مشکل نظارت بر بازار از جمله ضعفهای دولت سیزدهم است
- شناسه خبر: 36124
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۵۹
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه، حجتالاسلام مظفر تاجی در نماز جمعه این هفته با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان داشت: برخلاف نظامهای طاغوتی که زرسالار، زورسالار و تزویر سالارند، نظام الهی ایمانسالار، تقواسالار و صداقتسالار است و این سه مؤلفه نورانی مواد اصلی تحقق امید واثق و وعدههای صادق و بشارتهای الهی است. به همین جهت انقلاب اسلامی، ذاتاً و ماهیتاً بشارت و بشارتآفرین است.
وی افزود: سیاهنمایی و ناامید کردن مردم از نظام، راهبرد کلان و اساسی دشمنان داخلی و خارجی در مواجهه با ملت ایران است. از روایتهای جعلی، انتشار اخبار دروغ و تحریفشده در رسانههای غربی، صفحات مجازی و شبکههای معاند گرفته تا فضاسازی برای برخی اتفاقات نیفتاده، بزرگنمایی برخی دیگر و نادیدهانگاری دستاوردها که با هدف القای باورهای سیاه و روایتی یأس آلود از زندگی در ایران اسلامی انجام میشود.
امام جمعه چناران تصریح کرد: با این پیشینه، اهمیت امید و امیدآفرینی و لزوم جهاد تبیین بیش از پیش روشن میشود. از این رو تزریق امید در جامعه در همه ارکان، سطوح و لایههای آن بسیار مهم و ضروری است؛ آن هم وقتی دشمن درصدد است استعدادها و دستاوردهای ایران اسلامی را با القای ناامیدی و سیاهنمایی به نفع خود مصادره کند.
حجت الاسلام تاجی با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت با اشاره به شاخصههای دولت اسلامی از نگاه رهبر انقلاب گفت: بر هيچکس پوشيده نيست که خدمت به مردم بهخصوص اقشار آسيبپذير و مستضعفان که زحمات بسياري برای انقلاب کشيدهاند، در اصل يکی از اهداف عاليه انقلاب نيز ميباشد که امام راحل و مقام معظم رهبر نيز بارها مسؤلان مختلف دولتی را نسبت به اين امر توصيههای فراوان نمودهاند. بهگونهای که مقام معظم رهبری خدمت به مردم را گفتمان اصلی دولت اسلامی و فلسفه وجودی مسؤلان دانسته و تأکيد دارند که: «هيچ مسأله ای نبايد مسؤلان را از خدمت به مردم غافل کند.»
ضرورت توجه به علم و دانش و اجتناب از تجملگرایی
خطیب جمعه چناران توجه به علم و دانش بهخصوص اقتصاد دانشبنيان را از خصوصیات دولت اسلامی دانست و عنوان کرد: توجه به علم و دانش و بهرهمندی از آن که از نظر رهبر انقلاب وسيله رشد ملی، بشری و انسانی و اوج گرفتن در محيط عام بشريت است، از خصوصيات ديگر دولت اسلامی میباشد.
وی با اشاره به ضرورت ساده زیستی و اجتناب از تجملگرايی گفت: دولتمردان عادل و مردمی بايد سادهزيست و تجملگريز باشند، زيرا تجملگرايی دولت پيامدهای متعددی اعم از افزايش مخارج دولتی، ايجاد فاصله و شکاف بين مردم و دولت، افزايش مشکلات طبقات مستضعف و مواردی از اين قبيل را در پی دارد که موجبات از همگسيختگی جامعه را فراهم میکند.
حجتالاسلام تاجی تعامل نظاممند با نخبگان و انديشمندان را در اداره کشور ضروری دانست و تصریح کرد: تعامل مستمر و تنگاتنگ با نخبگان و کساني که در حوزههایی که مرتبط با کار دولت است، صاحب نظر و ايده میباشند، شاخصه ديگر دولت اسلامی در انديشههای رهبر انقلاب است.
فقدان نظارت بر دستگاهها معضلآفرین است
وی نظارت بر عملکرد زيرمجموعهها و دستگاهها را ضروری دانست و بیان داشت: دولت مجموعه بزرگی است که ميليونها کارمند دارد. فقدان نظارت دقيق بر اين مجموعه میتواند معضلات بسياری برای مردم بيافريند و نيز صحت و پيشرفت کار در مجموعه دولت را کند سازد.
به همین جهت نظارت بر عملکرد دستگاهها و مديران و زيرمجموعههای دولتی يکی ديگر از خصوصيات دولت در جامعه اسلامی از منظر رهبر انقلاب میباشد.
حضور میدانی رئیسجمهور و کابینه وی در صحنههای بحرانی کشور
خطیب جمعه چناران با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم در طول دو سال گذشته گفت: هرچند در این دو سال فشارهای تحریمی از سوی غرب و بهخصوص آمریکا برطرف نشد و حتی در پاییز گذشته شاهد بروز یک جنگ ترکیبی بزرگ علیه کشورمان بودیم، لیکن تمرکز قوه مجریه برای کاهش مشکلات مردم بهخصوص در حوزه اقتصادی، شکست تحریمها و نیز گستره نفوذ و دامنه روابط کشورمان با کشورهای منطقه و کشورهای آسیایی و عضویت در پیمانهای مهم منطقهای و بینالمللی قابل توجه بود.
وی ادامه داد: از مشخصههای بارز و مثبت دولت سیزدهم حضور میدانی شخص رئیسجمهور و کابینه وی در صحنههای مهم و بحرانی کشور از جمله سفرهای استانی است.
وی ادامه داد: در سیاست خارجی، کشور با توسعه منطقی و گسترش روابط با همسایگان به دنبال توانمندسازی روابط خود بود. دولت تلاش کرد با استفاده کافی و کامل از ظرفیتهای کشورهای منطقه بتواند ضمن ایجاد امنیت و ثبات در غرب آسیا، موجب رشد اقتصادی و افزایش صادرات غیرنفتی کشور شود.
قیمتها سرسامآور و کمرشکن است
وی در ادامه گفت: توسعه و گسترش زمینه افزایش همکاریهای تجاری و اقتصادی منجر به توسعه منافع طرفها و استقرار امنیت پایدار میشود. کاهش تنشها با عربستان و از سرگیری روابط با این کشور و بحرین و نیز ارتقای جدی روابط با دیگر کشورها که عموماً با درخواست آنها و به دلیل قدرت تهران بوده، از موفقیتهای دستگاه دیپلماسی دولت است.
حجت الاسلام تاجی تصریح کرد: البته در کنار این همه تلاشها و زحماتی را که دولت در طول این دو سال انجام داده نباید از مشکلات و گرانیهایی در کشور ایجاد شده است غافل شویم که باید با تلاشهای بیشتر دولت حل شود تا مردم از فشار اقتصادی و معیشتی خارج شوند و دولت باید در دو سال پیشرو شتاب بیشتری در پیگیری مسائل و مشکلات کشور داشته باشد و اقدامات عاجلتری برای بهبود وضعیت معیشتی و سفره مردم داشته باشد.
وی با بیان اینکه از جمله ضعفهای دولت سیزدهم ضعف نظارت بر بازار است گفت: به جز اقلام ضروری که تقریباً قیمتهای آن کنترل شده در بقیه اقلام هیچ نظارتی در بازار وجود ندارد که متاسفانه قیمتها سرسام آور و کمرشکن است.
انتظار به حق مردم این است که دولت نظارتش را بر بازار بیشتر کند.
حذف ارز دلار از تبادلات اقتصادی جهان موردنیاز است
امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به پیوستن ایران به گروه اقتصادی بریکس گفت: در حال حاضر ۲۳ کشور به طور رسمی درخواست پیوستن به کشورهای بریکس را ارائه کردهاند که از جمله آنها میتوان به ایران، آرژانتین، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بنگلادش، اندونزی، قزاقستان، مصر، نیجریه و اتیوپی اشاره کرد. اکثر این کشورها قدرتهای اقتصادی منطقهای هستند و بدون شک اگر این کشورها به بریکس ملحق شوند، صدای کشورهای بریکس در صحنه بینالمللی نیز بلندتر میشود.
وی ادامه داد: در دورانی که ایالات متحده مشغول باجگیری از کشورهای مختلف با اعمال تحریمهای اقتصادی علیه آنها است، تشکیل سازمانی اقتصادی که بتواند ارز دلار را از تبادلات اقتصادی جهان حذف کرده و یا اثرات آن را کمرنگ سازد، بهشدت مورد نیاز است.
وی با اشاره به دستاوردهای دولت گفت: دولت سیزدهم تاکنون به دستاوردهای مهمی همچون تنشزدایی منطقهای، افزایش توان چانهزنی بینالمللی جمهوری اسلامی و عبور از موضوع برجام به عنوان آنچه قبلا شاهکلید همه تحولات سیاست خارجی ایران معرفی میشد، رسیده است.
وی در پایان گفت: بهطور کلی دولت سیزدهم در سیاست خارجی حائز کارنامه قابل قبولی است که با تکیه بر نگاهی نو به روابط بینالملل، نشان داده با تقویت سیاست چندجانبهگرایی و نگاه غیرغربی در سیاست خارجی قادر است منافع ملی ایران را در نظام جهانی حفظ کند.