکان آمد.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران گفت: در حوزه بومگردی به کل شهرستان چناران بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت کردهایم که ۳۵۰ میلیون تومان آن برای توسعه اقامتگاههای بومگردی رادکان پرداخت شده است.
طاهریانمقدم اضافه کرد: از سال ۹۹ تاکنون دیگر تسهیلات روستایی نداشتهایم که بخواهیم به متقاضیان آن پرداخت کنیم. رادکان جهت توسعه صنعت گردشگری به بیش از ۵ میلیارد تومان تسهیلات نیاز دارد که شامل ایجاد زیرساختهای گردشگری، توسعه بومگردیها و ایجاد سفرهخانه سنتی میشود.