پیشنهاد روسیه برای ایجاد منطقه صنعتی مشترک با ایران در سرخس
- شناسه خبر: 48025
- تاریخ و زمان ارسال: ۶ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۴۵
- منبع: ایرنا
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه به نقل از ایرنا، «گلوخارف دیمیتری سرگیویچ» روز یکشنبه در نشست مشترک با مدیر عامل و مدیران موسسه منطقه ویژه اقتصادی سرخس افزود: تمام توان خود را در جهت احیای ظرفیت زیاد مبادلات بازرگانی بین جمهوری اسلامی ایران و استان چلیابینسک روسیه به کار خواهیم گرفت.
وی ادامه داد: در سالیان گذشته مبادلات تجاری ایران با این استان نیم میلیارد دلار بود ولی متاسفانه این ظرفیت کاهش داشته است و یکی از دلایل اصلی سفر به استان خراسان رضوی و سرخس ایجاد زمینه گسترش مبادلات تجاری و اقتصادی از طریق درگاه مهم بینالملی سرخس است.
وزیر همکاری های بین المللی استان چلیابینسک روسیه گفت: فعالسازی بیش از پیش راهگذر شمال – جنوب و افزایش ظرفیت ترانزیت از سرخس به روسیه و بالعکس از جمله اقداماتی است که انجام خواهد شد.
سرگیویچ افزود: ظرفیتی بی بدیل در منطقه ویژه اقتصادی سرخس به خصوص در حوزه پشتیبانی(لجستیک) ایجاد شده است و وجود فرودگاه بینالملی،۵۰ کیلومتر خطوط ریلی و سرمایه گذاری عظیم خصوصی می تواند به سرعت این مکان را به بارانداز و مرکز تجارت روسیه و آسیای میانه با ایران و سایر نقاط دنیا تبدیل کند.
مدیر عامل موسسه منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز در این نشست گفت: این منطقه بزرگ تجاری، اقتصادی و صنعتی دروازه ارتباط تجاری بین روسیه، چین و آسیای میانه به آبهای آزاد است.
محمد رضا رجبی مقدم افزود: ارتباطات دوستانه ایران و روسیه و همکاری های اقتصادی این ۲ کشور میتواند در سرخس تبلور بیشتری یابد.
وی ادامه داد: ۲ کشور ایران و روسیه هم اکنون به نحوی درگیر تحریمهای ظالمانه قرار دارند و مسیرهای تجاری و همکاری های دوجانبه پشتیبانی و تجاری در سرخس میتواند موجبات رشد اقتصادی و افزایش تجارت بین ۲ کشور باشد.
پیش از این نشست وزیر همکاری های بین المللی و منطقه ای چلیابینسک روسیه در راس یک هیات اقتصادی از زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی سرخس از جمله سایت های پشتیبانی و خطوط ریلی و سایتهای بخش خصوصی بازدید کرد و مقرر شد در کوتاه ترین زمان ممکن ارتباط تجاری موثرتر روسیه و جمهوری اسلامی ایران در سرخس شکل گیرد.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس در انتهاییترین منطقه شمال شرق ایران و در ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد، هم مرز با ترکمنستان واقع شده است و از مبادی مهم تجارت و ترانزیت خارجی کشور به ویژه با کشورهای آسیای مرکزی محسوب میشود.