نطقی که منصفانه قضاوت نشد
- شناسه خبر: 8142
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۷
- نویسنده:
حمیدرضا جعفری – کلام تازه | روز یکشنبه شاهد اولین نطق میان دستور حسین عباسزاده امامی نماینده مردم چناران، گلبهار، گلمکان، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی بودیم.
سخنان آقای عباسزاده امامی مطالبات عمومی و چالشهای موجود در کشور به درستی مورد توجه قرار گرفت و تمرکز اصلی بر مبارزه با فساد و حل مشکلات اقتصادی گذاشته شده بود. اشاره منصفانه به دستاوردهای ۴ دهه گذشته در کنار انتقاداتی که به برخی سیاستها و عملکردها وجود دارد، باعث شد تا مجموعه مطالب مطرح شده از استحکام و تحلیل مناسبی برخوردار باشد.
پیشنهاد تشکیل فراکسیون مبارزه با فساد نکته بارز نطق وی بود که در صورت تحقق میتواند گام مهمی در مجلس یازدهم برای مواجهه با یکی از چالش برانگیزترین آسیبهایی باشد که اعتماد عمومی را نشانه گرفته و در صورت رهاشدگی میتواند موجب فاصله میان مردم و نظام شود. اما آنچه علت نگارش این مرقومه گردید واکنشهایی بود که در فضای مجازی بدون توجه به اصل موضوعات مطرح شده نسبت به احساسات ایشان در خصوص دفاع مقدس، شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی و در اثنای آن اشاره به سابقه ریاست مجلس در جنگ تحمیلی صورت گرفت. انتقادات غیرمنصفانهای که از سوی رسانههای جریان مدعی اخلاقمداری در فضای مجازی به طرز گستردهای پوشش داده شد.در خصوص واکنشهای صورت گرفته و حواشی ایجاد شده چند نکته قابل تامل است:
۱- نخست آنکه اصل انتقاد در خصوص تمجید از ریاست مجلس کاملا منطقی و قابل پذیرش است و مناسب بود که ایشان تاکید بر نیاز مدیریت اداره کشور به روحیات دوران دفاع مقدس را بدون نام بردن از رئیس مجلس انجام میداد.
۲- با پذیرش شرایط حاکم بر فضای مجازی، قابل کتمان نیست که برخی هجمهها و تعابیر به کار رفته در حواشی نطق مذکور نمیتواند بدون اهداف سیاسی و تعلقات جناحی صورت گرفته باشد و قطعا خط تخریب مجلس یازدهم و به خصوص مخالفان نظام، از رفتارهای برخی مخالفان سیاسی برای نشان دادن عمق اختلافات داخلی سوءاستفاده خواهد کرد.
۳- انصاف رسانهای حکم میکرد که انتقادات صورت گرفته با لحاظ کردن نقاط قوت مطالب مطرح شده در نطق مذکور که در صدر مطلب به آن اشاره شد، صورت میگرفت تا راحتتر بتوان از آن به عنوان انتقاد یاد کرد نه تخریب و هجمه به یک نماینده در روزهای نخستین مجلس.
عجیب است که هیچ یک از رسانههایی که اقدام به پوشش تقطیع شده نطق آقای امامی کردند حتی اشارهای کوتاه به پیگیری خواستههای به حق مردم و پیشنهاد تشکیل فراکسیون مبارزه با فساد از سوی ایشان نکردند حال آنکه فریاد فسادستیزی و ادعاهای حمایت از مطالبات عمومی در گفتار آنان و همفکرانشان خاموش ناشدنی است.
۴- شرایط حاکم بر کشور و مشکلات روزافزون اقتصادی و فرهنگی و کاهش تابآوری اجتماعی، هر ایرانی منصفی را بدون تعلقات سیاسی و جناحی به تنشزدایی و پذیرش واقعیتها فرا میخواند. حال سوال این است که این نوع نگاه که برخی از آغازین روزهای شروع مجلس یازدهم در کمین بنشینند و فضای جامعه را ملتهب کرده و نمایندهای را به فرض داشتن خط مشی متفاوت، غیرمنصفانه مورد انتقاد قرار دهند، با کدامین اصول سیاستورزی اخلاقمدارانه سازگار است؟
۵- بدون آنکه قصد توجیه شعر قرائت شده توسط آقای عباسزاده امامی را داشته باشیم که ابتدائا انتقاد به آن را وارد دانستیم، معتقدیم که اگر نمایندگان مجلس یازدهم بدون اسیر شدن در وادی برخی حواشی و تندرویها، پایبند به مبارزه مجدانه و عادلانه با فساد باشند باید بیش از این آمادگی هجمهها را داشته باشند و این تازه آغاز راهی است که مجلس برای خود ترسیم کرده و باید صبوری کرد و پاسخ بسیاری از پیش داوریها را در عرصه خدمتگزاری صادقانه و با رفع مشکلات مردم داد.