چه کسی گفته شما میمیرید؟
- شناسه خبر: 6485
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۱۴
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه | در سه هفته گذشته نیز وزارت بهداشت به دنبال شیوع ویروس کرونا بارها از مردم بویژه سالمندان خواسته است از حضور در اجتماعات پرهیز کنند و به این گروه به طور خاص هشدار داده است تا تماسهایشان را با محیط خارج از خانه به حداقل برسانند. برای همین هم بسیاری از خانوادهها تصمیم گرفتهاند از دیدار با خویشاوندان سالمند خود خودداری کنند.
اما این نگرانی وجود دارد که کاهش دید و بازدیدها و ماندن افراد مسن در خانه باعث تشدید تنهایی و انزوای بیشتر آنها بشود. تنهایی و انزوا نیز بنا به گفته متخصصان حوزه سالمندی، این افراد را ترغیب به رژیم غذایی ناسالم و بی تحرکی میکند؛ از همین رو متخصصان حوزه سالمندی، ورزش سبک، مستمر و مداوم، تغذیه مناسب و تعاملات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی را از جمله مهمترین عوامل کمک به سلامت روان سالمندان میدانند.
دکتر جمال شمس، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز بر این نکته تأکید میکند که سالمندان در برابر بیماری کرونا آسیبپذیری بیشتری دارند از این رو لازم است به سلامت روان سالمندان توجه بیشتری شود. او میگوید: اگر افراد سالمند نمیتوانند از خانه خارج شوند، در خانه بی تحرک نمانند و سعی کنند روزی بین نیم تا یک ساعت در خانه راه بروند و فعالیت کنند.
متخصصان حوزه سلامت هشدار میدهند که بسیاری از افراد مسن از نظر جسمی در وضعیت کاملاً مناسبی قرار ندارند و اضطراب و افسردگی غیرطبیعی میتواند سیستم ایمنی این افراد را دچار اختلال کرده و آنان را مستعد ابتلا به بیماریهای جسمی کند. با این وجود آنها راهکارهایی را هم برای مقابله با کرونا در سالمندان پیشنهاد میدهند.
به گفته کارشناسان حوزه سلامت روان، نگرانی به اندازه، در چنین شرایطی میتواند باعث توجه فرد به رعایت نکات بهداشتی شود، بنا بر این حد متعادلی از نگرانی میتواند به سلامت فرد کمک کند اما اگر این نگرانی از حد بگذرد، فرد را دچار مشکل میکند. با این اوصاف و در حالی که سالمندان این روزها بیشتر زمان فراغتشان را مقابل برنامههای تلویزیونی میگذرانند بهتر است اطرافیان به آنها تذکر دهند که مواجههشان را با اخبار مرتبط با کرونا کم کنند و بدون ایجاد اضطراب و نگرانی اضافی، رعایت نکات بهداشتی را به آنان تذکر دهند.
دسترسی به فضای مجازی و وجود فیک نیوزها اضطراب زیادی را به دنبال کنندگان شبکههای اجتماعی وارد میکند از این رو لازم است اطرافیان سالمندان که این گونه اخبار را دنبال میکنند محتوای آن را به افراد مسن انتقال ندهند. شیوع بیماری کرونا موجب ازدحام و شلوغی بیش از حد مراکز درمانی شده است.
بیمارستانهایی که گفته میشود مهمترین منبع آلودگی به ویروس کرونا هستند از این رو پزشکان هشدار میدهند سالمندان در صورت لزوم مراجعه حضوری به مراکز درمانی نیز بهداشت فردی را رعایت کنند و از ازدحام در سالنهای انتظار مراکز درمانی بپرهیزند. علاوه بر این اطرافیان سالمندان باید از موجودی داروهای مورد نیاز آنها برای حداقل دو تا سه هفته اطمینان داشته باشند تا نیازی به خروج از خانه نداشته باشند.
به گفته متخصصان حوزه سلامت، راههایی وجود دارد که بدون آنکه سالمندان را در معرض خطر قرار دهیم، میتوانیم با آنها در تماس مداوم باشیم. توصیه شده بیشتر افراد تا زمانی که نشانههای بیماری را ندارند و با رعایت اصول بهداشتی مثل شستن مرتب دستها، میتوانند به فعالیتهای عادی خود ادامه دهند.
از سوی دیگر با توجه به اینکه برخی منابع غیر رسمی سوپرمارکتها را به عنوان منبع انتقال ویروس کرونا معرفی میکنند، باید اطمینان پیدا شود که نیازهای ضروری مانند غذا و داروی افراد سالمند خانواده و همسایگانی که دوست و آشنایی ندارند، به طور منظم تأمین شود.