چرا دولت در پرداخت مطالبات گندمکاران کوتاهی میکند؟
- شناسه خبر: 35698
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۳۴
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه، حجتالاسلام مظفر تاجی با انتقاد از عدم پرداخت مطالبات گندمکاران این شهرستان توسط دولت بیان داشت: طبق قانون مصوبه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی که در اسفندماه مصوب شد، مطالبات کشاورزان باید ظرف ۲۴ ساعت پرداخت شود و اگر به هر دلیلی پرداخت نشود باید سود زمان تاخیر طبق سود روزشمار بانک مرکزی محاسبه و به همراه قیمت گندم به کشاورزان پرداخت گردد اما متاسفانه تا به امروز این اتفاق نیفتاده است. سود مطالبات بماند، اصل مطالبات هم پرداخت نشده است. چرا دولت در پرداخت مطالبات گندمکاران کوتاهی میکند؟
وی ادامه داد: کشاورزان به زودی باید برای کشت سال آینده و آمادهسازی زمین کشاورزی، خرید بذر، کود و ماشینآلات آماده شوند اما متاسفانه جیب کشاورزان خالی است و پول ندارند و همین امر باعث شده که انگیزه از کشاورزان عزیز برای کشت گندم گرفته شود. اضافه بر آن کشاورزان گندمکار هنوز برای کشت گندم سال گذشته هم زیر بار قرض و وام هستند و باید قرضها و وامهای خودشان را هم پرداخت کنند.
وی در ادامه با اشاره به روز صنایع کوچک نیز گفت: بهمنظور ارج نهادن به صاحبان صنایع كوچك كشور و در راستای تاكید مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از این صنایع ، روز ۲۱ مرداد به عنوان روز حمایت از صنایع كوچك در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است.
وی افزود:صنایع كوچك به عنوان یكی از عوامل بسیار تاثیرگذار در شكوفایی اقتصادی و اجتماعی كشور، با تاثیراتی از جمله ایجاد اشتغال، بومیسازی تکنولوژی و کاهش وابستگی خارجی، کاهش آثار تحریمها، استفاده بهینه از مواد اولیه و خام کشور و غیره از اهمیت بسیاری برای دستاندركاران كشور برخوردار هستند به گونهای كه مقام معظم رهبری از آن بهعنوان عامل اشتغال و تحرک جامعه یاد مینمایند.
وی با اشاره به سالروز ورود آزادگان به ایران اسلامی گفت: روز ۲۶ مرداد ۱۳۶۹، میهن اسلامی، شاهد حضور کبوتران سبکبالی بود که پس از سالها حضور در اسارتگاهها، قدم به خاک پاک میهن اسلامی میگذاشتند.
وی ادامه داد: آزادگان، با ایمان راسخ خود در برابر همه فشارهای جسمی و روحی دشمنان ایستادند و روابط اجتماعی جامعه کوچک اردوگاهی خود را بر پایه اخلاق حسنه بنا نهادند. آنها از شکنجه های مزدوران بعث هراسی به خود راه ندادند. آزادگان، صبورتر از سنگ صبور و راضیترین افراد به قضای الهی بودند.
امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی گفت: تشکلهای مردمی در صورت تقویت، ساماندهی و بهکارگیری هدفمند، میتوانند نقش فوقالعاده مهمی در یاری به مردم و حاکمیت ایفا کنند. این در حالی است که فعالیت تشکلهای مردمی در تاریخ کشورمان از دیرباز جزء جداییناپذیر فرهنگ ملی و مذهبی ما بوده است.
وی تصریح کرد: مساجد، تکایا، هیئتهای مذهبی، زورخانههای ورزشی و غیره از قدیمیترین نهادهای غیردولتی سنتی در کشورمان هستند. بعدها صندوقهای قرض الحسنه، خیریهها، انجمنهای اسلامی و انجمنهای فارغالتحصیلی، اتحادیهها، اصناف، نظامهای صنفی و مهندسی و… به این فهرست اضافه شدند.
تاجی ادامه داد: به اعتقاد رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور مردم در تشکلها و مشارکت در امور در واقع نوعی سرمایه اجتماعی است و حتی باید گفت در واقع نهادینه کردن این مشارکتها سبب ایجاد، ارتقا، تحکیم و تثبیت سرمایه اجتماعی میشود.
وی افزود: تشکلهای غیردولتی با ایفای نقشهای نظارتی، بسیج، جذب و هدایت منابع انسانی، میتوانند بهترین نمود از مشارکت مردمی باشند که با انسجامبخشی به گروههای انسانی همهدف، نقش موثری در افزایش سرمایه اجتماعی و از آن طریق دستیابی به اهداف توسعه پایدار در کشورها ایفا کنند.
شاید هیچ نظام و کشوری به اندازه ایران اسلامی بر اصل همبستگی اجتماعی و وفاق اجتماعی اصرار و التزام ندارد، چرا که حدوث و بقاء به این اصل وابسته است.
امام جمعه شهرستان چناران ضمن تسلیت شهادت امام زینالعابدین (علیه السلام) با اشاره به سیره سیاسی ایشان گفت: امام زینالعابدین (ع) که در یکی از سختترین و بحرانیترین شرایط متصور، بار عظیم امامت امت اسلام را به دوش کشیدند، هرگز از ایفای نقش محوری خود در رهبری الهی جامعه فروگذار نکرده و با تجلی تام صفت عزت و حکمت الهی در وجود منورشان، درخشانترین عملکرد را از خود به یادگار گذاشتند و آنچنان با سیاستهای حکیمانه و مدبرانه خود اهداف امامت را جلو برده و آنها را محقق ساختند که حقیقتا باید آن را نوعی اعجاز به حساب آورد.